Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Büntetés jár érte ha?

Büntetés jár érte ha?

Figyelt kérdés
büntetést kap egy 14 éves gyermek ha a rendőr megállítja és nincsen jogosítványa? és ha igen mennyit kap érte? vagy kilehet magyarázni? valahogyan? vagy a szüleit büntetik meg? ha igen kb mennyire? köszönöm előre is a válaszokat
2011. júl. 9. 13:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
ha gyalog van vagy biciklivel nem kap büntetést :D ha olyan járművel amire kell jogosítvány akkor persze kap de szerintem ez attól is függ mit vezet... ha segédmotort még talán el engedik ha olyan a rendőr de ha kocsit akkor biztos megvágják
2011. júl. 9. 14:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Több variáció van:

a., Ha apuka/anyuka nevén lévő járművet vezet (mindegy, hogy motor, autó vagy platós IFA), akkor a gyereket összeszedik, járművet elszállíttatják, szülő felveheti a gyereket a rendőrségen. Ezek után szülő fizet pénzbírságot + hivatalból fiatalkorú veszélyeztetése miatt eljárás indul ellene + ha bevallja, hogy ő adta át a járművet (ergo a gyerek nem ellopta) akkor még a kategóriás jogosítványát is bevonják, mivel tilos jogosítvánnyal nem rendelkező személynek átadni akármilyen járművet

b., Ha a gyerek nem a szülő járművét vezeti, akkor ugyan úgy szülő fizeti a pénzbírságot + fiatalkorú (vagy 14 alatt kiskorú) veszélyeztetése hivatalból + akié a motor / autó azt megkérdezik hogy került hozzád. Ha kölcsönadta az ő jogsiját veszik el + fiatalkorú veszélyeztetése, ha azt vallja elloptad javítóba kerülsz.

c., Ha tied a motor akkor csak pénzbírság + veszélyeztetés a szülő ellen.

+ természetesen kaphatsz jogosítványszerzéstől való eltiltást x hónaptól x évig. Magyarul ha akarnál se mehetnél pl.: kismotorra jogsit letenni.

Persze ha jóindulatú a rendőr akkor lehet csak elenged. Én a mező szélén még talán egy leb@szással elengednélek, de közútról tuti nem. A közút nem játszótér, mások életével nem játszunk.

2011. júl. 9. 14:49
 3/14 anonim ***** válasza:
engem már kapott el rendőr mikor babettával tépettem bukósisak nélkül leengedte a gumikat és azt mondta toljam haza és ne lásson meg még egyszer :D
2011. júl. 9. 16:37
 4/14 A kérdező kommentje:
arról lenne szó hogy kismotorral jogosítvány nélkül :D
2011. júl. 9. 20:26
 5/14 A kérdező kommentje:
már azóta 15 éves vagyok és bátran merem állítani nincs az a rendőr aki elkapna:)
2012. máj. 4. 15:12
 6/14 anonim ***** válasza:
Látom okosabb nem lettél 1 év alatt sem...
2012. máj. 4. 15:22
 7/14 anonim ***** válasza:
ebben igazad van utolsó :D gyerek még, na :) azt hiszi smkp-val eltud lógni... még Niva-val is megfognak
2012. máj. 4. 15:57
 8/14 A kérdező kommentje:
az a helyzet hogy összedobáltam a pénzt és vettem egy suzuki rmz 450 es motort :)) és arra nagyon büszke vagyok hogy akárhányszor jöttek utánam soha nem kaptak el .. pedig napi szinten menekülök :D
2012. máj. 13. 14:51
 9/14 anonim ***** válasza:
azért ha balesetet okoznál én letépném a p*csödet és megetetném veled
2012. máj. 13. 15:20
 10/14 A kérdező kommentje:
kétlem hogy a crosspályán és a szántáson akárki szembejönne velem de ha mégis vállalom a következményeket :DD
2012. máj. 24. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!