Mennyire rizikós egy 32 éves autót napi használatra befogni?
Milyen szempontból rízikós? Győzödj meg róla, hogy az összes szűrő és folyadék nem öregebb 1-2 évnél (fékfolyadék gondolom 10+ éves és üzemanyagszűrő sem lesz mai) mielőtt napi használatba veszed. Érdemes még a hosszbordás szíjat és vezérlést lecserélni, ha nem volt pár éve. A gumik állapotát és évjáratát is ellenőrizd.
Tehát mintha vennél egy autót. Ettől kezdve viszont nyugodtan használhatod.
#3, túl sokat nem értesz az autókhoz, ez a motor kevesebbet ehet, mint egy 1.4 benzin.
Gazdaságosan vezetve 4-5 literrel elmehet.
Teljesen jó lehet egy ilyen, csak ne taposd ki a belét, kérdező, ne pörgesd, mint egy benzinest.
Apának van egy 2.1es dízel Renault 21-je, országúton 6-7, városban 8-10 litert eszik vezetési stílustól függően🤷♂️
Csak egy példa: az én 1.4-es 60Le golfom evett ennyit...
"Karban volt tartva, olaj, szűrő cseréket én végeztem el rajta, évente. Csak a kora ugye."
Akkor jobban tudod, mint mi, hogy ha eltávolodsz az otthonodtól 17,5 km-re, akkor haza fog-e hozni. Ha jó állapotban van, akkor miért ne használnád? Ha kezdene valami elromlani benne, többnyire vannak előjelei. És elég nagy darab ahhoz, hogy biztonságos legyen, még ha nem is a legújabb nagyszilárdságú acélok vagy gyűrődőzónák vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!