Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan aki ezt szóvá teszi...

Van olyan aki ezt szóvá teszi a szerelőnek?

Figyelt kérdés
Ma volt egy kisebb a vita face-en. Tehát arról volt, hogy az autó szerelők keresnek az alkatrészen is. Az én szerelőm is keres rajta, de lesz.rom, mert egyrészt én nem tudom megcsinálni a kocsimat, másrészt meg azt kapom amit kérek.

tegnap 19:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

10

Katalógushiba esetén a szerelő is xart fog kapni, nem csak az ügyfél, tehát ugyan ott vagyunk ahol a part szakad :)

tegnap 20:34
 12/22 anonim ***** válasza:

A kérdés így egy nagy hülyeség.

Ez a dolgok így van és kész, el kell fogadni.

Én, amikor magam nem tudom kicserleni, akkor ismerős szerelőhöz megyek aki berakja nekem a vitt alkatrészt, ha meg nem tudok hozzá menni, akkor elfogadom, ez van.

tegnap 20:34
 13/22 anonim ***** válasza:
Az a keres rajta az a kényelem díj, nem neked kell bajlódni az alkatrész szerzéssel. Gondolj bele, te elmennél alkatrészért ingyen szerelőként? Én sem. A másik hogy az unixnál annyiért kapnád amennyiért ő adja ha el is mennél érte. Unixnál pedig ami sokat ér hogy azonnal kapod az alkatrészt vagy max. 2 óra múlva jön a központból. Ha rosszat is adnak akkor visszaviszi és azonnal adnak másikat. Ez a verhetetlen. Az idő pénz főleg a szerelőnek, ugye a sok óradíj. A harmadik hogy garanciát vállal rá szóval az is benne van, hogy visszaviszed, mégegyszer kell szerelnie akkor már ingyen. Miből fizetik neki azt a kieső órát/órákat, ha nincs valamin plusz bevétel?
tegnap 20:35
 14/22 A kérdező kommentje:
12/13! A kérdés után volt már válaszom is, hogy szerintem ez rendben van és igen én nem akarok vele bajlódni.
tegnap 20:41
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

13

Azt azért tegyük hozzá, hogy a szerelő nem megy sehova. Az egész országba pár órán belül bármelyik szerelőhöz viszik ki a cuccot, ha lerendeli.

tegnap 20:42
 16/22 anonim ***** válasza:

A héten tettem fel én is ehhez hasonló kérdést.

Ha egy tisztességes 20-30%-os haszonkulcsot rárak a 20-25e Ft-os óradíjon felül, arra még én is azt mondom, hogy rendben, neki is meg kell élni valamiből.

De amikor 100-200%-os haszonkulcsot pakolnak rá, azt pofátlanságnak tartom. Vitatkozni nem fogok emiatt a szerelővel, mert az ő dolga, nem tiltja törvény hogy mennyit kérhet. Részben pont emiatt kérek előre árajánlatot. És ez esetben csak szimplán nem fogadom el.

tegnap 20:50
 17/22 anonim ***** válasza:
#11 igen.. de tömegmodellek esetén lehet a szerelő jobban képben van mit rendeljen ami tuti jó, egyrészt, másrészt meg ha ő kap szart, akkor a fölös állásidőt nem tudja az ügyfélre rátolni..
tegnap 20:51
 18/22 anonim ***** válasza:

"De az is jogos hogy vitt alkatrészre nincs garancia, elvégre is hogyan vállaljon arra garanciát amit más kukázott össze."

Ez evidens. Vitt alkatrészre csak a szerelési hibákra vállal garanciát a szerelő, az alkatrész anyaghibására nem. Hiszen ez esetben a számlán is csak a szerelési munkadíj szerepel, az alkatrész nem. Alkatrész hiba esetén a boltban kell reklamálni, ahol vette az ember az alkatrészt. Ez szerintem tiszta sor. Én 24 éve így csinálom, soha nem volt ebből probléma.

tegnap 20:55
 19/22 anonim ***** válasza:

#15 Persze, de ha rossz amit rendel(hibás vagy nem jó az autóhoz), akkor 2 óra múlva jön a következő kiszállító, szóval máris kiesik 2 óra, mert ott az autó az emelőn(mennyi is a 2 óra munkadíj ugye). Ha meg bemegy akkor kibontja, megnézi, egyből cserélik ha nem jó.

#16 Neked listaáron adja a szerelő, mintha te bemennél az Unixhoz és kérnél egy alkatrészt, persze a szerelőnek van kedvezménye, a különbséget elteszi bevételnek, viszont ugye abból van a garancia is ha tönkremegy az alkatrész és cserélnie kell, ugye akkor ingyen dolgozik. Ha nem tetszik, lehet venni a zsutól, 1 munkanap mire megjön, kiderül hogy nem jó, akkor szenvedni vele, visszavinni, kétszer fizetni a szerelőnek beszerelést vagy ha előbb kiderül akkor csak áll ott az emelőn az autó, akkor munkadíjat fizetni. És ugye oda is kell menni a zsuhoz, üzemanyag, idő stb. Vajon az alkatrész beszerzésre fordított időd alatt mennyit kereshettél volna munkahelyen? Na ugye.

tegnap 21:09
 20/22 anonim ***** válasza:

"Ha nem tetszik, lehet venni a zsutól, 1 munkanap mire megjön, kiderül hogy nem jó, akkor szenvedni vele, visszavinni, kétszer fizetni a szerelőnek beszerelést vagy ha előbb kiderül akkor csak áll ott az emelőn az autó, akkor munkadíjat fizetni. És ugye oda is kell menni a zsuhoz, üzemanyag, idő stb. Vajon az alkatrész beszerzésre fordított időd alatt mennyit kereshettél volna munkahelyen? Na ugye."

Szerencsére soha nem úgy kellett futkosnom alkatrészért, hogy az autó a csáposon van és akkor derül ki mi kell hozzá, mert addig lövésem ne lett volna. Ilyen esetben nyilván rábízom a szerelőre. Előre tervezett karbantartásoknál, alkatrészcseréknél nem számít az egy nap.

Természetesen utánanézek vázszám alapján, hogy mi kell az autómhoz, nem csak úgy találomra veszek valamit... meg nem is a legolcsóbb autodocos szemetet borítom oda. Huszon éve sosem kellett "szenvedni", meg amiket írsz.

Pl, a Zsu egyik üzletétől gyalog 8-10 percre lakom. Minden nap útba esik. Meg az is ahol mostanában szoktam vásárolni. Tehát ez sem kifogás.

Ez alatt mennyit kereshetnék? Ezt nem értem... Ki a fene az aki fizetés nélküli szabadságot kér, azért, hogy 10 percre beugorjon egy boltba? Mert ezen az alapon a napi bevásárlás is mekkora bevételkiesés már?! Hála a jó égnek nem olyan a munkám, hogy a főnök egész nap a hátam mögött strázsál egy stopperrel és minden percet elszámoltat. Ha például kedden délelőtt 10:32-kor van kedvem kiszaladni alkatrészért, a kutyát nem érdekel, ha mellette a munkámat megfelelő minőségben és hatékonysággal elvégzem.

tegnap 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!