Teljesen zárt bukósisak alá is ajánlott símaszkot felvenni?
Nem vettem olyant észre, hogy áthűlne a sisak, ilyen gondom sosem volt, pedig mentem 10 fok alatt motorral, igaz az enyémen elég nagy túrapexi van,ami sokat fog, simán megyek felhajtott sisakplexivel 100 felett is, de azért némi szél mindig jön a sisakra is, és alá.
Ezért hűvösebb időben már én is felveszem a maszkot, csak azért, hogy ne fázzon a nyakam, de ilyen célra jó a csősál is, csak akkor nehezebb forgatni a fejem. Komfortosnak nem mondanám, mert azért zavarja az arcomat , de ahogy írtad is védi a sisak belsejét a koszosodástól. Szóval ez nekem csak időjárásfüggő, hajat meg elég gyakran mosok,pl hétköznap munka után mindig.
én télen-nyáron símaszkban (balaclava) motorozok. Higénia... egyrészt a fejem le van takarva szóval nem zsírozom össze a sisak belsejét a hajammal, meg ha eleve poros-koszos a haj akkor szépen odakened. Másrészt a számat eltakarom, így nem lesz büdös sem a sisak a szájszagtól (aki azt mondja neki nincs az hazudik...), és még extra védelem is a por ellen mert nem lélegzel be annyit. És sokkal könnyebb a símaszkot mosni mint a sisak belsejét.
De érezhetően hidegebb télen ha nélküle megy az ember. Csak én kivágtam a símaszkot a füleimnél, mert fél óra után úgy fájtak a füleim hogy nem tudtam levenni a sisakot se vagy megmozdítani. Plusz annyira felvette a sisak a símaszkos fejformám hogy ha nincs símaszk rajtam lötyög a sisak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!