Párásodik a bukón a plexi, mit tegyek?
A helyzet a következő: Adott egy olcsó kategóriás bukósisak, melynek típusa a következő:
Naxa f07/b:
teljesen meglennék elégedve vele, nyílván ilyen árban csodákra nem kell számítani, viszont a sisakhoz járt pinlock is amit nekem fel is aplikáltak a boltban, ahol vettem. Ez mind szép és jó, de lassan itt a hideg idő és nekem még hátravan a jogsi forgalmi része, amire jövőhéten kerül sor (A1B).
A szélzaj mellett a problémám az, hogy vizsgán le kell hajtva legyen a bukón a plexi, viszont hiába van rajta a pinlock nekem egyből ahogy lezárom kezd párásodni és nem szeretnék ezzel is foglalkozni a vizsga közben. Van erre valami megoldás? Esetleg ilyen páramentesítő spray amitől nem is fulok meg miután a lekezelt plexit lehajtom a bukón?
Az ilyen "dobd ki és vegyél normálisat" kommentekre nem vagyok kíváncsi, nekem ez fért bele a keretbe, illetve ebből volt méret az üzletbe.
Szerintem is a gond a pinlock-nál lesz. Nekem is alsó-kózepkatos sisakjaim vannak/voltak, szépen fel is raktak ra a pinlock-ot, es semmi gondom nem volt hidegben a párasodassal pedig volt, hogy konkretan 3-5 fokban ködben mentem vele. (Scorpion)
Ha megteheted, vegyel új pinlock-ot, es pucoljak le a plexit előtte.
Ha nem, akkor marad a résnyire nyitott plexi a vizsgán.
biztos hogy van pinlock benne? Ilyen műanyag lifegő izé? Csak mert ha van benne, és párásodik, akkor gagyi kamu pinlock, vagy csak 10 éve áll az üzletben és már gatya, mert a rendes pinlocknak nem szabadna párásodnia egyáltalán. Nyáron zárt bukó lehajtott plexivel szuszogva álló helyben és nem párásodott... esetleg még az is baj lehet, hogy nem légmentesen van lezárva, az én sisakomon a pinlock füleket lehet tekerni, ahol a szorosságot lehet állítani.
Létezik amúgy párátlanító spray, ami nem nagyon ér sokat, vannak ilyen maszkok is amik elvileg segítenek (pl [link] de a pinlockon kívül nekem eddig semmi nem vállt be igazán. De az sem örökéletű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!