Mit tehetek akkor ha,,eladtam"az autóm?De mivel a vevő az utolsó pillanatba kitalálta h.ő cégre venné meg az autót de most nincsenek nála a megfelelő iratok (meg h.ez igy több idő).És én naivan odaadtam neki mindent....
"Dec.7-én történt."
Azóta 11 nap telt el. Kb. 5 nap alatt jön meg egy postai levél és valamennyi idő kell a céges aláíratásra is. Ebből a szempontból határeset.
Viszont ez a réteg hajlamos arra, hogy akkor se írassa át vevőként az autót, ha csak érvényes adásvételivel tudta elhozni. És ha van egy átíratlan autója, akkor még kevésbé tartja magára nézve kötelezőnek a szabályokat.
Én elkezdeném a feljelentést intézni. Először tanácsot kellene kérned egy ügyvédtől, arra hivatkozva, amit korábban leírtam. Meg kell kérni, hogy nagyjából fogalmazza meg, hogy mit mondjál a rendőrségen. De tudomásul kell venni, hogy ebből a gödörből nem fogsz veszteségek nélkül kimászni. Pl. az ügyvéd is elkérhet néhány 20 ezrest a tanácsért. Közben eltelik még néhány nap és egyre valószínűbbé válik, hogy a szerződés nem fog megjönni és jogos a feljelentés.
És ha a látottak alapján az a benyomásod, hogy ezek az emberek nem éppen a törvénytisztelők mintapéldányai, akkor esetleg megfontolhatod az ideiglenes kivonatást is. Az nem oldja meg véglegesen a problémát, de legalább valami papír legyen a kezedben, amire hivatkozhatsz, ha bajt csinálnak az autóval.
A legjobb lenne tudni, hogy kié a szállító autó és megsürgetni a "vevőket", de úgy tudom, hogy ezt csak a rendőrség tudja lekérdezni.
OK.
Ezzel kapcsolatban nem lesz nehéz dolguk a rendőröknek. Lekérdezik, hogy ki a nálad járt autó tulajdonosa és szólnak az ottani körzeti megbízottnak, hogy nézzen körül egy kicsit. Ha megtalálja a Te autódat, akkor majd kérdőre vonja a társaságot, hogy mit keres az ott.
Megírod majd a fejleményeket?
Én szivesen megirom.Nekem a fő problémám h.személyesen 3-szor vtam rendőrkapitányságon emiatt.És hiába mondtam h.bizonyos dolgokat tudok igazolni/bemutatni.Nagyon nem foglalkoztak vele.A rendőrség küldött az okmányirodába az okmányiroda a rendőrséghez.Egyikük se akart a dologgal érdemben foglalkozni.Most ez h.a rendőrkapitányág felé már van 2 emailem.És ügyfélkapun keresztül 1 bejelentésem és 1 feljelentésem ez nemtudom mennyit segit.Kéne vele foglalkozniuk...de nemtudom mennyire fognak.De az utolsó emailbe és az ügyfélkapus feljelentésbe azért beleirtam h.jó lenne ha figyelembe vennék h.ha bmi esemény van az autóval kapcsolatba én már egy ideje jeleztem h.az nem én vtam mert....
Viszont az okmányirodát ilyen tekintetben nem érdekli végképp az esemény.Ott azt mondták h.számukra csak akkor elfogadható egy ilyen szituáció ha pl.ebből ügy lesz (a rendőrség által) és a rendőrség lezárja az ügyet.De h.az lehet 1-2 év múlva lesz.Holott most úgymond megelőzhető lenne minden ha a rendőrség már most utánna járna h.ki az autó tulajdonosa.De sztem nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!