Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új/gyári garanciás autó, max...

Új/gyári garanciás autó, max 8 millióig. Mit?

Figyelt kérdés

Mindennapi használatra, a munkanapokon főként Budapesten való közlekedésre és a dugóban állásra, de országon belül rendszeresen sok autópálya. Szeretek tampósan, dinamukusan vezetni, és 194 centi vagyok (ez azért írom, mert sajnos sok autóba be se férek kényelmesen). Jelenlegi autóm egy BMW 530d.

Csak új/garanciás autó jöhet szóba, nagyon rossz tapasztalataim vannak a használt autókkal és a szerelőkkel is. Nyilván az egyikből következik a másik, és vice versa. Ezzel együtt most (életemben először) egy olyat szeretnék, amiért a gyártó felel.

aug. 2. 19:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez a kínálat legeslegalja. Suzuki, Dacia, de ezekből is csak kisautót kapsz ennyiért.
aug. 2. 20:16
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szinte csak Dacia esetleg Opel Corsa,
aug. 2. 20:20
 3/13 anonim ***** válasza:
17%

Azért ennyiből már kijön egy Cr

eed vagy egy i30

aug. 2. 20:26
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
#3: Ha a Creed Ceed akart lenni, akkor az 8 millió 550 ezertől indul a legfapadosabb változat.
aug. 2. 20:29
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

5 éve még lett volna választék. Ma már nem sok ilyen van. Ami van az is full fapad, alap 3 hengeres varrógépmotoros belépő szint. Sok autópályázásra nem biztos, hogy ez lesz a legmegfelelőbb.

Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de az új autó sem olyan, mint képzeled. A mostanit én újonnan vettem. Sokkal több probléma volt vele, mint bármelyik használttal, amivel eddig volt szerencsém. Oké, hogy ez garanciából ment, nekem nem került pénzembe, se akkor is idő, utána rohangálás, napokig buszozás, amíg a kocsi a szervizben dekkol. A márkaszervizben sincsenek sokszor a helyzet magaslatán. Volt olyan, amikor több kárt okoztak, mint hasznot.

Konkrétan még 30.000 km se volt a motorban, de már darabokra kellett szedni. Volt olyan probéma, nem motor, amit nyolcadszorra kellett visszavinnem, mire nagy nehezen beadták a derekukat, a komplett egység garanciális cseréjére. Ez egyébként egy fényszóró volt, ami mindig bedobta a hibalámpát. Ilyenkor a márkaszerviz sem cserél azonnal, próbálkoztak többszöri újrakalibrálással, szoftverfrissítéssel, vezérlőmodul cserével, stb. Mivel mindig visszajött a hiba, a végén voltak csak hajlandóak komplett lámpást cserélni. Kicsit izgultam, mert ez nálam eléggé a garanciaidő végén történt.

A garanciával kapcsolatban sem a gyárral vagy kapcsolatban. Hanem a helyi márkaszervizzel. Ők meg csak a végső esetben cserélnek. Van hogy leráznak, hogy ez ilyen, szokd meg. Ha neked nem felel meg, akkor mehetsz az importőrhöz panaszra. Végfelhasználóként soha nem a gyárral kommunikálsz.

A garancia általában 3-4-5 évet jelent. Hamar elszalad ám az. Utána ugyanúgy ki vagy szolgáltatva a kókányoló, alkatrészcserélgető, lehúzó szerelőknek.

aug. 2. 20:35
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
Az akart lenni, bocs, megviccelt a technika. Szerintem akinek van 8millája új autóra, legyen neki 9is.
aug. 2. 20:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Akinek meg 9 van, annak legyen 12 is. Ha meg kicsit még hozzárak, akkor vehet egy Teslát is.
aug. 2. 20:42
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Akkor swiftet vegyél az legalább japán. Dinamikus vezetésre városba bőven elég.
aug. 2. 20:43
 9/13 anonim ***** válasza:
17%
Ssangyong korando 8 milliótól indul. Bele fersz és kényelmes is. Viszont 1.5 4 henger 160 loval a nagy bódé mellé, meg sem fogja az 530d menetteljesitmenyet közelíteni. De megnyugtatták, semmi sem fogja ami újonnan 8 Misi még csak meg sem közelíteni. Ami igen az minimum a duplajatol kezdődik.
aug. 2. 20:54
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
MOL limo, Wigo, taxi, rövid/hosszabb bérlet
aug. 2. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!