Az elektromos, vagy a benzines autólehet-e a jobb választás, ha az ember csak ritkábban használja (leginkább hétvégenként)?
Figyelt kérdés
Rövidebb belvárosi távokhoz, esetleg bevásárláshoz, hétvégi kirándulásokhoz, vidéki rokonlátogatásokhoz (oda-vissza maximum 300 km) fogom hasznláni. Munkába járáshoz nem igazán, mert fél óra alatt beérek a munkahelyemre kerékpárral, vagy vonattal/HÉV-vel is (Újpestről a III. kerületbe). Olvastam, hogy a benzinnek nem tesz jót, ha több napig egy helyben áll, viszont az elektromos motor nem tudom, hogy mennyire viseli jól, ha napokig nincs használva.ma 12:32
1/5 A kérdező kommentje:
A címet elírtam, és két szó egyben maradt - utólag nem tudom korrigálni - túl gyorsan gépeltem. Bocsánat.
ma 12:33
2/5 anonim válasza:
A benzin se veszi észre ha napokig nem használod, meg az elektro se.
Amelyiket te magadnak jobbnak gondolod.
Ha tudod tölteni akkor talán az elektromos jobb.
3/5 A kérdező kommentje:
Társasházban lakom, így sajnos csak a nyilvános töltő jöhetne szóba, amiről rebesgetik, hogy drágább, mint a benzin, de sajnos a benzin ára is folyamatosan emelkedik... úgyhogy... paff vagyok, nem tudom, melyik lehet a jobb választás.
ma 12:44
4/5 anonim válasza:
#3 Hosszú távon az elektromos töltés sem lesz olcsó. Az üzemanyagon literenként kb 300 Forint adó van, a kormány sem fogja hagyni ezt elúszni, idővel valamilyen módon behajtják ezt az összeget az elektromos autók töltésénél is.
5/5 anonim válasza:
Épp csak a ráfordítható összeg maradt ki... Mivel tömeg/kerékpár a megszokott, ezért arra tippelnék nem.végtelen a pénz. Tav alapján még lehetne jó a villany, de a vetelára annak sokszoros lenne egy normal benzineshez képest.
De amennyiben ilyen kerdéseid vannak, maradj a vonat-hév kombónál, ndm nőttél még fel saját döntesekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!