Párásodik a bukón a plexi, mit tegyek?
A helyzet a következő: Adott egy olcsó kategóriás bukósisak, melynek típusa a következő:
Naxa f07/b:
teljesen meglennék elégedve vele, nyílván ilyen árban csodákra nem kell számítani, viszont a sisakhoz járt pinlock is amit nekem fel is aplikáltak a boltban, ahol vettem. Ez mind szép és jó, de lassan itt a hideg idő és nekem még hátravan a jogsi forgalmi része, amire jövőhéten kerül sor (A1B).
A szélzaj mellett a problémám az, hogy vizsgán le kell hajtva legyen a bukón a plexi, viszont hiába van rajta a pinlock nekem egyből ahogy lezárom kezd párásodni és nem szeretnék ezzel is foglalkozni a vizsga közben. Van erre valami megoldás? Esetleg ilyen páramentesítő spray amitől nem is fulok meg miután a lekezelt plexit lehajtom a bukón?
Az ilyen "dobd ki és vegyél normálisat" kommentekre nem vagyok kíváncsi, nekem ez fért bele a keretbe, illetve ebből volt méret az üzletbe.
Valóban elég csak annyira lehajtani a plexit, hogy a szemed takarja. Mondjuk nekem a gyakorlatban az a tapasztalatom, hogy annak kb. 10 másodpercre van értelme, mert utána a szél szárítja a szemed. Viszont: ha felveszel egy védőszemüveget, akkor le sem kell hajtani a plexit.
A legjobb megoldás persze az, hogy ellenőrizni kéne, helyén van-e a pinlock. Az enyém is párásodott egy kb. kétujjnyi területen, de a menetszél gyorsan megszárította, nem volt zavaró. Meg volt lazulva a pinlock. Neten van sok videó, hogyan lehet adjusztálni, de ha nem akarod magadnak szétszedni a sisakot, szerintem ha visszamész a boltba, nagyon szívesen megcsinálják.
Sajnos vizsgabiztosa válogatja, hogy mit enged. Én eleve szemüveges vagyok, és van a bukómban beépített napszemüveg. Oktatóm mondta, hogy elég csak azt lehajtani rutinvizsgán. Vizsgabiztos meg rámszólt, hogy hajtsam le a plexit is, de hagyhattam egy rést szellőzésre.
Forgalmi vizsgám meg szakadó esőben volt, ott is kénytelen voltam résnyire felhajtani, mert hiába a pinlock, az a saját szemüvegemen nem segített.
Igen le van írva, hogy mi a kötelező felszerelés, de te sem szólnál vissza a vizsgabiztosnak, hogy márpedig nem hajtod le a plexit mert van rajtam szemüveg, plusz a bukóba épített napszemüveg is bőven véd. Tuti bukás lenne egyből, mert valamibe biztos beleköt. A vizsga nem az a hely, ahol okosabb akarsz lenni a vizsgabiztosnak, hanem kussolsz, és csinálod amit mond.
Ennyi kár ezen vitázni!
"Tuti bukás lenne egyből, mert valamibe biztos beleköt." Nem tudom, te milyen vizsgabiztossal találkoztál, nekem eddig mind a négy talpig úriember volt. A kategóriás rutinvizsgámon konkrétan a vizsgabiztos mondta a jogsimat látva, hogy:
- Nem látom a szemüvegét, kontaktlencse van?
- Természetesen.
- Akkor ne felejtse el, hogy ilyenkor le kell hajtania a plexit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!