Van olyan aki ezt szóvá teszi a szerelőnek?
10
Katalógushiba esetén a szerelő is xart fog kapni, nem csak az ügyfél, tehát ugyan ott vagyunk ahol a part szakad :)
A kérdés így egy nagy hülyeség.
Ez a dolgok így van és kész, el kell fogadni.
Én, amikor magam nem tudom kicserleni, akkor ismerős szerelőhöz megyek aki berakja nekem a vitt alkatrészt, ha meg nem tudok hozzá menni, akkor elfogadom, ez van.
13
Azt azért tegyük hozzá, hogy a szerelő nem megy sehova. Az egész országba pár órán belül bármelyik szerelőhöz viszik ki a cuccot, ha lerendeli.
A héten tettem fel én is ehhez hasonló kérdést.
Ha egy tisztességes 20-30%-os haszonkulcsot rárak a 20-25e Ft-os óradíjon felül, arra még én is azt mondom, hogy rendben, neki is meg kell élni valamiből.
De amikor 100-200%-os haszonkulcsot pakolnak rá, azt pofátlanságnak tartom. Vitatkozni nem fogok emiatt a szerelővel, mert az ő dolga, nem tiltja törvény hogy mennyit kérhet. Részben pont emiatt kérek előre árajánlatot. És ez esetben csak szimplán nem fogadom el.
"De az is jogos hogy vitt alkatrészre nincs garancia, elvégre is hogyan vállaljon arra garanciát amit más kukázott össze."
Ez evidens. Vitt alkatrészre csak a szerelési hibákra vállal garanciát a szerelő, az alkatrész anyaghibására nem. Hiszen ez esetben a számlán is csak a szerelési munkadíj szerepel, az alkatrész nem. Alkatrész hiba esetén a boltban kell reklamálni, ahol vette az ember az alkatrészt. Ez szerintem tiszta sor. Én 24 éve így csinálom, soha nem volt ebből probléma.
#15 Persze, de ha rossz amit rendel(hibás vagy nem jó az autóhoz), akkor 2 óra múlva jön a következő kiszállító, szóval máris kiesik 2 óra, mert ott az autó az emelőn(mennyi is a 2 óra munkadíj ugye). Ha meg bemegy akkor kibontja, megnézi, egyből cserélik ha nem jó.
#16 Neked listaáron adja a szerelő, mintha te bemennél az Unixhoz és kérnél egy alkatrészt, persze a szerelőnek van kedvezménye, a különbséget elteszi bevételnek, viszont ugye abból van a garancia is ha tönkremegy az alkatrész és cserélnie kell, ugye akkor ingyen dolgozik. Ha nem tetszik, lehet venni a zsutól, 1 munkanap mire megjön, kiderül hogy nem jó, akkor szenvedni vele, visszavinni, kétszer fizetni a szerelőnek beszerelést vagy ha előbb kiderül akkor csak áll ott az emelőn az autó, akkor munkadíjat fizetni. És ugye oda is kell menni a zsuhoz, üzemanyag, idő stb. Vajon az alkatrész beszerzésre fordított időd alatt mennyit kereshettél volna munkahelyen? Na ugye.
"Ha nem tetszik, lehet venni a zsutól, 1 munkanap mire megjön, kiderül hogy nem jó, akkor szenvedni vele, visszavinni, kétszer fizetni a szerelőnek beszerelést vagy ha előbb kiderül akkor csak áll ott az emelőn az autó, akkor munkadíjat fizetni. És ugye oda is kell menni a zsuhoz, üzemanyag, idő stb. Vajon az alkatrész beszerzésre fordított időd alatt mennyit kereshettél volna munkahelyen? Na ugye."
Szerencsére soha nem úgy kellett futkosnom alkatrészért, hogy az autó a csáposon van és akkor derül ki mi kell hozzá, mert addig lövésem ne lett volna. Ilyen esetben nyilván rábízom a szerelőre. Előre tervezett karbantartásoknál, alkatrészcseréknél nem számít az egy nap.
Természetesen utánanézek vázszám alapján, hogy mi kell az autómhoz, nem csak úgy találomra veszek valamit... meg nem is a legolcsóbb autodocos szemetet borítom oda. Huszon éve sosem kellett "szenvedni", meg amiket írsz.
Pl, a Zsu egyik üzletétől gyalog 8-10 percre lakom. Minden nap útba esik. Meg az is ahol mostanában szoktam vásárolni. Tehát ez sem kifogás.
Ez alatt mennyit kereshetnék? Ezt nem értem... Ki a fene az aki fizetés nélküli szabadságot kér, azért, hogy 10 percre beugorjon egy boltba? Mert ezen az alapon a napi bevásárlás is mekkora bevételkiesés már?! Hála a jó égnek nem olyan a munkám, hogy a főnök egész nap a hátam mögött strázsál egy stopperrel és minden percet elszámoltat. Ha például kedden délelőtt 10:32-kor van kedvem kiszaladni alkatrészért, a kutyát nem érdekel, ha mellette a munkámat megfelelő minőségben és hatékonysággal elvégzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!