Motor olajoknak van élettartama?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy minden olajcserénél megmaradt valamennyi olaj a flakonban.kb:3-4 féle,márkájú van, de azonos a teljesítménye. Keverhető így a különböző márkájú? van amelyik már tizenéve pihen a garázsba.tegnap 13:11
1/8 anonim válasza:
Nem nagyon ajánlott keverni, mert az összetételük eltérő, de nem a világ vége, baj nem lesz belőle, egyszerűen csak nem "illik".
De 10+ éves olajat már nem szabad felhasználni, zárt flakonban is max 5-6 év. Felbontás után 2-3 év maximum.
2/8 krwkco válasza:
" minden olajcserénél megmaradt valamennyi olaj a flakonban"
Én az előző évről maradt olajat szoktam először betölteni, így mindig csak 1 éves olajmaradékom van. :-)
3/8 anonim válasza:
Max. 5 éveset mernék felhasználni, de azt is ha minimum 1 liter. Pár decit felhasználni nagyobb kockázat, mint amennyit ér. Inkább dobd ki.
4/8 Telelő Teve válasza:
Az alapolaj bármeddig eltartható, de a benne lévő adalékok kiválhatnak, oxidálódhatnak.
5/8 A kérdező kommentje:
és ha leereszek kb .fél litert, és visszapótlom a legutóbbiból? suzuki nem fogyasztja az olajat,utántöltenem soha nem kellett!
tegnap 18:42
7/8 anonim válasza:
#5 Ne trükközz fillérbaszóskodj, nem fog örülni neki az autó. Nem hiszem el, hogy nem fér bele évente 20 ezer ft.
8/8 anonim válasza:
Semmi értelme.
1-2 ezer Ft-ra jön ki a fél liter olaj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!