BMW F10 525D fenntartásáról! Gondolok itt elsősorban egy kötelező olajcserére! Számításba véve azt, hogy már a gyári garancia többnyire elévült, nem szakszerviz árakra lennék kíváncsi! Minőségi alkatrészekkel?
Egy olajcsere normálisabb helyen 5000 körüli munkadíjjal megy,ha valami normális olajat borítasz bele az is megvan 15 000-ből a szűrőt meg passzolom, de max 1-2000Ft.
Egy olajcsere, légszűrővel, pollenszűrővel szerintem megáll maszekban 30-40 000 között ( lusta vagyok pontos árakra rákeresni ).
Márkaszervizben nem kizárt. Ott anno nekem is 3600/liter áron locsolták bele a Castrol 5W30-at. Gondolom a BMW árképzése is hasonló, tehát 6 liter olaj 30 000 + szűrő és segédanyag 5000 + munkadíj egy 10-es.. Ha a váltóban is cserélsz akkor mindez szorozva kettővel.
Aktív szenes pollenszűrő is van már 4-5000-ért is illetve 20 000-ért is. Nem probléma egy ilyen autónál elérni a 100 000-ret, ha márkakereskedésbe viszed :D
Tuti hozzáértő ember az aki egy olajcserére 100-at mondd. :D
A legdrágább amiről hallottam az egy Berlinetta volt közel 70.000-el, de az is csak mert kellett bele majdnem 10 liter nem épp olcsó olaj.
4-es
2007-es A6-osnál képesek lennének legombolni rólam 100 ezret a márkaszervizben, sima olajcseréért (meg a szűrők). Persze akkor semmit nem kell vigyek, de akkor is túlzás a dolog, mert a 100x jobb maszek szerelőmnél 3x cserélek olajat és szűrőket ennyiből.
"Tuti hozzáértő ember az aki egy olajcserére 100-at mondd."
Néhány éve történt, el voltam havazva de külföldön is voltam, meg időm sem volt foglalkozni a dologgal kértem időpontot és elvittem olajcserére márkaszervizbe a kocsimat ( Volvo S80 ). Motorolaj+szűrő + váltóolaj+szűrő+pollenszűrő+munkadíj volt asszem 79 000Ft. Azóta gondolom a rezsióradíj nőtt, az olajat sem adják olcsóbban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!