Hogyan határozzam meg az eladó autóm árát ? Hogy csinálják a profik? Neten 50 ezertől 2 millióig van egy 25-32 éves autó márka modellre mégis hogyan ?
Megnézed a hasonlók mennyiért mennek és ahhoz képest viszonyítasz. Az 50 ezres és a 2 milliós pontosan ugyanolyan műszaki és esztétikai állapotú, felszereltségű, futású, korú? Én kötve hiszem.
Pár éve adtam el egy akkor 44 éves autót. Azt a típust is árulták 50 ezerért és 5 millióért is. De az 50 ezres egy szétrohadt váz volt gyaakorlatilag. Az 5 milliós nagyon szépen restaurált, de enniért szűk a piac, tényleg csak a fanatikus gyűjtők veszik. Így ezt a két szélsőséget levettem és a többi alapján áraztam be.
Ja még lemaradt: azt is figyelembe veheted, hoyg mennyire kenyérre kell az ára és mennyire érsz rá akár évekig is tárolni és foglalkozni vele. Ha nincs kedved vesződni, akkor nyilván érdemes alacsonyabbra belőni az árat. Ez alatt persze nem azt értem, hogy ha reálisan 2 milliót ér, akkor 100 ezerért hirdesd! De ha ér 300 ezret és te felteszed 200-ért, talán nem olyan hatalmas érvágás...
Ha a profitmaximalizálás a lényeg, akkor kezdetben többért is hirdetheted, aztán előbb-utóbb csak lesz valaki aki elkezd alkudozni. Vagy ha nem, akkor te magad veszed lejjebb az árat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!