Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor kell eladni egy autót?

Mikor kell eladni egy autót?

Figyelt kérdés

Két elméletet ismerek erről. Az egyik, hogy addig kell vele járni ameddig csak megy. A másik pedig addig kell eladni amíg ér valamit és nem értéktelenedik el teljesen.

Mindkettőt meg tudom érteni, ugyanakkor mindkettőbe bele is tudnék kötni.

Egy régebbi autóm van, szeretnék egy újabbat lassan, viszont az egyik felem ragaszkodik a jelenlegihez ameddig csak lehet, mert fillérekből fenntartható, egyszerű szívó benzines technika és már ismerem, tudom mi-mikor volt benne cserélve. A másik felem viszont azt mondja, hogy most még szerintem el tudnám adni, objektíven igaz kevés pénzért, de az egy korrekt ár legalább, mert rendben van.

Most leginkább úgy vagyok vele, hogy járok ezzel, mert nem kerül sokba és kiszolgál bőven, addig is gyűlik a pénz az utódjára, amit úgy akkor nyugodtan meg tudok venni, akár drágábban is a kínálat tetejéről, nem ugrik be hirtelen bajként, hogy: "hoppá autót kell vegyek, de nincs miből."

Érdekelne ki hogy látja és milyen tanácsot tud adni.

tegnap 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Én akkor adtam el az autóm, miután először otthagyott az országúton. Egyszerű, viszonylag olcsón javítható hibája volt, de már előtte kb. fél éve mindig kellett csip-csup dolgokat javíttatni rajta, és nekem megbízhatóság kell.

HA értenék az autójavításhoz, akkor lehet, hogy érdemes lett volna még egy darabig tartani, de mivel nem értek hozzá, inkább beszámíttattam a következőbe korrekt áron.

tegnap 12:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs erre általános recept. Minden helyzet egyedi. Nekem pl két autóm van, mert egy időben hosszú távra rengeteget ingáztam. Pár éve haza tudtam költözni, így két autó totál felesleges, nem használom ki őket. De nem menekültem tőlük azonnal sikítva. Mostanra, pár éve leteltével jutottam el odáig, hogy lehet az egyiktől megválnék. Egyiknek sincs semmi baja. Bár már nem fiatal autó a régebbi, de nem azért adom el, mert valami baja lenne, vagy szét lenne rohadva. Az ára sem érdekel. Nyilván elpotyázni nem akarom, de nem is kenyérre kell az ára.
tegnap 13:06
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
A használt régi vas időzített bomba , mindegy milyen korú milyen állapot a 10 - 20 vagy ettől több éves mindene annyi idős kivéve ami új benne . A legjobb dolog ha csak mattul a kocsi gumit kell cserélni nincs komoly baja és akkor eladni beszámíttatni . Egy jó autó van az új garanciális . Fiatalabb modernebb használta ostobaság becserélni minél bonyolultabb annál drágább rejtett hibái lesznek milliós javítás GTK várható - Kivétel Sanya bácsi 35 ezret futott masinája garázsban rejtve horror áron amit ritkán fogsz ki .
tegnap 13:48
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Én most már a 16 éves autómmal benne vagyok az ördögi körben, ugyanis bőven költöttem rá, hogy ilyen állapotban legyen, ezért nem akarom eladni. Ráadásul kinek adnám el? A befektetetett pénzt úgysem kapnám vissza és nincs kedvem valami ostoba vásárlóval vitatkozni. C tipusuval végképp nem.

Az új vagy fiatalabb autó gondolata egyáltalán nem mozgat meg. Nem jobbak.

tegnap 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#3, ezért kell egy autót rendszeresen karbantartani és nem csak akkor költeni rá a lehető legolcsóbbat, ha már mindenképp muszáj, mert megállt alattad.

Persze a felhasználók jó részét ez pont nem érdekli, hiszen olyan eszköz számukra mint egy mosógép, az se érdekli őket ha kint rohad a négykerekű esernyő a lakótelepi parkolóban. Úgy vannak vele, hogy majd a szerelő megmondja hogy mi az amit mindenképp cserélni kell, hogy minimálisan működőképes legyen és/vagy a következő műszaki át lehessen tolni. Na én képtelen lennék így viszonyulni az autómhoz. De valószínű én tartozom a kisebbséghez.

Egyébként ha garázsban tartod, rendszeresen waxolod, az extrém módú mattulást is meg lehet akadályozni.

tegnap 18:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Aktuális a téma az esetemben, kb 1 éve vettem egy 17 éves autót első tulajtól. Piacot tekintve áron alul, de voltak kisebb hibái, így érthetőnek gondoltam. Abban a hitben voltam/vagyok, hogy aki 17 évig használ egy autót az vigyáz is rá. Én alapból vigyázok az autókra legyen az céges vagy saját...Már az autó felét rá költöttem, de ez lutri mert már 18 éves...

Csak emiatt nem szeretném eladni, de remélem több hiba nem jön elő mert kezdem unni... Nem bmw, sem audi végképp nem merdzsó de azért prémiumnak mondanám. Első autó, sőt álom típus, így max akkor adom el ha fiatalabbra váltanék...

tegnap 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Működő autót élethelyzet változás esetén vagy pénz miatt cserélek olcsóbbra, drágabbra. Vágyott típus miatt fiatalok, autbzik estében el tudom képzelni.
ma 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!