Első autó 1 millióig?
Sziasztok! Első autónak tervezek olyat venni ami jó lesz hétvégente vezetgetni hobbiból/túrákra/szüleimhez. Nem használnám naponta a városban.
A budgetet 1 millióra terveztem, igazából ami fontos nekem: 100 LE fölött legyen, megbízható valamint kényelmesebb legyen.
Ami eddig tetszik:
-Xsara.
-Peugeot 407.
-Skoda Octavia.
-Volvo S60.
-Mazda 6.
Ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb döntés, valamint ha van valami jobb ötletetek, szívesen fogadom.
Köszi!

A Francia autókkal az a baj, hogy bár karosszériájuk sok esetben rozsdamentes, elektronikailag bármikor képesek szétesni. Előfordulhat, hogy egyik nap még fel emeli az ablakot az elektromos ablakemelő, megy a klíma, szó a rádió, majd másnap ezek jó része már nem üzemel. Sokszor egy nyamvadt franciásan silány minőségű kábel miatt. Így én a Xsara vonalat kilőném, ha csak nem találsz gyártás végi 1.6HDI picassot.
A Mazdával fordított a helyzet. Elektronikailag a legstabilabb autók egyike, karosszéria ügyileg viszont alig ha találsz problémásabbat. Semmi nem rohad úgy, mint egy Mazda! Ha találsz egy kevésbé rozsdás, nem csak rücsivel "átfújt" bj 323f Mazdát, azt azonnal meg kell venni! A legjobb autók egyike lehet ennyi pénzért, köröket verve a Skodára.
Az S60 nem lenne rossz választás. Az egyik legkényelmesebb az általad felsoroltak közül, de kezdő jogsival én valami egyszerűbb technikájú, olcsóbban fenntartható autót választanék. Nem megvenni drága, hanem fenntartani. Ha nem akarsz évente több százezrez költeni egy autóra, én elfelejteném ezt a típust. Márkánál maradva sokkal ésszerűbb választás az S40/V40 vonal, kiváló 2.0 mazda benzines motorral. Kényelemben a korabeli c osztállyal van pariban és jól felszereltek is. Nagyjából mindegyikben van 4 elektromos ablak, klíma, abs, esp.

#4 Nem mondanám egyáltalán drágának a Volvot. Európai gyártók között a legmegbízhatóbb, ez már sokat segít anyagilag, az alkatrész pedig alapvetően nem drágább.
Egy esetet leszámítva: bizonyos dolgokat nehéz hozzá beszerezni, olykor csak gyárit lehet kapni, ami húzós. De ilyenből nem sok van. Az alapvető hétköznapi dolgokból van rendesen átlagos áron.

Csak sajna 1 misiből nagyon kotla példányokat fogsz találni
😞

#4 vagyok. Az előttem válaszoló jól írja! 1 millióért ezt a típust el kell felejteni, bármennyire is szomorú a tény! Egyszerűen többe kerül egy ilyen autó! Ha veszel is egyet, mondjuk 800-ért, arra fixen ráköltöd a vételárát egy éven belül, (ha nem többet), mire gatyába rázod.
Ez tipikusan az az eset, amikor a kis pénzű friss jogsis fiatal szeretne minél "több" autót vásárolni az adott, igen kevés összegért. Emlékeztek még a kovid előtti időszakra? 16-17 környékén simán utanád vágták ezeket a "prémiumszerű" autókat, sok százezrekkel olcsóbban, mert akkor még nem minden magánszemély és kereskedés akart minél több forintot nyerni az autóján. Az üzemanyag árak sem voltak akkorák, mint most. Sokan pont ezért vesznek például olaszból, Franciából autót, mert ezeken a helyeken jellemzően az eladás elsősorban nem az autón való meggazdagodást jelenti. Más kereset, más életszínvonal. Ennyi.
Kedves kérdező! Azt vedd, amit szeretnél és ami neked tetszik! Ha van több százezres kereseted tankolni és fenntartani a minimum egyessel kezdődő és két számjegyű fogyasztást, illetve a 300 ezres futómű alkatrészeket, a hasonlóan drága túrbót, akkor ez a te autód:)
Majd ráérsz racionálisan gondolkozni 40 évesen;)

Sok efféle kérdés van, olvasgass...
Én alapvetően az érzelmek útján vettem szinte pont ennyiért autót kb 1 éve. Volvo lett és annak ellenére, hogy vannak hibái imádom.
Franciát, olaszt kerülném, de alapvetően állapotra veszünk autót egy kis érzelmi beütéssel...
Ha már svéd akkor az s60-at kerülném ennyi pénzért mert vagy a benzinzabáló 2.4-est kapod vagy dízelt, ami 20 éves autónál elég nagy lutri még akkor is ha a svéd 2.4 dízel méltán híresen jó konstrukció.
Dízelben csak 1.9 tdi-t mernék, persze alaposan átnézetve. Talán az octáviába rakták is, de egy Volvo sokkal élvezetesebb, minőséhibb márka az én szememben.
Egy volvo tulaj.

102lovas benzines 1.6 Octavia illetve Volvot ajánlom. A benzines 6os mazdák nagyon megbízhatóak és hidd el van olyan is ami nem rohad és ha egy olyat kifogsz sosem dogod megbánni annyira megbízható technika. Az öreg tdi Octaviára ne hagyd magad rábeszélni azoknak már lóg belük és mára mind hülyegyerek tuning lett.
Szóval Octavia 1.6 , Volvo vagy Mazda6 benzines.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!