Ha fel van töltve teljesen az akku, miért csinál úgy az autó, mintha le lenne merülve, be se indul?
Figyelt kérdés
Amióta hideg van, nem is mentem vele, aksit feltöltöttem, de így is nagyon nehezen forgatja meg a motort. Miért?2010. dec. 17. 14:23
11/14 A kérdező kommentje:
Az indítómotor új, az aksi szobahőmérsékleten van most, tegnap hoztam fel, ma akartam tölteni, de rögtön kiirta a töltő, hogy teljesen fel van töltve, így szerintem nem tölt, de rajta hagyom holnapíg. Teljesen a vonalíg van benne a savszint, így nem is kellett utántölteni desztilált vízzel. A motorban nincs fagyálló folyadék, mert léghűtéses :)
2010. dec. 17. 19:42
12/14 anonim válasza:
A feltöltött és jó aksi: 12,7 V-os .
Ha terhelik..pl indítóznak.. nem eshet 11,8-12V alá a feszültsége.
Ha ez alá esik le a feszültség indításkor akkor rossz az akku ! töltheted az idők végezetéig akkor sem lesz jó.
13/14 anonim válasza:
Azért akad egy "műszer" az autóban, ami bizonyos szituban értékelhetően "mutat".
A belső világítást kapcsold fel, nézz rá, utána tedd rá a világítást (ha kell gyujtás kapcsolással), tedd tompítottra és húzd rá még fénykürtöt is. Nem szabad észrevehetően csökkenni a fényerőnek.
Amit mondtam, gyújtás+helyzetjelző világítás+
tompított+ fény ca. 20A. És akkor kapcsolj ki mindent, belső világítás maradjon, és indíts! Mit látsz?
Indításkor kell neki 150-300A..
14/14 A kérdező kommentje:
közbe sikerült megoldani a problémát, autószerelőhöz nem szeretném vinni, átnézetni szoktam fél évente, a szereléseket, javításokat inkább megcsinálom én, bár nem értek hozzá, de inkább meg szoktam kérdezni neten és utána olvasok, mielött szétszednék valamit, főleg ilyenkor télen :))
2010. dec. 19. 13:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!