Személyautó esetén mekkora a kerékcsavarok meghúzási nyomatéka?
Figyelt kérdés
dec. 14. 23:49
1/8 krwkco válasza:
Kb. 90 és 150Nm között. Típustól függően, amit a szervizkönyv vagy a használati előír.
Vagy amit a gumisok 90%-a használ: beállít valami alacsonyabb értéket a légkulcson, aztán hadd menjen.
2/8 anonim válasza:
#1 Bárcsak alacsonyabb értéket állítanának be...
3/8 anonim válasza:
Amikor lett autóm, akkor az ilyen információkat direktben kigoogliztam - nem pedig az autó típusának megadása nélkül kérdeztem...
🤦
5/8 anonim válasza:
Kocsihoz adott pipakulcsot lábbal megtiprom, amíg nyikkan egyet. Ennyit a nyomatékról. Menet megfújva réz sprével, soha nem lazult le, vagy rohadt rá a csavar. Nem kell ezt túlkombinálni, meg arra az évi két kerékcserére ütvecsavarozót venni a Lidl-ben.
6/8 anonim válasza:
Lényegében mindegy, csak ne kézzel legyen ráhúzva.
Nalam sosem szakadt még meg menet, de volt, hogy erőből el is felejtettem meghúzni. Ugyanúgy rajta volt sok 1000km után....
Ha pl 90nm a lehúzási nyomaték, akkor van, hogy én max 45-re húzom. :)
Nem fog kiesni, leesni.
7/8 anonim válasza:
Autónknt változik, kézikönyvben benne van
8/8 anonim válasza:
Autótól függ. Még generációk között is lehet különbség típuson belül. Két autóm van, ugyanaz a típus, ugyanaz a márka, csak két generáció különbség van köztük. mindkettő 17"-os alufelnikkel jött ki a gyárból. Az egyiknek 110 Nm, a másiknak 140 Nm a gyári előírása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!