Javítottál meg már valamit az autódon, mert nem bírtál várni a szerelőre?
Amit lehet, azt megcsinálok magam, legutóbb vezérlést cseréltem, megvolt 30 ezer forintból. Most akkor minek fizessek ezért egy szerelőnek, ha azt a pénzt másra is elkölthetem ?
Innentől meg kicsit fura a kérdés,mert aki maga is meg tudja csinálni, az nem is kopoktat a szerelőnél időpontért.
#11 "megvolt 30 ezer forintból"
Minőségi szett lehetett...
Gondolom mindenki úgy kezdi, hogy sok tapasztalat nincs, szerelő ad egy horror időpontot, aztán elkezd logikázni a tulaj, hogy addig még ő is 5x megcsinálja, ha jó lesz elsőre, ha nem.
Én legalábbis így kezdtem, elsőre atomjaira szedtem egy vezérlést, szomszéd meg folyamatosan mondogatta, úgyse lesz jó.
Hát jó lett.
#14 Na tessék, erről beszéltem.
BFQ? VW 1.6 benzinnél kétfajta vízpumpa van, régi és új típusú. Az új típusú az kb. 15-20%-kal drágább szokott lenni. Tök mindegy hol veszed, tök mindegy mennyibe kerül, akkor is 15-20%-kal drágább a régi fajtánál. Ahogy látom, Kovácsnál nem is kapható az új fajta hozzá, bár az árából rögtön nyilvánvaló, hogy régi fajta, mivel a drágább újabb soha a büdös életben nem lesz olyan olcsó, max noname autodoc-os kínai szar márkából.
Amire ki akarok lyukadni, az az, hogy jó dolog a magunknak szerelgetés, csak legalább informálódnátok előtte. Mert mind szerelgetni akartok, de 10-ből 9-szer a minimum energiánál többet nem vagytok hajlandóak beletenni. Az igénytelenség és fillérbaszás netovábbja...
#15 Nem BFQ,hanem AKL , és készlet része volt a vízpumpa, nem külön adtam a kosárhoz 😉.
Meg se kérdezed milyen motor, de már kombinálsz okoskodsz, meg leszólod az embert, mint valami szerelő, aki vérig van sértve,mert nem tudott lehúzni pénzzel.
#16 Tök mindegy milyen motor, mindegyik 1.6 ugyanolyan pumpát használ, a különbség csak annyi, hogy a BFQ-ba már gyárilag is a javított fajta került. Ettől függetlenül AKL-be is azt kellene rakni, mert a gyári szar. Ezt tudtad volna te is, ha:
1. Informálódsz.
2. Normális helyről vásárolsz, ami az újabb fajtát dobja fel.
Isten ments, hogy sértődött legyek. A magánemberekben már rég nincsen pénz és egyre kevesebb, mert 10-ből 8 ilyen fillérbaszó. Csak a hiszti megy állandóan, minek kéne azt eltűrni nekem? Hogy egy szakadt 20 éves Skodán 100 ezret keressek, amiből talán 50 a hasznos? Nem kösz. 😂 Magánemberekből már kizárólag csak a visszatérő ügyfelek vannak, akiket ismerek és tudom, hogy nem kretének, a maradék idő meg flottákra megy, amiben legalább pénz is van.
#17 Egy 20 éves Skodában szerinted már gyári vízpumpa van ? 😅😅 Nagyon nem, már az előző gazdájánál is aki a tesóm, ő is cserélt egyszer vezérlést.
Tudod nekem abból van herótom, hogy vagy te vagy valamelyik sértődött kollégád folyton meg akarja magyarázni itt, hogy csak az Unix és Bárdi alkatrészei a tutik,mert persze nekik abból van haszon. A Coni készletében meg fém lapátos vízpumpa volt,ami köszi jól van cirka 7 ezer kilométer után is, műanyaglapatosról hallottam,hogy volt amelyik szétesett.
Ennyi!
#18 A tény, hogy szerinted itt kizárólag azokról van szó, amiket a gyárban bele tettek, mert még azzal sem vagy képben, hogy az utángyártott alkatrészek a gyári mintájára készülnek, azaz ha a gyári hibás, akkor az utángyártott is, az csak engem igazol.
Nem mondta senki, hogy Unixtól vagy Bárditól kell rendelni, én kizárólag a KERESÉSRŐL értettem szót, nem pedig a vásárlásról. Nem kell az Unixtól vásárolni, de toronymagasan az ő weboldalunk/keresőjük a legjobb és legmegbízhatóbb. Ha nem akarsz onnan rendelni, nem kell. Tudod a termékeknek van ez a "cikkszámnak" nevezett azonosítója, ami alapján a megfelelő alkatrészt ki tudod választani máshol is. Aki még ezt sem tudja, hát...
A 7 ezer kilométerrel meg nem tudom mi a célod. Szerinted az sok, vagy mi? Majd gyere vissza 60 ezer környékén, akkor majd beszélünk. 🙂
"utángyártott alkatrészek a gyári mintájára készülnek, azaz ha a gyári hibás, akkor az utángyártott is, az csak engem igazol."
Ingább az igazol, hogy fogalmad sincs mi a különbség egy gyári, és egy tervetési hibás közt 😉
Unix megbízhatoságát meg inkább hagyjuk,nem egyszer vittem vissza alkatrészt mert szar, mérethibás volt, vagy egy betü miatt más volt a foglalat, és ugyanazt felvették több cikkszámra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!