Milyen autót vennél erre a helyzetre?
Külföldre járás rendszeresen,egy út kb 1500-2000 km csak oda.Tehát kb 10 ezer km /hó
Benzineset vagy dízelt?
Nagy motorral vagy kicsivel?
Nagy karosszériával vagy kicsivel?
Új autót kevés km-rel vagy használtat,mondván hogy egy év alatt leírod.
Külföld? Hova?
Az egyértelmű, hogy dízel. Mégpedig valami 2 liter feletti, ha Németországba akkor 2.5L/6 henger a legkisebb. Érdemes nagy karosszériás autót venni, de a Passat-Mondeo-Avensis ésatöbbi méretkategória már elég. És ha van pénzed akkor új autó, hiszen a gyári garancia sokat számít!
Mindenképp dízel autót kellene venned és újonnan mert használt dízeleknél még kérdésesebb, hogy mennyi is van benne valójában. A 6henger/2500ccm szerintem marhaság bőven vannak most már elég erős 2literes turbódízel motorok a piacon. Hogy milyen autót vegyél? Viszonylag nagyot és mivel sok időt töltesz majd benne ezért kényelem és a komfort fontos lesz, klíma meg alap, hogy legyen benne.
-Aztán ott van a másik kérdés: nyilván elég sokat költesz üzemanyagra tehát jó lenne ha a maradék pénzed nem a szerviz vinné el de úgy gondolom ha új autó mellett döntesz akkor (nem szeretnék márkákat írni, hogy én mit vennék)de a japán a német vagy a svéd autók között is fogsz találni magadnak megfelelőt.
2.0 körüli CR dízelt. 2.5 minimum persze.. :D
Őskövület 1.9 PDTDI 105LE nek 160-170 az utazója..
Egyetértek az előzővel, valami középkategóriás autó kell lehetőleg 130 lóerő feletti teljesítménnyel. Ugyan a dízel kedvezőbb fogyasztású, de hosszú távon nem biztos hogy jobb megoldás ilyen futásteljesítmény mellett.
Valami kétliteres Avensis vagy ennek megfelelő európai típus a leginkább megfelelő.
Én azért a Daewoo-ból avanzsált Chevrolet-n is elgondolkodnék. Alig használtan is nagyon lent van az ára és vannak kimondottan jó utazó autóik. Evanda, Epica, Captiva.
Ezek kényelmesek, nagyok, erősek. Persze a dízellel egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!