Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan aki ezt szóvá teszi...

Van olyan aki ezt szóvá teszi a szerelőnek?

Figyelt kérdés
Ma volt egy kisebb a vita face-en. Tehát arról volt, hogy az autó szerelők keresnek az alkatrészen is. Az én szerelőm is keres rajta, de lesz.rom, mert egyrészt én nem tudom megcsinálni a kocsimat, másrészt meg azt kapom amit kérek.

dec. 13. 19:13
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
#20 Ok, ebben igazad van. Aki teheti úgyis megveszi magának az alkatrészt és keres olyan szerelőt aki vállalja így is a szerelést. Viszont ugye nincs garancia és ha idő előtt tönkremegy akkor munkadíjat újra ki kell fizetni és lehet visszavinni a zsuhoz és várni hogy mit mond a szakértő, visszaadják-e a pénzt. Sok embernek fontosabb az hogy keveset szívjanak vele, mint hogy oh most spórolt 10 ezret.
dec. 13. 21:35
 22/29 anonim ***** válasza:
67%

Ha a szerelő úgy számlázná (Mit csinálna??? Számla?? Az meg mi???), hogy beleírja az alkatrész valódi beszerzési árát és mellétenné a különbözetet mint munkadíj, akkor szépen kilógna a lóláb igaz? Inkább odakamuzza az ügyfélnek, hogy ő is annyiért vette az alkatrészt, amennyiért az ügyfél kapná.

Ez azért van mert még neki is leégne a pofájáról a bőr ha munkadíjként tüntetné fel a különbözetet, emiatt inkább hazudik. És ebből derül ki, hogy tisztességtelen amit csinál.

Ilyenkor elszakad a cérna és elfogynak az érvek, és jön az, hogy "akkor csináld meg magadnak, keress mást", stb....

Ennyiben jobbak a márkaszervizek, lehet g..i drágák, de legaláb nem akarják lekmuzni neked az eget is, megmondják, hogy ennyibe kerül ott is kész.

dec. 13. 22:24
 23/29 anonim ***** válasza:
#22 így van! Tökéletesen leírtad, ami velem a héten történt. Kértem árajánlatot egy kis szerviztől. Az "alkatrész felárat" is figyelembe véve 50.000 Ft-ra jön ki az óradíj. Nem kommentáltam, nem indokoltam, csak annyit mondtam, hogy köszönöm, nem kérem. Erre rögtön felkapták a vizet, jött a személyeskedés meg a szokásos: "akkor csináld meg magadnak, keress mást", stb... Végül márkaszervizben kötöttem ki. Olcsóbbra jött ki, van rendes számla, kulturált ügyfélváró. Ha valamit nem kérek, nem vágják az ember fejéhez az indulatos megjegyzéseiket. Ez is szempont, nem érdekel, hogy nem a lehető legolcsóbb de legalább emberszámba veszenek és nem éreztetik, hogy ők a kiskirályok, akiknek a talpát is nyalnom kellene, hogy szóba állnak vele és megengedik, hogy fizessek nekik. Tisztelet a kivételnek, de nagyon sok helyen már ez megy.
dec. 14. 07:51
 24/29 anonim ***** válasza:
18%

#22 hidd el a márkaszervíz is lekamuzza, meg nem cserélnek olajat, csak megtörölgetik a szűrőt, ilyenek. ja és nyilván a tanulók csinálnak mindent.

Engem egyik sem érint, én megrendelem az alkatrészt magamnak, és kicserélem, ha szívok vele csak az én saram. :)

dec. 14. 10:39
 25/29 anonim ***** válasza:

Olajcserét lehet csekkolni, eléggé egyértelműen látszik a nívó pálcán ha nem cserélték.

Én olyan márkaszervízbe járok ahol megbízhatóak. Egyébként muszáj is, mert garanciális a kocsi.

Persze ott is vannak érdekes dolgok. A párom kocsija 6 éves, már nem garis, abban én cseréltem sógoromnál olajat meg amit kellett. Az olajszűrőt alig bírtuk levenni, annyira rá volt szorulva. Vagy nagyon meghúzták, vagy nem olajozták be a gumit.

dec. 14. 12:12
 26/29 anonim ***** válasza:

25

Vagy csak simán 6 éve nem cserélték és rarohadt :D

dec. 14. 12:16
 27/29 anonim ***** válasza:

#23 vagyok. Ne értsen senki se félre, nem a márkaszervizeket akarom az egekig magasztalni. Ott is megérik a pénzüket és tudnék mesélni onnan is elrettentő sztorikat. De ebből a szempontból, amit felvetett a 22-es, ezerszer korrektebbek. Legalábbis ahol én jártam.

Régebben a műhelybe is bemehettem, ott állhattam a kocsi mellett végig órákat, ha ahhoz volt kedvem. Újabban úgy veszem észre, hogy ezt nem igazán preferálják, ezért én sem erőltetem. De van egy ablak az ügyfélváróból, ami közvetlenül a szerelőcsarnokra néz. Ha akarod onnan végig nézheted, hogy mit csinálnak.

dec. 14. 13:34
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor semmit nem ér hogy a szerelő rendeli az alkatrészt dupla áron.

Sajat példa. Kormányösszekötő gömbfej, szerelő rendelte.

Kb 1 hónap után a gumiharang rajta kettévált ahol össze volt sütve a két fele. Persze szerelő mondta hogy cserélteti garanciaban de az csak az alkatreszre vonatkozik.

Ki kellett volna fizetni 20 ezer munkadijat a cserere meg 15 ezret az ismetelt futóműallitasra.

Ezért inkább viszem az alkatrészt fele áron mert ha baj van vele úgyis neked kell fizetni a cserét.

dec. 15. 22:05
 29/29 anonim ***** válasza:
Persze mert szamlat nen ad es semmi garanciat nem vallal lenyegeben.
dec. 16. 07:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!