Opel Corsa C 1.2 ecotec motorolaj?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nyár vègèn Vettem egy opel Corsa c1.2 ecotec motoros autót. Az autót családból vettem tehát ismert az előèlete ès valós 151.xxxkm futott. Sajnos az elöző tulajnál szerelő váltás törtènt mivel a règi az elutazott külfőldre. Eddig 5w30 As olajjal futott amiből nem fogyasztott szinte semmit,legalább is olajcserènèl ha hiányzott is belőle nem sok. Mindig 9-10 ezrenènt volt cserèlve. Na ez a másik szerelő 10w-40est rakott bele amivel nyáron nem is volt gond. Most hogy bejöttek a hidegebb idők azt vettem èszre hogy reggel első inditás után nem sokkal valami szól a motorban egy jó 20-30 másodpercig utánna elhallgat ès szèpen halkan jár,meleg inditásnál nincs ilyen problèma. Most van kb az olajban 4 ezer km. Szerintetek? Azt mondta azèrt rakta bele ezt az olajat mert ezeknek az autóknak nagy az olajfogyasztása ès a 10w40 ből nem eszik annyit. 5w30 ból sem evett szinte semmit ha evett is nem volt számottevő nem füstöl ès mèg csak a kipufogó vège sem kormos olajos hanem szèp tiszta. Most azon angyalok hogy veszek bele valami jobb 5w30 As olajat ès lecserèlem èn itthon. Ezt a hangot meg nem tudom hova tenni nem csattog de valami szól egy kis ideig. Idegesít a dolog nem akarom a motorját tönkre tenni. Vagy ez ilyen időkben normális ès csak èn lihegem túl? Köszi!dec. 9. 22:22
11/11 anonim válasza:
1,2-es Corsám van, 21 éve, 325 ezret mentem eddig. Sok marhaságot mondtak sokan, akik nem ismerik ezt a kocsit. Egészen addig lehet 5-30 al járni, amig nem kezd szivárogni, elpárologni. A Corsa C gyárilag javasolt olaja 10 W 40b (De prémium minőségű mint Mobil Oil). Igy a szerelőnek elvileg igaza van, de amíg jól elvan a Corsa C ezzel a vékonyabb olajjal, butaság volt lecserélni. Az intervallum 1 év (ha vezeted vagy sem) vagy 10.000 km. Akkor komplett kis szerviz, szűrőkkel együtt. Elég olajszűrő betétet cserélni ha jobb minőségű a kosár. A szerelőd nem jó, mert csak leakasztott egy cserével, ugyanis ha 10W-40et rakott, lehet hogy valami reciklált gagyi olajat. Dexos2 5w30 nem a Corsa C-be való, a Corsa C A3/B4 olajat fogyaszt. A sima Total Classic is nagyon jó, sokan nem tudják, hogy a Total a második legnagyobb olajmárka a világon. Auchan, akciósan. :-) GM-nek nics saját olaja. A hidegebb kelepelés a sűrűbb olaj miatt van és allítolag az olcsóbb olajszűrők gyorsabban leeresztik az olajat. Javaslom, hogy hidegen töltsd fel az utolsó szintig. Télen kelepelő hang, (amig a sűrű olaj nem ér oda) nyáron pedig a megereszkedett lánc hangja amig nem húzza össze a rendszer. Nem mindegy, hogy mikor volt cserélve a lánc, ami első modelleknél gyerekbetegség volt, 80 ezret bírt, túl vékonyra tervezték, hogy halk legyen. Eddig 4 láncot cseréltem a legutolsó a legjobb volt, BGF angol gyártmány. Szóval Corsa C-hez nem jó a Dexos 2, az a következő motorra javasolt a Corsa D-re ami utána jött, EURO4. Sokáig Castrolt használtam, nagy butaság volt. Total, oszt jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!