Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Subaru Impreza 1.6 Benzin...

Subaru Impreza 1.6 Benzin első autónak?

Figyelt kérdés

Benzines, 1.6-os összekrekes. Tapasztalat, vélemény?

95Le, szerintem nem sok, de mégis egy Subaru.

2010. nov. 13. 23:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy sok barát van a szakmában, az valóban nagy segítség, ám az alkatrészek árait nem befolyásolják sajnos. Igaz, hogy az én autóm öreg már, és már nem feltétlenül gyártanak hozzá cuccokat, de az alkatrészek 3-5-szörös árba kerülnek pl. egy 3-as Golfhoz vagy F Astrához viszonyítva. Tisztára gyomoridegem van már, ha meghallok egy fura hangot menet közben.

A dolog sötét átka pedig az, hogy mivel ez lesz az első autód, megszereted, úgy érzed majd, hogy eggyé váltatok. Ádáz döggé válik majd (mert azzá válik!), aki nap mint nap zsarol érzelmileg. A napokban félreállítottam az autót az udvaron, mondván, hogy kész, ennyi volt. Olyan szinten kezdtek kikészülni a futómű, fékrendszer és kormánymű elemei, hogy az autó értékén messze felül kellene rákölteni, hogy ismét gurulhasson. Amint kiszálltam belőle, azon kezdtem agyalni, hogy tulajdonképpen ez volt az utolsó útja neki, és felnőtt férfi létemre istenbizony megkönnyeztem ezt a disznót!

Napokig bennem volt ez a hülye érzés, majd úgy alakult a helyzetem, hogy újabb anyagi forrásokhoz jutottam, és hát persze, mit csinálok? Hát persze, hogy újabb esélyt kap! Most gyakorlatilag a komplett futómű cserélve lesz, bár tudom, hogy félév, esetleg egy év múlva újabb követeléseket nyújt majd be. És akkor már átléptem biztosan átléptem azt a ráfordítást, amiből egy - ehhez képest - fillérekből javítgatható autót vásárolhattam volna.

Ehh.. rohadt dolog szeretni az autókat.:)) Én csak azt mondom, hogy addig legyél alapos és ésszerűen tartózkodó, amíg még megteheted, mert csapdába ejt, aztán véged! :)

2010. nov. 14. 11:21
 12/25 A kérdező kommentje:
köszi a hosszú választ!
2010. nov. 14. 11:27
 13/25 anonim ***** válasza:

annyit még hozzátennék, hogy az hogy az autókhoz nagyjából értetek jó. viszont minden típusnál vannak olyan dolgok, amiket csak kellő tapasztalattal tudsz megcsinálni. Én most nem régen vettem egy 2-es golfot szintén első autóként vezetni tanulni. Ennél egyszerűbb és gyakoribb autót (suzukin és astra-n kívül) nehéz találni. És mégis vannak olyan trükkök, apróságok amit egyik szervízben nem mondtak, a másikban meg rögtön feltették kérdésként, hogy miért ilyen a hangja, stb... és kiderültek olyan dolgok, amit a 40 éve a szakmában dolgozó profi tudott csak...

Nem tudom milyen nehéz lehet ezeket kézikönyv nélkül szerelni, de egy ritkább autóhoz bizony kevesebben fognak érteni. Ha magad akarod esetleg javítani, lehet hgoy akkor még egy egyszerű művelet is napokat fog igénybe venni (mi a golfon 1 napig cseréltük a kuplungot, mert megszívtuk a kivételnél, rosszul forgattuk a váltót és beszorult :)

Első autónak ilyen nagy értékű autót nem vennék, mert ha véletlenül megkarcolod, az nagyon fájó tud lenni. Én pont tegnap karcoltam meg a kocsit úgy, hogy bokor mellé álltam, és áh mondom a bokor majd elhajlik. Ja, elhajlott csak kiderült hogy az ilyen fa jellegű bokor volt, aminek a szára kemény. Most jól megkarcolta oldalt. Legközelebb erre már figyelni fogok. Ezért tanuló autó.

Ránézésre jónak tűnik, első autónak ne is vegyél nagyobb teljesítményűt. Engem már mentett meg az autóm attól hogy hülyeséget csináljak, mert még ha akarnék sem tudnék túl gyorsan menni.

2010. nov. 14. 11:40
 14/25 A kérdező kommentje:

nagyobb teljesítmény jó, mert jobban gyorsul, gyorsabban megy, élevezetesebb az utazás, DE hátrányai: nem tudsz lassan menni, többet eszik, elveszik a jogsidat.

apám isemrőse jól megszívta. neki volt újabb subaru imprezája olyan 2005-ös környéki. elvették jogsiját, aztán midnig más vezette a kocsit. el akarta adni. megbeszélt egy vevővel egy időpontot, de elötte ment vele még egyet, hogy mennyit megy. nem nézte meg mennyi olaj van benne, aztán beállta a motor :S

2010. nov. 14. 11:47
 15/25 anonim ***** válasza:

Amúgy azt, hogy erős autóval nem lehet lassan menni, én cáfolnám. Az 50 esetleg még okozhat gondot egy sokszáz lóerős fenevadnál, de a 90-re már nincs kifogás.

Az egész a benned lakó kisördögtől függ, és egy 60 lóerős népautónál is előjöhet, hogy kikormozd a gyertyáit.:)

2010. nov. 14. 12:01
 16/25 A kérdező kommentje:

igen, 50 még megvan mert kb 60-al megyünk városban :D

90 hát az már télleg húzós :D tök szar hogy van egy erős autód, és magyarországon sehol se tudod kihasználni, az jó hogy gyorsan gyorsul, de jön az adrenalin aztán elfelejted mi az a fékpedál

2010. nov. 14. 12:18
 17/25 anonim ***** válasza:

Hát igen.. :) De ezért nem az autó a hibás. Bár szerintem egy erős autónak a gyorsulásában van a varázsa, nem pedig a sebességében. Sebességet gyengébb autóval is el lehet érni megfelelő körülmények között, de az engem sosem fogott meg. Az élvezet abban van, hogy gyorsulásnál még a levegő is visszaszorul beléd, meg versenypályán, ahol megkockáztathatod, hogy a tapadás határáig próbáld kitolni, és ott tartsd meg kontroll alatt.

Szóval az erős gyorsulóképességet még meg lehet kóstolni itt-ott 90-100-ig is. A többi már józan ész kérdése.

De hallod.. ha ilyen erős a kisördögöd, tényleg ne vegyél 1,6-osnál nagyobbat.:)

2010. nov. 14. 12:37
 18/25 A kérdező kommentje:

hát ja :D

majd késöbb veszek egy IMPREZA 2.5 WRX STi-t mind a 280 pacijával együtt :D

2010. nov. 14. 17:00
 19/25 anonim ***** válasza:
A főnökömnek olyan van, 400 LE-re felpumpálva. Bolond az az autó, később is jól gondold meg.:))
2010. nov. 14. 18:26
 20/25 A kérdező kommentje:
:)
2010. nov. 14. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!