Első autót szeretnék venni, relatíve friss (kicsit több, mint 1 éves) jogosítvánnyal, a következő kiszemelt megfelelne?
Az alábbi autót találtam, mely árban is megfelelőnek tűnik (nincs nagyon nagy keretem rá egyelőre), és amennyire értek hozzá, technikailag is. Nyilván személyesen is meg kell nézni előtte, mielőtt az ember ítéletet hoz, de mégis kíváncsi lennék rá, hogy nálam jobban hozzáértők mit mondanak.
Előre is köszönöm a segítséget!!
El kell menni megnézni.
Én ilyen zugkereskedőtől nem vásárolnék, ráadásul az 1.0 max falun jó elgurulni a boltig, annyira gyenge.
A tizenegyes válaszoló arra céloz, hogy hatvan lóerős teljesítmény nem lesz elegendő egy 930 kilós autó folyamatos 130-as tempójához az autópályán.
Gondolom, a kinézett autót elsősorban városi használatra veszed, nem Portugália-Magyarország viszonylatban akarod használni heti rendszerességgel.
#13: Nem arra értem. Elvitorlázik 130-cal az is, ha kivárod míg felgyorsul.
#12: Arra értem, hogy nagyon gyenge. Ahhoz, hogy egy közepes városi forgalomban a többi autó ritmusában tudj haladni, iszonyat taposni kell neki majd. Cserébe utálni fogod, hogy visít, "ütni" kell hogy menjen, ha béna vagy a kuplunggal akkor azt is utálni fogod. De legalább majd eszik annyit, mintha nagyobbat vettél volna. Az 1.2 sem rakéta, sőt..., annak is kell nyomni, de az már inkább élhető. De előzni még azzal se sokszor kell.
(És mielőtt valaki betalál, van a családban C Corsa, használtam már elégszer)
Nekem a #9 hsz.által használt "kajfer" kifejezés ismeretlen.
Mit jelent?
Na hurrogja itt mindenki a 60 lóerőt.
Igen, a 60 lóerő valóban kevés. De tudjátok miért jó egy gyenge kezdő autó? Mert GYENGE! Ez benne a legjobb. "jaj ezzel kb. biciklit előzöl meg" NE IS AKARJON MÁST! Először tanuljon meg biztonságosan, magabiztosan vezetni, tanulja meg tisztelni a forgalmat, ehhez pedig nemhogy nem kell erő, de minél gyengébb, annál jobb. Nem mintha az említett 86 lóerő sok lenne, nyilván az is megfelelő elsőre, de ez egy haszontalan érvelés, mert első autónál totálisan tök mindegy, hogy 60, vagy 86. A 60 az pont olyan tökéletes a célra, mint a 86.
Én is 60 lóerővel kezdtem, F Astrával, igaz, az egy 1.4-es motor volt, nem 1.0-s, szóval egy picit fürgébb volt és egy picivel kevesebbet evett. Soha nem éreztem úgy, hogy kevés lenne. Persze, a piros lámpától senkit nem kúpoltam meg és autópályán is ki kellett használnom a gyorsítósáv teljes hosszát, de akinek jogsija van, annak illene érett ember módjára viselkedni és az ilyen dolgokat, hogy nem gyorsul elég jól, el kellene felejteni. Nagyon sok olyan fiatal sofőr van, akik hiába nagykorúak, NEM felnőttek. Agyilag 13 éves szinten vannak. Fater már veszi is nekik a szakadt bréemvét, másnap meg a hírekben a maradványait csodálhatjuk, vagy rosszabb esetben egy ártatlan áldozatét. Erre itt van valaki, aki normális, felelősségteljes ember módjára képes gondolkodni és ahelyett, hogy megbecsülnétek, hogy vannak ilyen fiatalok is, inkább próbáljátok neki beadni, hogy több erő kell alá.
Nem, nem kell. Több erő majd kell 1-2-3-akárhány év után, mikor már stabil, megbízható sofőr. Addig az a 60 lóerő az tökéletes arra, amire neki jelenleg szüksége van.
#18 Konkrétan 5 éve volt, de oké. 😂
Nem kicsit változott a világ? És mégis hogyan? A 60 lóerő az ma kevesebb, mint 20 éve volt? Mikor változtatták meg a teljesítmény definícióját?
Mellesleg a tendencia pontosan azt mutatja mindenféle témában és területen végzett tanulmányok szerint, hogy a mai fiatalok átlagosan mentálisan éretlenebbek, mint a múltban, ennek ellenére a korhatárok ugyanazok, mint régen. Úgyhogy gyenge autót rakni a kezdő sofőrök alá még fontosabb a jelenben, mint amilyen fontos volt a múltban. Én pontosan emiatt támogatom régóta azt is, hogy a motorokhoz hasonlóan autóknál is legyenek kategóriák.
Olyan gyereknek meg amúgy nem nagyon érdekel a véleménye, aki egy önálló gondolatot és érvelést is képtelen megfogalmazni és csak személyeskedni tud. Nőj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!