Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az elektromos, vagy a benzines...

Az elektromos, vagy a benzines autólehet-e a jobb választás, ha az ember csak ritkábban használja (leginkább hétvégenként)?

Figyelt kérdés
Rövidebb belvárosi távokhoz, esetleg bevásárláshoz, hétvégi kirándulásokhoz, vidéki rokonlátogatásokhoz (oda-vissza maximum 300 km) fogom hasznláni. Munkába járáshoz nem igazán, mert fél óra alatt beérek a munkahelyemre kerékpárral, vagy vonattal/HÉV-vel is (Újpestről a III. kerületbe). Olvastam, hogy a benzinnek nem tesz jót, ha több napig egy helyben áll, viszont az elektromos motor nem tudom, hogy mennyire viseli jól, ha napokig nincs használva.

jan. 17. 12:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én nemrég vettem kerek 5M-ért egy 2018-as IONIQ-ot. Nekem azért kellett, mert szükségem volt még egy autóra. Ahol lakom, nagyon rossz a tömegközlekedés és a munkám miatt minden nap kell mennem. Havi kb. 80.000-et tankoltam el eddig, évi 20.000 km-t mentem.

Most úgy használjuk, hogy a benzinesbe elég kb. 1 tank benzin (30e Ft havonta), az elektromost meg itthon töltöm. Napelemről (szaldó 2031-ig) tudok bele tenni totál ingyen kb. 6-7000 km autózást évente. A maradék kb. 7-8000-et (ennyire van még szükségem) pedig nagyjából 40-50.000 Ft-ból megoldom itthoni töltéssel évente.

Lényegében kb. 15.000 km autózás kerül 50.000-be. A maradék 5.000-et pedig a benzinessel teszem meg.

Így sokat spórol, kb. 600.000-et évente, plusz 1 olajcserét (20.000 km-nél 2x cseréltem évente a benzinesben), meg néhány ezer forintnyi parkolást havonta (3-5.000 Ft). Tehát kb. 700.000-et...

Szerintem elektromos autónál nagyon számít, hogy arra használd, amire való. Nem családi autónak, nem hosszú távra. 2. autónak, közelben ingázni, közelben rohangálni. Én ennyibe nézem az elekromos autókat jelenleg, és próbálom ennek tudatában használni

jan. 27. 14:01
 12/12 anonim ***** válasza:
Bocs, az előzőhöz még annyit, hogy ha nincs otthoni töltési lehetőséged, akkor nem alternatíva. Az oszlopok annyira drágák, hogy 7-8, de sok esetben 10+ liternyi benzin fogyasztásnak felel meg
jan. 27. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!