Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tehetek akkor ha,,eladtam"...

G.Béci kérdése:

Mit tehetek akkor ha,,eladtam"az autóm?De mivel a vevő az utolsó pillanatba kitalálta h.ő cégre venné meg az autót de most nincsenek nála a megfelelő iratok (meg h.ez igy több idő).És én naivan odaadtam neki mindent....

Figyelt kérdés
Mivel én már nagyon szabadulni szerettem vna a kocsitól odaadtam neki a törzskönyvet,a forgalmit,ő meg elvitte az általam kitöltött adásvételit h.amint cégre uratta vissza postázza (a megbeszélt összeget ugyan kifizette).Csak igy adásvételi nem lévén nemtudom a kocsit levenni a nevemről.Egyesek azt tanácsolják vonassam ki a forgalomból.De azzal nem oldódik meg az a problémám h.ha bmi van az autóval engem vesznek elő.A vevő ugyan nem tűnt el csak vhogy nem akaródzik elpostázni az adásvételit.Valami ötlet h.mit lehetne ebben az esetben tenni?!

dec. 17. 03:43
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
82%
Hát hívd fel az illetőt, akinek eladtad.
dec. 17. 04:15
 2/40 anonim ***** válasza:
80%
Ellopták az autot. feljelentés. Lopás és okirat hamisitás.
dec. 17. 05:06
 3/40 A kérdező kommentje:
Ez nem állja meg a helyét.Mivel van nála egy általam kitöltött adásvételi.Amibe jelen helyzetbe csak beleirja az ő adatait és már gondba is vok.Gondoltam rá én is.De nagyon meghurcolnak miatta ha kiderül.Vmi olyan vmi kellene h.előállittatni aki a kocsit vezeti és felelősségre vonatni vagy ilyesmi.Nemtudom ilyen jogcimen lehet e az autót kerestetni/köröztetni (mivel jelen pillanatba ez az én autóm).Csak más használja
dec. 17. 06:05
 4/40 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nem te vagy az első, akivel ezt megcsinálták. Valószínűleg a rendőrségen hallottak már hasonlóról. Úgyhogy vagy ott kérdezném meg, hogy mit kéne tennem, vagy ha semmi hasznosat nem mondanak akkor egy jogászt kérdeznék meg.
dec. 17. 06:12
 5/40 anonim ***** válasza:
22%

Az adásvételi meg lett dátumozva? Mert ha igen, akkor az már az ő autója, akkor is, ha még nincs lejelentve az okmányirodában. Tehát bármit csinál az autóval, az az ő sara lesz, mert az adásvételi igazolja, hogy nincs közöd hozzá. Ebben az esetben persze el is tudja hallgatni az adásvételi meglétét, azaz hogy övé az autó, de akkor meg rögtön rá lehet verni, hogy ellopta.

Tehát védve vagy.

dec. 17. 07:13
 6/40 A kérdező kommentje:
Az a baj h.mindent nekem fognak kiküldeni az autóval kapcsolatba.Ezért nincs értelme kivonatnom se.Ha megállitja a rendőr és kivan vonva az autó a forgalomból akkor is nekem fog jönni a csekk mert hivatalosan az én nevemen van.
dec. 17. 07:26
 7/40 krwkco ***** válasza:
85%

A dolog lényege az, hogy szeretnél az ügybe belevonni valamilyen hatóságot, mert úgy látod, hogy a szép szó már nem segít. Egy ötlet:

Írhatsz neki egy tértivevényes levelet, melyben felszólítod, hogy mondjuk 8 napon belül küldje el az az aláírt adásvételi szerződést és amíg nem teszi meg, addig az autó használatárét díjat kérsz. Itt nevezz meg egy reális díjat. Pl. napi 3-5 ezer forintot. Havonta előre fizetve. Tedd hozzá, hogy ha nem kapod meg sem a bérleti díjat, sem a szerződést, akkor közjegyzővel fizetési meghagyást fogsz indítani és ha ellentmond, akkor bírósági perré fog válni a követelésed. Ha nem egy "törvényen kívüli" vevőről van szó, akkor feltehetően ez elég lesz.

Ez nagyjából megfelel a jogi helyzetnek. A vevőt lopással nem vádolhatod, mert átengedted neki az autót, birtokba adtad. Viszont még mindig a tulajdonod, mert nem jött létre adásvételi szerződés. A használati díj követelése akkor is jogos, ha Te vagy pluszban, mert az autó árát nem bérleti díjként kaptad. Abból nem vonhatod le, azt vissza kell adnod, ha véglegesen nem jön létre a vétel.

dec. 17. 08:35
 8/40 anonim ***** válasza:
54%

De bátor vagy privátba.

Itt írd már le te gerinctelen amit akarsz , ne ott gyalázkodj.

dec. 17. 09:36
 9/40 anonim ***** válasza:
0%

#6 Az senkit sem érdekel, hogy hova küldik. Nekem is küldtek jogosulatlan autópálya használatról értesítést. Bementem az illetékesekhez, mondtam hogy már nem az én autóm, csak még nem lett átírva, adásvételi bizonyította hogy a tárgynap előtti napon eladtam, levették a nevemről a büntetést. Ennyi.

Ha meg van keltezve az adásvételi, akkor az már nem a tiéd és téged nem érhet baj.

Kivéve, ha nem küldik vissza időben és emiatt nem tudsz bemenni az okmányirodába határidőn belül.

dec. 17. 11:12
 10/40 krwkco ***** válasza:
0%

"adásvételi bizonyította hogy a tárgynap előtti napon eladtam"

De ebben az esetben nem létezik adásvételi szerződés. Nem azért, mert a vevő nem küldött vissza példányt, hanem azért mert feltehetően még nem is írta alá.

dec. 17. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!