Jogsi nélküli vezetésre mennyi a büntetés?
Szigorúnak: sokan, nagyon sokan vezetnek jogsival is úgy, hogy nem értenek hozzá, veszélyesek nagyon, semmi érzékük. Az ittasokkal lehet szigorkodni, de különben ne ítélj elsőre- tapasztaltam.:)
Kérdezőnek: lehet igen, hogy jobb így, mert Te vezethetsz és a gyereked miatt sem mindegy. Ne bánkódj, megoldjátok! Férjed eddig sem vezetett (remélem...) semmi változás nem lesz az életetekben...
Kibírható..
És ittasan NEEEE!!!! Ezt jól csináltad!
Én anno délelőtt 10-kor ittam egy ü sört, este 10-kor ültem autóba- de még akkor sem akartam, muszáj volt, itt taxi nincsen.. Mindegy. Annyika mennyiség volt a szondában, amit még bevallanom sem kellett volna. Az én hozzáállásom az volt, hogy oké, elvették, semmi sincs véletlenül, legközelebb 24 órán át nem vezetek, ha előzőleg konyakmeggyet eszem is- kis túlzással- mert oké, hogy kevéske pia pár óra alatt lebomlik, de az én esetem tanulság arra, hogy ez nem mindig van így.
Ja, együttérző vagyok.
A fél millás válaszolót nem értem, miért ennyire szigorú. Nem ittasan vezetett nem okozott balesetet sem, még csak nem is főúton ment. Egyébként valóban ki kell magyarázni, elvileg sürgős esetben nem büntethetnek ha jogsi nélkül vezetsz. volt is talán olyan eset, h rosszul lett egy nő férje és ő vitte be kocsin a kórházba pedig neki nem volt jogsija. Külterületen éltek, oda a mentő is csak későn ért volna ki, más nem volt a közelben, ha nem viszi be a kórházba akkor nem maradt volna életben a beteg.
Egyébként volt olyan javaslat pár éve, h vezessék be azt ami sok országban már bevett szokás ( szinte mindenhol), h csak akkor állíthasson meg a rendőr, ha szabálytalanságot követtél el, találomra ne. Akkor sokan azzal jöttek ,h ezzel kedveznek a jogsi nélkül meg az ittasan vezetőknek. Szerintem meg nem, és tényleg jó ötlet bevezetni. Aki jogsi nélkül szabályosan tud vezetni az nem veszélyes senkire ( ha pedig nem akkor megállíthatják, hiszen bármi elég ok egy szabálytalan sávváltás vagy a vonal átlépése), az sem, aki ittasan is képes szabályosan vezetni ( de totál részegen ez lehetetlen). Mi is ezzel a probléma akkor?
A 13:58-asnak:
10 és 22 óra között 12 óra telt el. Komolyan mondod, h ennyi idő alatt csak egy üveg sört ittál és kimutatta a szonda? Valami nincs rendjén egy üveg sör az max. 2-3 órán belül kiürül a szervezetből, bár egyénfüggő is. Gondolom ha ennyire nem tudja lebontani a szervezeted ezt a csekély mennyiséget nem is bírod a piát.
Utolsónak:
Büntethet a rendőr. Jogosítvány nélkül nem vagy jogosult a közutalkon gépjárművet vezetni. Más téma, hogy eltekintenek a büntitől általában, ha mentő sem érne oda...
Legyen rutinellenőrzés, az ellopott autók, és a csak kicsit piások miatt is.
Továbbá bődületes jogismeretre valló hülyeségeket ne írjunk ide pusztán feltételezések alapján mert könnyen megtévesztünk ezzel másokat.
Még ha jószándékkal írunk, akkor sem.
Utolsó előttinek: igen, komolyan mondom. Nem, nem bírom a piát. Tudtam ezt én is, de muszáj volt elindulnom, kb 5 km-re, sehol, semerre nem járt autó... Csak a rendőr.:S
Ha ez nem történik meg, soha ki sem derül, hogy nagyon nehezen bontja a testem az alkoholt. Magyarul simán vezethettem volna alkoholos befolyásoltság alatt úgy, hogy fogggalmam nincs róla...
Evvan.:(
Részben megértelek és együttérzek, de mégiscsak jogosítvány nélkül vezetett, ezért vállalnia kell a felelősséget! Amikor beült az autóba akkor kellett volna gondolkoznia, utólag nem sokat tudtok tenni!
Egyszer megbüntették a munkatársamat gyorshajtásért 150.000 Ft-ra. Ő fellebbezett, és kérte a kiszabott büntetés mérséklését, mivel ő a családfenntartó. A kérelmét elfogadták, a büntetést 30.000 Ft-ra mérsékelték. Talán ti is próbálkozzatok valami hasonlóval.
szia!
ne legyen gomboc a torkodban. a párod pénzbüntit kap max 100 ezer forintig birság adható de annyit nem kap plusz eltiltják a jogositvány megszerzésétöl. a másik. téged azért idéztek be mert átengedted a vezetést olyan embernek akinek nincs jogositványa. sajnos emiatt téged is megbüntethetnek. viszont, ha ugyenezt elmondod az elöadonak hogy a gyerekért kelett menni trallala mondjuk rosszul lett akkor figyelembe veszi és találtko megoldást, hogy téged figyelmeztessenek a párod meg 30ezer 3 honap eltiltást kapjon. arra figyeljetek csak hogy máskor az eltiltás ideje alatt ne vezessen, illetve ne fogják meg mert az már birosági hatáskör. remélem kimeritö volt a válaszom. a gombocot meg nyeld le. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!