Miért terjesztik hogy a km semmit sem számít csak az állapot?
Nagyon egyszerűen fogalmazva lehet ránézésre jó állapotban egy autó de ha van benne 700+ ezer km pl akkor bármikor bármi megadhatja magát pusztán a nagy futás teljesítmény okán, minden alkatrésznek van egy élettartama
Nyilván nem azt mondom hogy mivel alacsony km az automatikusan jó hiszen ha az állapota nem egyezik a kmel akkor valószínűleg tekert vagy trehany gazdája volt
700+ ezer km-es autóban is lehet hogy mindent cseréltek az utolsó csavarig gyárira, de ez olyan ritka mint a fehér holló. Ha a motort fel is újították, az autó nem csak motorból áll. A többi alkatrészben, akár csak a kaszniban akkor is ennyi a méter.
Nem azt állítom, hogy semmi igazságalapja nincs. Mert valóban egy autót 60.000 km alatt is szét lehet rúgni, le lehet élni és 250.000-rel is lehet valóban patika.
Ezt leginkább azok terjesztik, akiknek magas futásteljesítményű autójuk van és el szeretnék adni, mert költöttek vigyáztak rá és nem a bontó lenne az elsődleges cél. Az ok, szerintem evidens. Hozzáteszem, az egyik autómban nekem is 370.000 km van. De bármikor bárhova, akár külföldre is el merek indulni vele. Eladásnál már sokan húznák a szájukat miatta.
Nekem volt mazdäm amit 20e km-el vettem, eves szinten 60-80e km ment bele. 3-4 havonta ment szervizbe, mindenböl csak a gyäri ment bele. 600+e kmel adtam el, magyar kereskedö vitte el(Münchenböl), es fel millo kmert tekert az oräjäbol...
amikor az uj magyar tulaj fölhivott, hogy mit kell cserelni majd a 140es szervizen, mondtam neki hogy azzal elkesett mert közel 700e km van a kocsiban...
Én kiegészíteném, állapot es szerviz előélet.
Ha pl veszel egy 155e km-es kocsit, amin 160e-nél vezerlest kell cserélni, akkor nem vagy előrébb, mintha a 300e km-t futott frissen nagyszervizelt kocsiból a kövi mondjuk egy evben kihal egy kerekcsapágy meg egy szilent.
Szóval lutri a hasznaltautó, de ha atvizsgaltatod és még a szervizkönyve is megvan, és igazolható (vagy legalabb csak az elvegzett karbantartasok), akkor mérsékelhető a rizikó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!