Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vannak az autókban úgy...

Miért vannak az autókban úgy fejlesztve a kihangosítók, hogy az autón kivül teljesen hallható a beszélgetőpartner beszéde? Parkoló autó mellett egy járókelő simán hallja a tulsó felet. Miért jó ez? Szerintem senkire nem tartozna.

Figyelt kérdés
jan. 1. 09:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Fordítva ülsz a lovon. Egyszerűen a nem prémium autók nincsenek annyira hangszigetelve, hogy a kihangosítót teljesen blokkolni tudja. A prémiumok teteje igen - de annak ára van.
jan. 1. 10:09
 2/12 A kérdező kommentje:

Ja, ezt sosem figyeltem milyen autóknál hallani:) Engem nem érint, enyémben nincs;)

De az, hogy mikor egy parkolóban várok valakit és végig hallom, ha nem akarom akkor is mit mondanak az autóban ülőnek az szerintem nem korrekt:D Amit a kocsiból beszélnek, azt értelemszerűen nem hallani.

Szerintem ezek csak rájuk tartoznának:)

Nem zavar, csak érdekelt, hogy miért van ez így kitalálva:)

jan. 1. 10:20
 3/12 anonim ***** válasza:
27%
Nem rendeltetésszerűen használja a kihangosítót. Az arra való, hogy menet közben tudj telefonálni. Parkoló autóban nyugodtan telefonálhatna a hagyományos módon, kézben tartva a készüléket.
jan. 1. 10:24
 4/12 anonim ***** válasza:
56%

Az még a jobbik eset ha egy parkoló autóban hallod, mert az még mindig egy kicsit elszeparáltabb dolog, mint egyesek hülye szokása, hogy a boltba, vagy az utcán sétálva , kihangosítóval a kezében telefonál az illető.

Mellesleg ez nem fejlesztés kérdése, mert sok autóban az utólagos Bluetooth-os fejegység tudja a kihangosítást, azt meg olyan hangerőre állítod amilyenre akarod, vagy éppen amin hallgattad előtte a zenét.

jan. 1. 10:29
 5/12 A kérdező kommentje:

Momdjuk az jogos, hogy ha álló autóban ül akkor telefonálhat is.

Csak én azt nem értettem, higy miért olyanok ezek a rendszerek, mintha kivül is hangszóró lenne:)

jan. 1. 10:35
 6/12 anonim ***** válasza:
#5 Ez egyszerűen szigetelés kérdése csak, és ahhoz, hogy te semmit ne halj, kb páncélautót kellene csinálni a kocsiból. A kihangosító meg az autó hangrendszerét használja, így azokat a hangszórókat amik az ajtókban vannak. Az egy dolog, hogy álló autóban kézben is tarthatja már a telefont, de ha te menet közben kihangosítóval beszélsz, és oda érsz a célodhoz, akkor garantálom, hogy te sem fogod kezedben venni a telefont, mert sokkal kényelmesebb kihangosítóval beszélni. Morgolódás helyett inkább örülj neki, hogy van aki kihangosítót használ, és nem kézben tartott telefonnal vezet.
jan. 1. 11:02
 7/12 A kérdező kommentje:

Jaaaj, félreértesz. Engem ez abszolút nem zavar!

Csak volt most olyan, hogy okyan témáról beszélt egy hölgy valakivel a házunk előtt, ami miatt már kicsit megsajnáltam:) Elég diszkrét téma volt. Azon gondolkoztam szólok neki, mert lehet nem is tudja, hogy ilyenkor kint mindent tisztán hallani, amit mondanak neki.

De nem morgolodom, soha nem zavart abazolút. A kérdésem csupán a technikai háttérre vonatkozott.

jan. 1. 11:17
 8/12 anonim ***** válasza:
De gondolom azt is hallottad amit ő mondott, akkor meg hiába is tartotta volna kézben a telefont :) Én is szoktam kihangosítóval beszélni, még akkor is mikor pl odaérek a bolthoz, de fogalmam sincs mennyire hallatszik ki :), de van olyan ismerősöm aki otthon leteszi a telefont és kihangosítja, olyankor meg muszáj felhangosítani, hogy értsem mit mond.
jan. 1. 11:27
 9/12 A kérdező kommentje:
Mindig csak a tekefon túlsó végén lévőnek a beszédét hallom ha ilyenbe futok bele ritkán:)
jan. 1. 11:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Az semmi, én embereket látok egymással beszélni az utcán.
jan. 1. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!