Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogsi nélküli vezetésre...

Jogsi nélküli vezetésre mennyi a büntetés?

Figyelt kérdés
2009. jan. 22. 11:49
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy írtál,jó bőven kifejtetted.Már csak azt kéne tudnom hogy tagadjam le vagy tudtam-e hogy elvitte a kocsit.Mi lenne jó?Bár mint írtam nem szeretek hazuni és nem is gyakorlom sűrün,de eddig mindig az életben az őszinteségem miatt lett rossz vége a dolgaimnak.Ha bevallom bűnrészes leszek,ha hazudok az nem jó :(NEM TUDOM!!!!!!!!
2009. jan. 23. 16:10
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik vagyok.

Nem kell hazudni! 30-án bemész, mint tanu és azt mondod, hogy nem teszel tanuvallomást, mert önmagadra és a közeli hozzád tartozókra nem vagy köteles terhelően nyilatkozni! Aláíratnak egy papírt, hogy nem tanuskodtál. Részedről ennyi.

A férjed ne tagadja le, hogy vezetett, mert le se tudná! Magyarázza ki! Mondja el, hogy miért vezetett és indokolja meg! Mondja el amit te itt leírtál a kommentjeidben! Aztán ha megjön a bírság és nem fogadjátok el akkor az előző válaszom szerint éljetek kifogással, aztán újra (ha arra se jön enyhébb büntetés) és majd a bíró eldönti! Több nem lesz a büntetés legfeljebb annyi, mint amit a rendőrség először kiszabott (addig is időt nyertek). Általában a bírók megértőbbek, mint a rendőrök és a rendőrségen dolgozó tisztviselők.

2009. jan. 23. 20:34
 23/34 A kérdező kommentje:
KöszI "harmadik"a választ,de nem is tudtam hogy közeli hozzátartozóra nem kell tanúskodni ez nekem új!Főleg következmény nélkül!!!!!!!Remek.Azt hiszem a megoldás kulcsa lassan itt csusszan a kezembe!MINDENKINEK:Nagyon rendesek vagytok hogy nem ítéltek el és segítetek a bajban a válaszokkal:( mert ez igazi nagy baj :(azt hiszem.....nekem...anyagilag...lelkileg.
2009. jan. 23. 22:07
 24/34 anonim válasza:
100%
az egy dolog hogy " megtagadod a vallomást " mert ügye közeli hozzátartozó. nade a rendör felvette hogy a párod vezetett azt is hogy nicns jogsija azt is hogy te mint egyedüli jogositvánnyal rendelkezö átadtad a vezetést... akkor sajnos már nincs miröl beszélnünk. akkor is folytatja az eljárást. a közeli hozzátartozót meg amugy is csak szabálytalan parkolásnál tudod ma használni illetve azoknál a gyorshajtásoknál ami nem közigbirságos vagyis még szabálysértési értéket üt. bekapcsolom hogy tudj privát üzenetet is irni és akkor ott mégbövebben kifejtem ha irsz egy mailt a kérdéseddel kapcsolatban mit tegyetek mondjatok. akár a meghallgatás után, a határozat kézhezvétele után. ( értem itt a magas pénzbüntit.) üdv.
2009. jan. 26. 11:59
 25/34 anonim válasza:
69%
150 ezer sztem nem is sok.Én Erdélyben lakom itt akár1-5 év börtönt is kaphatsz jogsi nélküli vezetésért:)
2009. jan. 28. 08:12
 26/34 A kérdező kommentje:
Hűűűűűűűűű a mindenit ez aztán szigorú!!!!!!!!Remélem azért mi nem kapunk ennyit ez ijesztő de nagyon :( most ismét lelombozódtam :(
2009. jan. 28. 09:13
 27/34 anonim ***** válasza:
Az a kérdés , hogy kinek a nevén van az autó , mert ha nem a tiedén hanem a férjedén akkor te nem engedted át a vezetést mivel nem te vagy a tulajdonos . Ha meg a te neveden van akkor a férjed elmondja , hogy te aludtál és ő magától indult neki . Megint csak a tudtod nélkül történt a dolog .
2009. febr. 1. 13:42
 28/34 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom ki vagy és honnan,lehet hogy valami jós :)de pont ezt mondtam én is amit Te!Aludtam és nem is tudtam róla.Egyébként az én nevemen van a kocsi,jogsim is nekem van.Szóval most leírom mindenkinek aki válazolt és segített:Akörülményeinket figyelembe véve (szociális,anyagi stb...)megbüntettek mert szabálysértést követett el a férjem,de csak a minimum 30.000 ft-ra.Egyébként 30-100-ig szabható ki ilyen esetben bünti.Ja és ezt is 6 havi részletre,vagy ahogy nekünk jó.Nagyon rendes volt aki fevette a jegyzőkönyvet és együttérző volt ami ritka pedig fiatal.Ja és a férjem elkezdte a tamfolyamot a B kategóriára végre!!!
2009. febr. 2. 11:16
 29/34 anonim válasza:

Na látsd legalább van némi haszon is a dologban :D Ha nem jár igy a férjed ki tudja mikor vette volna rá magát a jogsi megszerzésére,és még szerencsések is vagytok mert elég olcsón megusztátok :)

ui.(az Erdélyi csaj vagyok ):)

É:)

2009. febr. 2. 16:10
 30/34 A kérdező kommentje:
Igazad van az biztos és örülök is neki hidd el!Köszi hogy reagáltál!Olyan sok szépet hallottam Erdélyről szívesen elmennék oda egyszer....de ez már más téma....:)
2009. febr. 2. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!