Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tehetek akkor ha,,eladtam"...

G.Béci kérdése:

Mit tehetek akkor ha,,eladtam"az autóm?De mivel a vevő az utolsó pillanatba kitalálta h.ő cégre venné meg az autót de most nincsenek nála a megfelelő iratok (meg h.ez igy több idő).És én naivan odaadtam neki mindent....

Figyelt kérdés
Mivel én már nagyon szabadulni szerettem vna a kocsitól odaadtam neki a törzskönyvet,a forgalmit,ő meg elvitte az általam kitöltött adásvételit h.amint cégre uratta vissza postázza (a megbeszélt összeget ugyan kifizette).Csak igy adásvételi nem lévén nemtudom a kocsit levenni a nevemről.Egyesek azt tanácsolják vonassam ki a forgalomból.De azzal nem oldódik meg az a problémám h.ha bmi van az autóval engem vesznek elő.A vevő ugyan nem tűnt el csak vhogy nem akaródzik elpostázni az adásvételit.Valami ötlet h.mit lehetne ebben az esetben tenni?!

dec. 17. 03:43
1 2 3 4
 21/40 krwkco ***** válasza:

"Dec.7-én történt."

Azóta 11 nap telt el. Kb. 5 nap alatt jön meg egy postai levél és valamennyi idő kell a céges aláíratásra is. Ebből a szempontból határeset.

Viszont ez a réteg hajlamos arra, hogy akkor se írassa át vevőként az autót, ha csak érvényes adásvételivel tudta elhozni. És ha van egy átíratlan autója, akkor még kevésbé tartja magára nézve kötelezőnek a szabályokat.

Én elkezdeném a feljelentést intézni. Először tanácsot kellene kérned egy ügyvédtől, arra hivatkozva, amit korábban leírtam. Meg kell kérni, hogy nagyjából fogalmazza meg, hogy mit mondjál a rendőrségen. De tudomásul kell venni, hogy ebből a gödörből nem fogsz veszteségek nélkül kimászni. Pl. az ügyvéd is elkérhet néhány 20 ezrest a tanácsért. Közben eltelik még néhány nap és egyre valószínűbbé válik, hogy a szerződés nem fog megjönni és jogos a feljelentés.

És ha a látottak alapján az a benyomásod, hogy ezek az emberek nem éppen a törvénytisztelők mintapéldányai, akkor esetleg megfontolhatod az ideiglenes kivonatást is. Az nem oldja meg véglegesen a problémát, de legalább valami papír legyen a kezedben, amire hivatkozhatsz, ha bajt csinálnak az autóval.

A legjobb lenne tudni, hogy kié a szállító autó és megsürgetni a "vevőket", de úgy tudom, hogy ezt csak a rendőrség tudja lekérdezni.

dec. 18. 23:32
 22/40 A kérdező kommentje:
Most tettem az ügyfélkapun keresztül bejelentést/feljelentést.A paragrafusra hivatkozva amit irtál.Közbe kivonattam a forgalomból az autót ideiglenesen.És leirtam már 100-adjára a sztorit.És hivatkoztam rá h.a törvényes eljárásba meggátolnak mivel nem kapom vissza az adásvételit.Sőtt félrevezettek/megtévesztettek.Leirtam nekik ujra az autójuk rendszámát.Hogy legyen min elindulniuk.Bár ezeket eddig is tudták.Csak nem néznek utánna.Meg h.egyáltalán nyoma legyen h.nem én használom az autót
dec. 19. 00:18
 23/40 krwkco ***** válasza:

OK.

Ezzel kapcsolatban nem lesz nehéz dolguk a rendőröknek. Lekérdezik, hogy ki a nálad járt autó tulajdonosa és szólnak az ottani körzeti megbízottnak, hogy nézzen körül egy kicsit. Ha megtalálja a Te autódat, akkor majd kérdőre vonja a társaságot, hogy mit keres az ott.

