A chip rövidíthet a motor életén?
Egy fél éve vettem meg egy skodàt a nagyhírű 1.9 pd tdi motorral. Mindenki ámuldozik hogy 700.000+ megy vele meg stb. (Közeli ismerősből is van 2 ilyen ugyhogy elég biztato)
Viszont a napokba kiderült hogy valamelyik korábba tulaj megchippeltette a motort és az érdekesen nagy erőre választ is kaptam (első turbós autóm volt ezèrt nem tudtam milyen nyomatékszintnél milyen erőt kellene tapasztalnom)
Kicsi félelem került belém hogy árthat e ez a motornak? Köszönöm előre aki válaszol 😉
Szóval a 700.000+ lefutott km. után is, az "érdekesen nagy erő"-re is választ kaptál?
Jaj de jó!
/csak vigyázz, ki ne röhögjenek!/ 😝
Ne csináljatok úgy, mint ha ti nem vertétek volna földhöz a seggeteket, amikor 90 le szívóbenzin után először mentetek 120-130 lóerős turbós autóval anno... xd
Kérdező, igen, rövidíthet, pláne ha sz/rul írták meg. De 700k km-nél nem ezen fog már múlni. Ha nem vagy nyugodt, akkor kérd el az előző tulajtól a gyári adatokat, jobb chipes kimenti mielőtt átírja.
#1 Neem dehogy. Ismerős adta el az övét 700k+ -szal és első turbós autóm volt ez..
#2 majdnem; 270k lesz benne nemsokára
#3 #4 igen ez a probléma akivel észrevettük látta hogy szarul van megírva és füst is van de csak 2esbe padlógáznál. Kímélés terén pedig egyáltalán nem majom módon vezetek. Előzni is csak akkor ha 90 fok, stb..
Akkor célszerű lenne megnézetni és átiratni egy jobb chippel normálisra?
aha értem
akkor mindenképp utána járok a dolgoknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!