Van olyan aki ezt szóvá teszi a szerelőnek?
Ha a szerelő úgy számlázná (Mit csinálna??? Számla?? Az meg mi???), hogy beleírja az alkatrész valódi beszerzési árát és mellétenné a különbözetet mint munkadíj, akkor szépen kilógna a lóláb igaz? Inkább odakamuzza az ügyfélnek, hogy ő is annyiért vette az alkatrészt, amennyiért az ügyfél kapná.
Ez azért van mert még neki is leégne a pofájáról a bőr ha munkadíjként tüntetné fel a különbözetet, emiatt inkább hazudik. És ebből derül ki, hogy tisztességtelen amit csinál.
Ilyenkor elszakad a cérna és elfogynak az érvek, és jön az, hogy "akkor csináld meg magadnak, keress mást", stb....
Ennyiben jobbak a márkaszervizek, lehet g..i drágák, de legaláb nem akarják lekmuzni neked az eget is, megmondják, hogy ennyibe kerül ott is kész.
#22 hidd el a márkaszervíz is lekamuzza, meg nem cserélnek olajat, csak megtörölgetik a szűrőt, ilyenek. ja és nyilván a tanulók csinálnak mindent.
Engem egyik sem érint, én megrendelem az alkatrészt magamnak, és kicserélem, ha szívok vele csak az én saram. :)
Olajcserét lehet csekkolni, eléggé egyértelműen látszik a nívó pálcán ha nem cserélték.
Én olyan márkaszervízbe járok ahol megbízhatóak. Egyébként muszáj is, mert garanciális a kocsi.
Persze ott is vannak érdekes dolgok. A párom kocsija 6 éves, már nem garis, abban én cseréltem sógoromnál olajat meg amit kellett. Az olajszűrőt alig bírtuk levenni, annyira rá volt szorulva. Vagy nagyon meghúzták, vagy nem olajozták be a gumit.
25
Vagy csak simán 6 éve nem cserélték és rarohadt :D
#23 vagyok. Ne értsen senki se félre, nem a márkaszervizeket akarom az egekig magasztalni. Ott is megérik a pénzüket és tudnék mesélni onnan is elrettentő sztorikat. De ebből a szempontból, amit felvetett a 22-es, ezerszer korrektebbek. Legalábbis ahol én jártam.
Régebben a műhelybe is bemehettem, ott állhattam a kocsi mellett végig órákat, ha ahhoz volt kedvem. Újabban úgy veszem észre, hogy ezt nem igazán preferálják, ezért én sem erőltetem. De van egy ablak az ügyfélváróból, ami közvetlenül a szerelőcsarnokra néz. Ha akarod onnan végig nézheted, hogy mit csinálnak.
Sokszor semmit nem ér hogy a szerelő rendeli az alkatrészt dupla áron.
Sajat példa. Kormányösszekötő gömbfej, szerelő rendelte.
Kb 1 hónap után a gumiharang rajta kettévált ahol össze volt sütve a két fele. Persze szerelő mondta hogy cserélteti garanciaban de az csak az alkatreszre vonatkozik.
Ki kellett volna fizetni 20 ezer munkadijat a cserere meg 15 ezret az ismetelt futóműallitasra.
Ezért inkább viszem az alkatrészt fele áron mert ha baj van vele úgyis neked kell fizetni a cserét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!