Hogy tudom megkimélni a dieselt ha csak rövid utakra használom? Tudom nem erre tervezték, de mégis mire kellene figyeljek, hogy ne vágjam haza idö előtt?
Figyelt kérdés
Első disel autóm, havertol olcsón, Audi A3 2.0 TDI 2012. Az a félelmem, hogy hamar haza fogjuk vágni a motort mivel napi 2x egy 3 kilometeres városi útra szoktam használni. Húz rendesen, a motor bika, városinak túl sok is. Tudom nem városi autónak tervezték a dieselt, de mégis ilyen körülmények között, hogy érdemes vezetni, hogy tovább tartson picit. A 2 út alatt a hűtőviz/motor hömérseklete egyszer nem éri el naponta az optimális szintet. Havonta egyszer használom autópályán ott megpróbálok kicsit kedvezni a részecske szűrönek, de 99% ban rövid utakat fut.ma 13:20
1/7 anonim 

válasza:

Ha mindenképpen ezt szeretnéd használni, akkor szereltessél bele motorfütést, ami a vízet vagy az olajat fűti Északi országokban szinte minden autóban van, persze ehhez az is kell, hogy valahol be tud dugni a konnektorba.
2/7 anonim 

válasza:

Ha olyan jó áron volt, akkor nyereséggel eladod és veszel elektromost.
A 2x3 km-t a benzines se szereti majd jobban.
A szokásos, hiába húz bika módra, nem hajtod hidegen, a havi egy autópálya remélhetőleg nem 5 km, így ott tud esetleg regenerálni, ha nem végez, ne állítsd le. Ennyi.
3/7 anonim 

válasza:

Nem tudod megkímélni, gyakrabb olajcsere, 10 ezer km/ 1 év max, de lehet hamarabb, úgy jobban védi a motort. Az a havi egy autópálya talán elég.
4/7 anonim 

válasza:

Ez már egy modern dízel, tehát így gyakorlatilag folyamatosan gyilkolod. Nyilván ez egy szívó benzines motornak sem használ, de abban kevesebb kár keletkezik.
5/7 A kérdező kommentje:
Kb 2 évet kéne kibirjon ilyen használat melett, addig komolyan nem szeretnék, nem tudnák rá költeni. Azért is volt indolkolt a kérdés, mert minden részlet számit :D
ma 17:38
6/7 A kérdező kommentje:
Pdf, turbo es motorhibakra probálok egy ehez a használathoz megfelelő vezetesi stilust kialakitani, hogy 2 évet kihuzzak vele, aztán cserélem le. Csak rossz látni hogy sose melegszik be, és városba 1500 fordulat felé se tudom vinni, tömegnyomor állandóan, jó ha 50km/ht el tudok érni vele. Autópályán 200, 250 kmt is megteszek de csak havi egyszer max.
ma 17:44
7/7 anonim 

válasza:

Veszel mellé egy biciklit és csak rossz időben használod az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!