Hogyan védjem ki magam a későbbi kellemetlen szituációktól autó eladásnál?
Szeretném tavasszal eladni 17 éves H Astrámat, közel 300e kilóméterrel. Még gyári alkatrészek vannak benne 90%-ban, egyedül a kötelezőket cserélték rajta mindvégig. Mivel első autóm amit eladok, és tudom hogy régi autó sok km-rel, így az érdekelne hogy mit beszéljek meg a vevővel hogy legyen ő is tekintettel hogy nem 1-2 éves autót vesz, és én sem szeretnék egy öreg autónál hónapokkal később bajlódni azzal hogy ez meg az elromlott. Elromlott mert nem mai autó és használt.
Értelmes válaszokat várok, köszönöm.
Lecseréli vagy eladja?
Ha lecseréli akkor a legegyszerűbb ha beszámíttatja az árba a kereskedőnél ahol az újat veszi.
Adtam már el jó pár öreg autót, de sosem volt problémám belőle.
Legyen reális az ár, ismertesd a jelenlegi állapotot: 17 éves, 300e.km. és XXXFt.
Szerintem az a legfontosabb, hogy ne ígérj semmit, és ne magyarázkodj!
Főleg ne menj bele alkudozásba.
Nézze meg, ha kell neki fizessen(most!) aztán viheti, de holnaptól nem ismerjük egymást.
Jah' és gangeszparti még a portára sem jöhet be!
Semmiképp ne írd rá, hogy garanciát nem vállalsz, az a polgári jogban nem azt jelenti, mint a köznyelvben. Magánszemély eladóként pont annyira véd téged a jog, mint a vevőt. Tájékoztasd a vevőt az általad ismert hibákról (ha van), és ezeket írjátok bele a szerződésbe is. Ami nagyon szembetűnő, azt nem kell beleírni, pl. horpadás.
+ 1 tipp: az adásvételin ne csak dátum, hanem pontos idő is szerepeljen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!