Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az a legkevesebb összeg...

Mi az a legkevesebb összeg amiért használható autót lehet kapni manapság?

Figyelt kérdés
Tehát olyan használt autót amire nem kell azonnal költeni hogy rendbe legyen müködjön stb

jan. 24. 10:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%

Ha ilyen olcsó autót veszel, akkor alap, hogy költeni kell rá. Nem fogsz találni tökéletest, jó eséllyel még az 1 M-s kocsin is lesz mit csinálni, de a fél M-son garantáltan. Kivéve, ha az árát meglátva azt mondod egyből, hogy ez az eladó hülye, ennyiért nem veszik meg a roncsát. Akkor lehet, hogy tényleg azért drága, mert minden tökéletes, már amennyire lehetséges, a korához képest.

Akinek nagyon nincs pénze, az jellemzően addig hajtja a kocsit, ameddig meg nem áll. Ha meg el akarja adni, akkor főleg egy forintot se költ rá.

Van egy kollégám, aki ilyen putris autókat szokott javítani otthon, feketén. Állandóan ilyesmi kuncsaftokat emleget, akik csak annyit akarnak, hogy áttolják a műszakin a kocsit, az nem érdekli őket, hogy meg is legyen javítva, és ne hulljon darabokra egy hónap múlva. Mindig mondja, hogy én vagyok az egyetlen ismerőse, aki még egy 30 éves F Astrának is minden hibáját azonnal megcsináltatja... Na mondjuk, nekem van pénzem, csak második autónak idáig jó volt az Astra. Most viszont már kezd megbízhatatlan lenni, el akarom adni, és én se csináltatom meg azt, amit nem muszáj, mivel a kocsi nem fog többet érni attól egy ezressel se, ha ráköltök 50 E-t.

jan. 25. 12:50
 12/14 A kérdező kommentje:

Én úgy értettem a használhatót hogyha megveszem akkor nem kell költeni rá rögtön van olyan jó állapotban de igen minimum 1 milliót hallok árba.

Utána már nem zavarna ha lenne vmi költség éves szinten csak lehetőleg legyen alacsonyabb tehát milyen autó való akinek az olcsó fenntartás az elsődleges a gazdaságosság

jan. 25. 12:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Na hát én is így értettem, hogy az olcsó autó lehet, hogy gurul, de ha átnézeted alaposan, akkor majdnem biztos, hogy találnak majd rajta pár dolgot, amit érdemes lenne megcsináltatni, ameddig még nem lesz olyan a hiba, amit ötször annyi lesz megcsinálni. Mivel egy olcsó autó értéke nem növekszik annyival, mint amennyibe egy hiba megjavíttatása kerül.

Az említett F Astrámra 2,5 év alatt ráköltöttem 250 E-t (hibák+műszaki), és így feljavítva ér most 200-at... De még 50-et rá lehetne költeni, ha még mindig meg akarnám tartani hosszabb távra. Viszont ha rákölteném, akkor se tudnám 200-nál drágábban eladni.

(Csak úgy mellékesen, a játékelméletben van egy olyan típus, hogy Concord játszma. Amikor valaki úgy van vele, hogy ha már ennyit ráköltött valamire, akkor nem hagyja veszni a pénzét, még többet költ rá, hogy legalább valami haszna is legyen a pénzköltésből.

Ez az Astra vonatkozásában annyit tesz, hogy volt egy jól használható kocsim, aztán mikor elromlott, költöttem rá, mert hát jó. Aztán megint elromlott, költöttem rá, mert hát jó. Aztán ez addig ment, ameddig már sokat költöttem rá, de hát úgy voltam vele, hogy ha már ennyit ráköltöttem, most már nyilván sokkal kevesebb dologra kell költeni, tehát ami most elromlott, azt már csak megcsináltatom, és lesz egy jó kocsim. És ez így ment addig, ameddig el nem döntöttem, hogy most már kiszállok, mert a veszteség túlnövi a hasznot. Ha veszek egy 3 M-s középkategóriás kocsit, valószínűleg annak se lesz magasabb a fenntartási költsége, ezzel szemben nem fogok szívni rendszeresen valami hiba miatt.)

jan. 25. 13:15
 14/14 A kérdező kommentje:
Megszeretném tartani évekig és addig használni javítani amíg kell vagy érdemes (nem anyagi csőd). Tovább adni semmiképpen se szeretném majd.
jan. 25. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!