Ha a műszaki lejárt, nem használom az autóm, és szeretném eladni, be kell fizetnem a kötelező biztosítást? Mi a legjobb megoldás?
Kérdéses, mi legyen a régi autómmal - műszaki lejárt, már nem ment át (küszöböket kellett volna cserélni), biztosítás pár hét múlva lejár.
Vagy megpróbálom eladni így egyben ahogy van 50.000 Ft-ért adásvételi szerződéssel, vagy ha be kell fizetnem a kötelező biztosítást, akkor eladom papíron egy csövesnek, és szétszedve alkatrészként értékesítem...
Mi a legjobb megoldás? Nyilván valóan a kötelezőt nem fogom újrakötni - van erre valami megoldás?
"... vagy ha be kell fizetnem a kötelező biztosítást, akkor eladom papíron egy csövesnek, és szétszedve alkatrészként értékesítem..."
Nincs mitől félned. A KGFB-ből eladás után időarányosan visszatérítik a befizetett díj egy részét. Vagyis ha most befizeted, majd egy hét múlva eladod, majd bemutatod az adásvételit a biztosítónak, szinte a teljes befizetett összeget visszakapod. Úgy pedig jobban jársz, mert autóként tudod eladni, nem kell hajléktalannak írt adásvételivel okosítani.
Ez biztos?
Amúgy vannak kétségeim, mert nincs rajta műszaki... a biztosítási díj 57.000 Ft/év lenne, szóval nem szívesen kockáztatnék.
Köszönöm a segítséget.
Igen, próbálom pár héten belül eladni - ha kifutok az időből, ideiglenesen kivonatom forgalomból, és ha jól értem, ez 2300 Ft-ba kerül (más költség nincs?)
Illetve ez jár bármi féle problémával (akár a vevőnek), ami miatt jó eséllyel nem veszik meg?
"Ez biztos?"
Biztos. Ha szabályos adásvételivel vagy üzembentartóival adod el, akkor vissza fogod kapni a biztosítási díj egy részét, akkor is, ha 57.000 Ft-ról van szó. Ha kölcsönadásival okosítasz, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!