Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autót eladni kereskedőnek...

Autót eladni kereskedőnek vagy magánszemélynek jobb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először adok el autót, olvasgattam a neten cikkeket erről a témáról, és nem tudom eldönteni, hogy kereskedőnek vagy magánszemélynek jobb eladni. Kereskedő ellen érvek, hogy nyomott áron szokták megvenni általában, vagy megpróbál rábeszélni, hogy maradjon nála bizományiban, magánszemélyeknél olvastam olyan cikket, amikor felmerült csalás, fenyegetőzés. Nem tudom, nagyon tanácstalan vagyok, eddig csak kereskedők érdeklődtek az autó felől, nem tudom, hogy érdemes várni magánszemélyre vagy sem.. Örülnék ha valaki írna akinek van autó eladásban tapasztalata, hogy tudjak mérlegelni mi a jobb döntés

szept. 20. 16:36
A kérdező szavazást indított:
Magánszemély
Kereskedő
13 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem a bizomány a legkényelmesebb, nem érek rá potenciális vevőkkel szórakozni, türelmem sincs hozzá.
szept. 20. 16:42
 2/12 A kérdező kommentje:
De gondolom azért fizetni kell, hogy ott áll az autód egy kereskedésben.
szept. 20. 16:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hirdesd Marketplacen telszám nélkül , látod ki vinné stb , pár üzenet után szimpatikusabbal egyeztess azoknak add a telszámot .Semleges helyen találkozzatok. Nézesse át veled egy szervízben ezt fizesse ki , minden legyen a szerződésben aztán lejelented kormányappon . Aztán ha rád ír hogy gondja van pereljen .
szept. 20. 16:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én lehet hagynék időt pl. 1,5 hónap. Aztán ha nem jelentkeznének csak brazilok akkor hagynám a fenébe és eladnám egy kereskedőnek.
szept. 20. 16:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A szolgáltatásoknak áruk van (ha érnek is valamit).

Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen

szept. 20. 17:43
 6/12 krwkco ***** válasza:
100%

"De gondolom azért fizetni kell, hogy ott áll az autód egy kereskedésben."

A kereskedő a piaci árnál kevesebbért veszi meg és a különbség az ő haszna. Mást nem kell fizetni.

szept. 20. 18:31
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

-1. kereskedő veszi meg, kifizet és kész.

Ez a legpraktikusabb, csak ilyenkor az ár erősen lenyomott, igaz kis szerencsével egy délután megszabadulsz az autótól.

-2. Kereskedő veszi át bizományba.

Járható út, de itt is van költség, a kereskedő nem mindig annyiért akarja kirakni amit te szeretnél, emellett gyakran időben is elhúzódik.

Aztán ha nem viszik el, akkor is fizetni is fogsz.

-3. Meghirdeted.

Na ez lehet a legjobb, de a legneccesebb megoldás is.

Kifoghatsz egy valódi normális vevőt, aki megnézi beleszeret és elviszi. Ám lehet a másik véglet is, amikor jön a profi dumás, a szakmabeli, a jogi jártasságú, és a legrosszabb, az aranyláncos római. Sajnos olyan emberek is bejuthatnak a portádra akiket még az utcán is kikerülnél. Ráadásul ha el is viszik az autót, talán még félév múlva is visszajönnek ilyen-olyan kifogásokkal, vagy kapod a gyorshajtós csekkeket, és fenyegető telefonokat.

Szóval nehéz dió, sokszor csak szerencse dolga.

szept. 20. 18:32
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ 7-es. Ezek alapján az első opció tűnik a legjobbnak, hogy kereskedőnek eladni, még ha bukok is rajta kicsit. Ez az, hogy félek a problémás vevőktől és ez tényleg csak szerencse kérdése, hogy éppen milyet fognék ki..
szept. 20. 20:05
 9/12 anonim ***** válasza:
Én amilyen sztorikat hallok manapság a magánszemély vevőkkel kapcsolatban, akkor enyhén szólva is elbizonytalanodok.
szept. 20. 22:43
 10/12 anonim ***** válasza:

Valamit valamiért! Mindkettőnek van előnye-hátránya. Egyéni preferenciától függ, ki melyiket látja jobbnak. SZemély szerint már mindkettőnek adta el autót.

Magánszemély: piaci áron el tudod adni, de foglalkozni kell vele. Fogadni az igérgetőket, akik miatt rohansz a munkából, aztán el se jönnek. A tesztpilótákat, akik csak unatkoznak. Olcsóbb autók esetén a romákat, akik már telefonban azzal jönnek, hogy a feléből mennyit engedsz, mert ők messziről jönnek és az milyen költséges. Ebből adódóan később is lehetnek galibák. Nem iratja át, üzembentartóival akarja csak megvenni, széthajtja és visszahozza a "tesóival" reklamálni. Stb... Egy szóval macerásabb.

Kereskedő: piaci ár alatt fizet érte. Hiszen ő is keresni akar rajta. De kifizeti, rendesen le lesz papírozva. Neked gyakorlatilag semmi dolgod vele. Kényelmesebb. A kérdés csak hogy téged földhöz vág-e az a 20%-kal alacsonyabb kínálati ár, választod-e helyette inkébb a vesződést.

szept. 21. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!