Lejárt műszakis autót hogyan lehet eladni?
Van egy régi swiftem már lejárt műszaki rajta, valószínűleg nem is lehetne már rá csináltatni mert rozsdásodik az alja.
Elakarnám adni ilyen 20-30 ezerért, mi ennek menete? Szerintem be se indul mert fél éve nem használtam.
Akinek ilyenje van lehet jó lenne neki donor autóként, mivel motorja jól müködött, stb. csak másik auótra váltás miatt lett letéve.
Ugyanúgy el lehet adni, mint érvényes műszakival. A menete is pontosan ugyanaz. És semmi illegális nincs benne.
A műszaki vizsga kizárólag forgalomban résztvevő autóra szükséges. Ha nem vesz részt a forgalomban az autó, akkor nem kell műszaki. Ha 10 éve nincs rajta műszaki, de 10 éve nem is ment vele a tulaj forgalomba, azzal sincsen semmi baj. Ha 10 év után megvenné tőle valaki, aki szintén nem akarja forgalomban használni, akkor egyszerűen megveszi műszaki nélkül és kész. A lejárt műszaki semmilyen formában nem zárja ki az eladás lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!