Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha fel van töltve teljesen az...

Ha fel van töltve teljesen az akku, miért csinál úgy az autó, mintha le lenne merülve, be se indul?

Figyelt kérdés
Amióta hideg van, nem is mentem vele, aksit feltöltöttem, de így is nagyon nehezen forgatja meg a motort. Miért?
2010. dec. 17. 14:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Régi akksi van benne?
2010. dec. 17. 14:32
 2/14 A kérdező kommentje:
2 éves kb... de nem biztos... De ha feltöltöm kellene indítania, eddig is működött...
2010. dec. 17. 14:35
 3/14 anonim ***** válasza:

Akkor besz@rt az akksi.

-> Szerelő !!

2010. dec. 17. 14:36
 4/14 anonim ***** válasza:
Gyújtást ad? Önindító?
2010. dec. 17. 14:36
 5/14 anonim ***** válasza:
Eddig még nem volt ilyen hideg!
2010. dec. 17. 15:20
 6/14 anonim ***** válasza:

az akku a végét járja.

lecsökkent a kapacitása - cserélni kell.

átmeneti megoldás lehet, az alapos kimosás, ez cellákat rövidre záró ólomsarat (részben) eltávolítja, de egyrészt nagyon macerás és koszos meló, másrészt csak átmeneti eredményt ad.

a hiba eddig azért nem jelentkezett, mert nem volt ilyen hideg, márpedig a hőmérséklet igen nagyban befolyásolja az akkumulátor kapacitását.

2010. dec. 17. 15:39
 7/14 anonim ***** válasza:

Lehet az önindító is gyengébb, szorulósabb ebben a hidegben!

A rossz, korrodált csatlakozási helyek is csökkentik az áramot.

2010. dec. 17. 15:39
 8/14 anonim ***** válasza:

Akkor most egy nagyon nagyot fogok kérdezni:

Fagyállóval van feltöltve az autó, és hány fokossal?

Én egyszer jártam úgy, hogy a szervízben termosztát csere után feltöltötték csapvízzel a motort, télen meg befagyott, és először csak nehezebben forgatott az önindító, másnap pedig, miután az akkut feltettem tölteni, meg se moccant. Szerencsém volt, hogy a fagydugókat nem lökte ki a jég.

2010. dec. 17. 16:04
 9/14 anonim ***** válasza:
Az lehet, mert a vízpumpát megfogta a jég, az meg az ékszíjon keresztül a többi forgót!
2010. dec. 17. 17:11
 10/14 anonim ***** válasza:

Sok kérdező közt Te is bocsásd meg. Engem nem az érdekel, mennyit töltötték, hogy elméletileg belement annyi áram, hogy tele van, engem az érdekel mennyi a pillanatnyi kapacitása, ami valóban benne van. A Tiedben nagy valószínűséggel nincs annyi, amennyi elég lenne.. (Savszint rendben van?)

Sokat számít a pillanatnyi akkuhőmérséklet, határesetben bőven elég, ha meleg helyről viszed, teszed be, indítasz, menni fog..

2010. dec. 17. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!