Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos autóval jártatok...

Elektromos autóval jártatok már úgy, hogy a töltőállomást, ahová igyekeztetek, idő közben gyorsan elfoglalták, és várakozni kellett, mire ti is el tudtátok kezdeni a töltést?

Figyelt kérdés
Vagy mondjuk egyszerre többen is érkeztetek egy töltőállomáshoz, és meg kellett beszélnetek, hogy ki kezdje el a töltést, és mennyi ideig használja majd? Nyilván ha otthonról is fel lehet tölteni a kocsit, ez nem lehet probléma, de nem mindenkinek van saját garázsa, vagy kertes háza, ahonnan ezt meg lehetne oldani. Még mielőtt savaznátok: (még) nincs autóm, az elektromos autózás terén pedig még teljesen avatatlan vagyok. Társasházi lakásban lakom, és bár gondolkodom egy kisebb, olcsóbb elektromos autó megvételén is, de az ilyen jellegű helyzetek már előttem vannak. Van alapja?

ma 07:20
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Elektromos autó a gazdagok játékszere, mivel második autónak városba kiváló de önmagában kevés.

Hosszabb utakra szükséges egy hagyományos belső égésű is(évi nyaralás esetleg a szülők nagyszülők meglátogatása stb)

Persze igen meglehet oldani elektromossal is de akkor ott van hogy a luxus kényelmi eszköz amit tartasz alkalmatlan a fő céljára (ugye tömegközlekedhetnél is vagy bérelhetnél arra a pár alkalomra)

És ha már fizetek hatalmas összeget a kényelmi eszközért akkor ne kelljen ilyeneket folyamodni

ma 07:31
 2/3 krwkco ***** válasza:

"Társasházi lakásban lakom, és bár gondolkodom egy kisebb, olcsóbb elektromos autó megvételén..."

Érdemes lenne elsétálni a legközelebbi töltőhöz és megnézni, hogy mit ír 1 kWh árára. Ki fog derülni, hogy lényegében nem olcsóbb, mint egy dízel vagy benzines üzemanyagköltsége. :-(

ma 08:53
 3/3 Beviz Elek ***** válasza:

Olyan volt hogy 6 töltőből 3 nem működött, a maradék 3 használatban volt és még ketten megérkeztünk tölteni. Mire kipróbáltuk hogy 3 rossz addigra egy végzett és az előttem lévő már állt is a felszabadultra, én megnéztem hogy hol van a legközelebbi töltő de addigra mégegy végzett így nekem is lett helyem.

Ha a társasházban meg tudod oldani a töltőtelepítést akkor az szuper, de bármennyire is szeretem az elektromos autókat, nem vennék ha nem megoldható az otthoni (vagy legalább a munkahelyi) töltés. 1-1 hosszabb út alkalmával semmi gond nincs a publikus töltéssel, de kizárólag azon élni kényelemben és árban sem nagy buli.

Nem vagyunk gazdagok és mivel nem szórhatjuk a pénzt ezért megfontoltan kell autót vegyünk. Ha nem váltunk elektromosra akkor néhány év alatt az árát eltankoltuk volna és kifüstöljük a kipufogón.

Hosszabb utakra nem szükséges a hagyományos, nekünk mindkettő autónk elektromos és nincs hagyományos belsőégésű. Ez egyéni választás.

Nem fizettünk hatalmas összeget a két kényelmi eszközért, a kettőért együtt egy új benzines Astra árát fizettük. Évente 1-2 úttal számolhatunk ami szívás mert többször meg kell állni tölteni, de az összes többi napon sokkal kényelmesebb mert minden nap teletöltve vár az autó. Ja és van hozzá app, aki az 1 db új Astrát veszi az a téli reggeleken vakarhatja a jeget mi pedig telefonon nyomunk egy gombot és 10 perc múlva a meleg, kiolvadt autóba ülünk be.

Amíg a hagyományossal jártunk addig nem kellett sűrűn megállni tankolni és agyvérzést kaptam hogy a feleségemnek 300km-enként pisilnie kell, most saját döntés miatt ígyis-úgyis meg kell állni tölteni és nem kapok agyvérzést hogy a feleségem egyúttal pisil.

ma 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!