Miért van állandóan sok autó az utakon, legyen délelőtt, délután vagy este. Ezek az emberek nem dolgoznak? Régen műszakkezdések után, de főleg délelőtt, jóval ritkább volt a forgalom, most meg állandó a csúcsforgalom, ez másnak is feltűnt?
1. Sokan autóval dolgoznak. Főleg amióta egyre népszerűbb az online rendelés, egyre több futár van. Az én városom mellett, vagy egy kisváros, amiben három GLS futár dolgozik egyszerre. Emellett, van még DHL, UPS, TNT, kisebb alig ismert fuvarozók stb.
2. Az autó már-már szükség, mint kényelem. Ebben sokat lehetne vitatkozni, mert ugyan Budapesten a tömegközlekedés kifejezetten jó alternatíva, addig vidéken más a helyzet. Főleg azok akiknek másik városba, faluba kell járni dolgozni nem opció, ha csak nem akarnak a Volán, vagy a MÁV késésein idegeskedni. Nem is beszélve arról, hogy bizonyos megyékben a tömegközlekedés nem is valami biztonságos.
3. Vannak akik kényelemből autóznak. Őket lehetne ritkítani, de nem lenne igazságos megvonni mástól a lehetőséget. Esetleg be lehetne vezetni, egy olyan időszakot, amikor a fontos, időre menő autósok mehetnének, de ezt nem lehetne igazolni. Egyébként szerintem ez a réteg, amúgy sem túl nagy, így nem ők a probléma forrásai.
A probléma szerintem az élet felgyorsulása. Mindenhova rohanni kell, és a korábban indulást, aki tudta már kitolta, amennyire lehet. Egyszerűen nem engedheti meg az ember magának, hogy ne siessen, és így ne vegye használatba a leggyorsabb opciót, ami most az autó. Ha lenne használható tömegközlekedés mindenhol, akkor le merem fogadni, hogy legalább az emberek fele átállna. Én speciel örülnék, ha nem a dugóban kellene ücsörögnöm, hanem beülhetnék egy kényelmes vonatra, vagy buszra és olvasással tölteném a reggelt, amíg a jármű sofőrje elvinne a célomig, de most jelenleg, ha így tennék, akkor éjjel négykor kéne már az állomáson várnom, és imádkoznom, hogy ne durranjon le az őskori mozdonykészletünk.
Milyen buta hozzáállás ez a "te is ott vagy... blabla".
Lehet az ember heti 50 órában gürcöl, és egy évben egyszer kivesz egy szabit, és láthatja.
Annak meg ugye kevés az esélye, hogy mindenki pont aznap vette ki azt a szabit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!