Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan védjem ki magam a...

Hogyan védjem ki magam a későbbi kellemetlen szituációktól autó eladásnál?

Figyelt kérdés

Szeretném tavasszal eladni 17 éves H Astrámat, közel 300e kilóméterrel. Még gyári alkatrészek vannak benne 90%-ban, egyedül a kötelezőket cserélték rajta mindvégig. Mivel első autóm amit eladok, és tudom hogy régi autó sok km-rel, így az érdekelne hogy mit beszéljek meg a vevővel hogy legyen ő is tekintettel hogy nem 1-2 éves autót vesz, és én sem szeretnék egy öreg autónál hónapokkal később bajlódni azzal hogy ez meg az elromlott. Elromlott mert nem mai autó és használt.

Értelmes válaszokat várok, köszönöm.

jan. 5. 21:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Az "elhasznált" jelző nem állja meg a helyét egy polgári peres eljárásban. Ez kb ugyan az, mint mikor ráírják " szavatosságot nem vállalok".

Az a fő oka, hogy nem egyértelmű mire vonatkozik. Ez nagyjából a látható, tapasztalható hibákat lefedi pl rozsdás a küszöb, nem működik a elektromos ablak stb.

A szóban való mindenre kiterjedő tajékoztatást pedig lehetetlen bebizonyítani, ezért kell leírni.

Pl. Kicsit fehéren füstöl, vagy azt írod elhasznált a motor.

Megoldás: nagyon valószínű, hogy hengerfejes.

Na ez esetben én levédtem magamat (írásban jeleztem, a vevő problémája ha nem hív ezután szerelőt), az elhasznált jelzővel meg mehetsz a békéltető testülethez, ha nem tudtok megegyezni a javítás összegének részarányaiban.

Remélem így már érthetőbb.

jan. 6. 11:45
 22/35 anonim ***** válasza:
36%

17 éves 300e-t futott autóra kb. 2 féle vevő fog jelentkezni:

1. C típusú. Akár milyen kemény vagy, semmilyen üzletbe ne menj bele velük, mivel kb. 100% az esélye, hogy visszajönnek, kötözködnek, fenyegetőznek...

2. Az idióta aki új autót szeretne az új ár töredékéért. Azon kívül, hogy ott fog okoskodni a kocsid mellett, hogy jajj ott egy hajszálkarc meg jujj az elektromos ablak "fura" hangot ad ki... utána fél év múlva mindenféle jogi úttal fog fenyegetni, ha elkopott rajta a fékbetét...

Szóval még ha 20%-al olcsóbban is de jobban jársz a nepperrel ilyen kocsinál, 50-100e lehet max a reális különbség.

Vagy ha ezt nagyon nem akarod, akkor irány a 2-es típusú vevő, sok nyugalom és a szerződésbe írásba rögzíteni, hogy milyen ismert hibái vannak a kocsinak. Ez a hülyébbek 99%-át úgyis el fogja riasztani, de legalább téged jogilag megvéd.

jan. 6. 12:37
 23/35 anonim ***** válasza:
0%
Kevesebb macerával jár inkább dunába lökni az ilyen autókat, mint eladni.
jan. 6. 12:39
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

Kevés olyan ember van aki egy kb 0,5-1,5 millió körüli autó árát csak úgy eldobná...

Akinek ilyen van biztosan nem teheti meg, aki pedig megtehetné az nem 17 éves autóval jár.

jan. 6. 13:49
 25/35 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező!

Válasz 1.:

normális használat mellett, neked nem voltak ilyen problémáim 17 év alatt.

Válasz 2.:

aki nem ért hozzá, annak nem kell egy hónap, csupán pár óra alatt szét lehet taposni egy autót.

Amúgy pedig mi szükség a telefonszám megadására?

jan. 6. 14:02
 26/35 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy pedig mi szükség a telefonszám megadására?

Gondolom nem mindenki szeret 1-2 órán keresztül irogatni, mert esetleg jobb dolga is van ennél. Telefonon pedig 5-10 perc alatt le van tudva.

jan. 6. 14:23
 27/35 anonim ***** válasza:
50%

25

Autóhirdetés esetén 100 emberből 90 kb azonnal tovább görget ha nincs telefonszám. Az 50 feletti korosztályból 99...

jan. 6. 14:56
 28/35 veterán vas ***** válasza:
81%

#26.

Számomra még az említett 5 perc telefonos "beszélgetés" is fölösleges, egy tök idegennel.

A forgatókönyv:

Netre kitettem az autó fotóját és az árat.

Privátban próbált kérdezősködni, látatlanban alkudni,stb.

Visszaírtam: ekkor és itt személyesen megnézheti.

(másnap délután 5-kor, egy belvárosi parkolóban)

Az adásvételit otthon kitöltöttem (kivéve a vevő adatait)

Időre jött, még egyszer próbálkozott alkudozással....leállítottam.

Itt és most ennyiért eladó, kell, vagy sem?.

Fordultunk egy kört, egyeztettük az adatokat, ennyi.

(nem vittem a lakásomra, nem adtam tel.számot,nem lett a barátom, és azóta sem láttam)

Lehet hogy csak szerencsém volt, de így terveztem, és bejött.

jan. 6. 15:00
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Sokan írják, ha nincs megadva a tel.szám, tovább görget, így nincs érdeklődő.

Egy másik kérdésnél sokan írták, ha ismeretlen szám hív, föl sem veszi.

Most akkor??? 😏

jan. 6. 16:34
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

29

És amikor ez a két ember egymásra talál akkor összedől az univerzum :D

Amúgy nyilván aki annyira egybites, hogy nem vesz fel ismeretlen számot amikor egy kocsit hirdet nyilván akkor fel fogja venni..

jan. 6. 17:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!