Ha beszélgetőpartnered nagy meggyőződéssel mondja el azt a véleményét, amely a tiéddel szöges ellentétben áll, akkor vitatkozol vele vagy ráhagyod?
Attól függ, hogy ki a beszélgetőpartner és mi a téma.
Pl párommal, meg barátokkal kifejezetten szeretünk vitázni bármiről. Mindeközben már megtanultam, hogy pl apukámmal politikáról vitázni nem érdemes.
Helyzetfüggő, munkahelyen kollégára ráhagyom, olyan baromságokat magyaráz felőlem, amit akar.
Párom bátyjával rohadt vicces vitázni, mert ő mondja a legnagyobb fszágokat, hatalmas konteós arc, úgy képzeld el, de átlag témákról is elég fura gondolatai vannak. Pláne ha mellette sörözünk is, beszállnak a többiek, érdekes szokott lenni.
Vallási vitáknak nem látom értelmét személyes szinten, ott át kellene téríteni a másikat, amit én nem akarok megtenni. Szóval, ha valaki hevesen magyarázza, hogy szerinte melyik vallás a tuti, csak hallgatom, max. kérdezek, mert amúgy őszintén érdekel, miben hisz a másik. Nem fogom elkezdeni magyarázni, hogy szerintem a hite érvénytelen, mert én nem hiszek semmiben.
Ha politika, abortusz, oktatás, vagy bármilyen más ilyen "ne nyúlj hozzá" téma, akkor nem, hogy elkezdek vitatkozni, gyakran még azokkal is vitatkozom, akikkel egy követ fújunk, csak eljátszom az ördög ügyvédjét, és elkezdek ellenérveket felhozni, mert kíváncsi vagyok, milyen érveket hoz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!