Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lejárt műszakis autót hogyan...

Lejárt műszakis autót hogyan lehet eladni?

Figyelt kérdés

Van egy régi swiftem már lejárt műszaki rajta, valószínűleg nem is lehetne már rá csináltatni mert rozsdásodik az alja.

Elakarnám adni ilyen 20-30 ezerért, mi ennek menete? Szerintem be se indul mert fél éve nem használtam.

Akinek ilyenje van lehet jó lenne neki donor autóként, mivel motorja jól müködött, stb. csak másik auótra váltás miatt lett letéve.

tegnap 16:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
0%
Hivatalosan sehogyan. Fű alatt úgy adod el, ahogyan akarod.
tegnap 17:05
 2/22 A kérdező kommentje:
És akkor hogyan kerül le nevemről súlyadó, biztosítás stb.. ?
tegnap 17:09
 3/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem kerül le. :)
tegnap 17:11
 4/22 A kérdező kommentje:
És szerinted ennek mi értelme lenne? A súlyadó meg a biztosítás egy évre többe kerül mint amit kapnék érte..
tegnap 17:13
 5/22 anonim ***** válasza:
0%
Honnan tudjam mi értelme lenne. A kérdésre válaszoltam csak. A legjobban úgy jársz, ha leadod egy bontóban. Ha meg tudod oldani ismerősön keresztül, akkor talán kapsz érte jelképes összeget.
tegnap 17:15
 6/22 anonim ***** válasza:
86%

Ugyanúgy el lehet adni, mint érvényes műszakival. A menete is pontosan ugyanaz. És semmi illegális nincs benne.

A műszaki vizsga kizárólag forgalomban résztvevő autóra szükséges. Ha nem vesz részt a forgalomban az autó, akkor nem kell műszaki. Ha 10 éve nincs rajta műszaki, de 10 éve nem is ment vele a tulaj forgalomba, azzal sincsen semmi baj. Ha 10 év után megvenné tőle valaki, aki szintén nem akarja forgalomban használni, akkor egyszerűen megveszi műszaki nélkül és kész. A lejárt műszaki semmilyen formában nem zárja ki az eladás lehetőségét.

tegnap 17:52
 7/22 anonim ***** válasza:
0%
El lehet adni, csak senki nem vesz meg egy forgalomba nem állítható autót, mert ugyanúgy nem tud vele mit kezdeni, de fizetnie kell rá mindent.
tegnap 17:54
 8/22 anonim ***** válasza:
86%
#7 Bontási célokra alkatrészpótlásként relatív nagy kereslet van rájuk. Nem kell olyan témához hozzáböfögni, amiben nem vagy jártas.
tegnap 18:27
 9/22 anonim ***** válasza:
10%
Magánszemély nem bonthat autót. Nem kell olyan témához hozzáböfögni, amiben nem vagy jártas.
tegnap 18:34
 10/22 anonim ***** válasza:
81%
Ugyanúgy mint ha lenne rajta műszaki.
tegnap 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!