Ma volt egy kisebb a vita face-en. Tehát arról volt, hogy az autó szerelők keresnek az alkatrészen is. Az én szerelőm is keres rajta, de lesz.rom, mert egyrészt én nem tudom megcsinálni a kocsimat, másrészt meg azt kapom amit kérek.
100% profittal adják tovább az alkatrészt neked. Olyan helyre viszem a kocsit, ahol vállalják hozott alkatrésszel is.
tegnap 19:18
3/22 anonim válasza:
#2 és ha rossz alkatrészt viszel, akkor vállalod azon munkaórák kifizetését is amíg a jó alkatrészre várva áll a kocsid az emelőn?
tegnap 19:22
4/22 A kérdező kommentje:
Értem 2-es. De nem is akarok veled bajlódni meg ez nem szerviz, hanem háznál szerel, így meg annyival kevesebb a szerelési díj.
tegnap 19:23
5/22 anonim válasza:
Gyári cikkszám alapján viszem az alkatrészt 3x leellenőrizve, így mindig passzol.
tegnap 19:23
6/22 anonim válasza:
Van aki szóvá teszi. Az én szerelőm közel sem számlázza ki horror áron az alkatrészeket, szerintem ilyenkor nincs ezzel baj.
De az is jogos hogy vitt alkatrészre nincs garancia, elvégre is hogyan vállaljon arra garanciát amit más kukázott össze.
tegnap 19:24
7/22 anonim válasza:
#4 a "keres rajta" sokmindent jelenthet, ha félútra árazza az ő általa fizetett ár, és az közt amennyiért te kapnád.. akkor még szerintem belefér.
tegnap 19:32
8/22 anonim válasza:
5. Csak akkor van gond, ha az általad vitt 3x leellenőrzött alkatrésszel garis probléma támad (ami előfordulhat), mert akkor mind a garanciális ügyintézés, mind a cserélt alkatrész beszerelésének munkadíja rád hárul.
tegnap 19:39
9/22 anonim válasza:
Szóvá tenni nincs értelme, vagy tetszik vagy nem.
A netes vitákat általában az generálja, amivel a 3-as is érvel. A szerelők állandóan azt fújják, hogy azért kell nekik beszerezni az alkatrészt mert hűűűű majd rossz lesz és akkor ott áll a szétszedett autóval ami foglalja a helyet és nem tud dolgozni. (persze faramuci módon olyan alkatrészeknél is ez az érv, ahol ez egyáltalán nem igaz, mint pl. egy légszűrő vagy az olaj) Ebben néha lehet is igazság, de általában semmi másról nem szól, csak arról, hogy az alkatrészen duplázzanak.
Vevői oldalról meg nem kéne ezt túltolni, ha én fillért akarok baxni és számít az, hogy egy 100e forintos szerelésnél +15-20e-rel többet kér el a szerelő mert lenyeli az Unix 46%-os árrését is a saját munkadíján felül akkor olyan szerelőt kell keresni akihez lehet vinni az alkatrészt.
tegnap 19:47
10/22 anonim válasza:
#9 Mondjuk az a szitu hogy amúgy a bárdi/unix is tele van katalógushibával, ergo sok esetben ők adják a szarrrrt.. csak hogy árnyaljam a dolgokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!