Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha hengeresfejes lett a 20...

Ha hengeresfejes lett a 20 éves kocsim és nem éri meg megcsinálni kinek lehet eladni roncsautokent? Érdemes magán embernek vagy inkább bontokat keresni?

Figyelt kérdés

Opel Meriva A 2005 azt mondták életveszélyes ne járják vele pedig ilyen 10 km körüli útra nem kell vizhutes télen szerintem de mindegy.

Alsó hangon 600 e mondtak javításra és amúgy a gumi is kopott és hajtás láncot is cserélni kéne nem éri meg.

Úgy vagyok hogy eladom bontoba pedig még 1 évig van rajta műszaki vagy autó kereskedések is megveszik?

Biztosítást is le kéne mondani gondolom meg kivonatni a forgalomból az se tudom hogy működik lehet agyalni mindenen .

ma 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A hajtás lánc gondolom a vezérműlánc akar lenni.

Négy db használt normális gumi meg megvan 80ezerből.

A 600ezer nagyon durva átb4szás, de manapság ilyen árakon dolgoznak. Egy bontott motor megvan 150ből plusz beszerelés, de persze lutri.

Én azt mondanám ne költs rá így hogy nem értesz hozzá meg nincs ismerős szerelő, de ha nincsen szétrohadva akkor ez az autó még nem bontóérett.

Áron alul el tudod adni neppernek, aki kicseréli benne a motort magának.

Egy ilyen autó kb 900at ér ha rendben van, én úgy gondolom hogy meg kellene hirdetni 550ért hengerfej problémával, aztán ha valaki elviszi 450ért az mar win-win helyzet.

Ha viszont rohad akkor még kevesebbért, ha nem kell senkinek, csak akkor bontó.

ma 11:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Leglényegesebb: Ha magánembernek adod, ő is megnézi az autód színét, te is nézd meg az ő színét! Én inkább megpróbálnám beszámíttatni, gondolom nem akarsz kocsi nélkül maradni.
ma 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Motor csere a garázsban a legjobb megoldás szerintem.
ma 12:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Az nagyon sok 600 ezer.

De próbald motorhibásan meghirdetni.

ma 12:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Lehet az lesz ideiglenesen kivonatom

Biztosítást lemondom.kozben meg meghirdetem igazából színes csaladnak jó lehet ilyen 10 km kevesebb útra pl dolgozni vagy iskolába vinni a gyereket és mondom 1 évig még műszaki is van rá .

Gondolom jobban járók mint bontó közben meg keresek egy normális használtat 1 millió van kb rá anyibol csak lehet manapság is

ma 12:30
 6/7 Szolovjov ***** válasza:
Aztán hogyan állapítja meg megbontás nékül egy szerelő hogy az hengerfejes? Sehogy. Nincs kedvük szerelni, és elijeszt a 600 ezres dumával. Hengerfej lepattint, meg kell nézni mi a baja. A benzines motorok szinte soha nem hengerfejesek. Lehet hogy csak hengerfej tömítést kell cserélni. Háznál szerelő embert keress, ott olcsón megúszod. Ha valóban baja van a fejnek, akkor mehet rá egy bontott és kész. Ameddig a kaszni bírja addig meg kell csinálni, mert ettől már csak rosszabbat tudsz venni.
ma 12:56
 7/7 anonim ***** válasza:

6os, az hogy hengerfejes nyilván azt jelenti hogy a tömítés gatya, nem maga a fej a cserés, ne viccelj már hogy egy benzines nem szokott hengerfejes lenni, egy 20 éves autóról beszélünk.

Ha zabálja a vizet, fehéren füstöl, vizesedik az olaj, olajosodik a víz akkor elég egyértelmű a helyzet.

Ha leszeded a hengerfejet akkor nem csak tömítés csere, mert akkor adsz egy pofont a sz4rnak, sikolni kell, és csavarokat, szelepszár szommeringeket, de lehet hogy szeleteket is cserélni kell, akkor meg már nyilván a vezérlést, vizpumpát is... Drága igen.

De én is azt mondanám ha a kérdeznek van 1 millája, akkor inkább csjnaltassa meg ha nem rohad, mert jobbat úgysem fog tudni venni, csak ne 600ért, keressen egy falusi otthon dolgozó szerelőt aki nem kér enni pénzt.

ma 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!