Megírod majd a fejleményeket?

dec. 19. 02:35
 24/40 A kérdező kommentje:

Én szivesen megirom.Nekem a fő problémám h.személyesen 3-szor vtam rendőrkapitányságon emiatt.És hiába mondtam h.bizonyos dolgokat tudok igazolni/bemutatni.Nagyon nem foglalkoztak vele.A rendőrség küldött az okmányirodába az okmányiroda a rendőrséghez.Egyikük se akart a dologgal érdemben foglalkozni.Most ez h.a rendőrkapitányág felé már van 2 emailem.És ügyfélkapun keresztül 1 bejelentésem és 1 feljelentésem ez nemtudom mennyit segit.Kéne vele foglalkozniuk...de nemtudom mennyire fognak.De az utolsó emailbe és az ügyfélkapus feljelentésbe azért beleirtam h.jó lenne ha figyelembe vennék h.ha bmi esemény van az autóval kapcsolatba én már egy ideje jeleztem h.az nem én vtam mert....

Viszont az okmányirodát ilyen tekintetben nem érdekli végképp az esemény.Ott azt mondták h.számukra csak akkor elfogadható egy ilyen szituáció ha pl.ebből ügy lesz (a rendőrség által) és a rendőrség lezárja az ügyet.De h.az lehet 1-2 év múlva lesz.Holott most úgymond megelőzhető lenne minden ha a rendőrség már most utánna járna h.ki az autó tulajdonosa.De sztem nem fog.

dec. 19. 05:21
 25/40 anonim ***** válasza:
A rendőrség honlapján van lehetőség panasztételre. Írásos nyoma kell hogy legyen a próbálkozásaidnak. Így leírhatod azt is, amiket már itt, hogy mindez elkerülhető lett volna, ha ők tetszik a dolgukat. Bíróságokon szokott lenni kijelölt napokon jogi tanácsadás, ingyenes. Ott is el lehet mondani hátha tudnak segíteni. Illetve más település rendőrségén is megpróbálnám. Semmi más nem kéne ide, csak egy olyan ember, aki normálisan végzi a munkáját. Mindenképp írásban legyen nyoma annak, hogy te többször voltál bent és próbálkoztál. Ha az első ajtónál nem akarnak beljebb engedni, akkor kérd, hogy had beszélj a felettesével vagy a intézmény vezetőjével. Nem fenyegetőzni kell ezzel, csak a lehetőséget megtalálni. Ha nincs bent, akkor kell legyen fogadóórája, vagy elérhetősége vagy módja annak, hogy bekerülj. Addig menj, míg valaki nem találja meg a módját, hogy értesítsék a "vevődet"
dec. 19. 09:15
 26/40 A kérdező kommentje:
Mivel a személyimet 3-ból 2-szer elkérték.És bevezették a számitógépbe ezért gondolom (még ha semmilyen papirt nem is kaptam) azért nyoma van h.én benn vtam.És 2 emailt is irtam és két bejelentést/feljelentést is tettem ügyfélkapun keresztül
dec. 19. 10:57
 27/40 A kérdező kommentje:
Na a vége az lett hogy az utolsó utánni pillanatba (bár a 15 napból igy is kicsúszva) megkaptam az adásvételit.Viszont 28 nappal az eladás után felbukkant a vevő h.neki elszakadt a vezér műszij a kocsiba és én kb.átba.ztam őt.És csináljak vmit.Na most ez számomra azért is érdekes mert nálam kb.6-7 hónapig volt az autó.Ez a vezérlés pont meglett csinàltatva májusba (mikor én megvettem).De nála a 28 nap alatt elszállt a kocsi inditó kártya,kilyukadt a gumi,és most elszállt a (haver) szerelője szerint a vezérlés.Ti erre mit mondtok?!
jan. 4. 22:10
 28/40 anonim ***** válasza:
Azt, hogy megpróbál hülyének nézni.
jan. 4. 22:16
 29/40 A kérdező kommentje:
Erre tippelek én is.Csak most egy ,,brazilnak"magyaràzzam meg h.kitudja mit csináltál az autóval mióta elvitted.28 nap alatt ennyi probléma....
jan. 4. 22:23
 30/40 anonim ***** válasza:
Szerződés kötés után, már nincs mit tenni, már ne ugráljon. Mondd Neki, hogy jelentsen fel. Úgysem fog!
jan. 4. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!