Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa C 1.2 ecotec...

Opel Corsa C 1.2 ecotec motorolaj?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nyár vègèn Vettem egy opel Corsa c1.2 ecotec motoros autót. Az autót családból vettem tehát ismert az előèlete ès valós 151.xxxkm futott. Sajnos az elöző tulajnál szerelő váltás törtènt mivel a règi az elutazott külfőldre. Eddig 5w30 As olajjal futott amiből nem fogyasztott szinte semmit,legalább is olajcserènèl ha hiányzott is belőle nem sok. Mindig 9-10 ezrenènt volt cserèlve. Na ez a másik szerelő 10w-40est rakott bele amivel nyáron nem is volt gond. Most hogy bejöttek a hidegebb idők azt vettem èszre hogy reggel első inditás után nem sokkal valami szól a motorban egy jó 20-30 másodpercig utánna elhallgat ès szèpen halkan jár,meleg inditásnál nincs ilyen problèma. Most van kb az olajban 4 ezer km. Szerintetek? Azt mondta azèrt rakta bele ezt az olajat mert ezeknek az autóknak nagy az olajfogyasztása ès a 10w40 ből nem eszik annyit. 5w30 ból sem evett szinte semmit ha evett is nem volt számottevő nem füstöl ès mèg csak a kipufogó vège sem kormos olajos hanem szèp tiszta. Most azon angyalok hogy veszek bele valami jobb 5w30 As olajat ès lecserèlem èn itthon. Ezt a hangot meg nem tudom hova tenni nem csattog de valami szól egy kis ideig. Idegesít a dolog nem akarom a motorját tönkre tenni. Vagy ez ilyen időkben normális ès csak èn lihegem túl? Köszi!
dec. 9. 22:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
A szerelőd nem ért hozzá
dec. 9. 22:34
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem normális, én is hasonlóan jártam, de csak 1 hétig mertem bennehagyni a fos olajat. Csak a gyárilag előírtat szabad használni, a szerelőknek nem hinni, mert végülis ha tönkreteszik a motort, akkor hozzájuk viszed felújítani és nem 2 forint egy motorfelújítás. Szóval azt javaslom cseréld le minél előbb a gyárilag előírtra és otthon cseréld magadnak máskor.
dec. 9. 22:38
 3/14 anonim ***** válasza:
71%

Na azt a "szerelőt" azonnal felejtsd el, egy ócska kontár szarházi. 151 ezerrel, ha tényleg be volt tartva 10 ezrenként az olajcsere, akkor az még valószínűleg tökéletes állapotú, de ha hozzá viszed a jövőben is, akkor ez nagyon gyorsan változni fog negatív irányban.

Az olajat nem lehet csak így kényünk-kedvünk szerint öntögetni összevissza, ahogy kedvünk tartja. Hidegen persze hogy csörög, mert túl sűrű az olaj és az első másodpercekben megfelelő kenés nélkül jár a motor. Bassza szét az összes csapágyat, láncot, mindent.

Nyáron még csak-csak oké lenne, mert a hideg is minimum 15-20 fok, persze akkor is nagyon távol áll a jótól, de legalább nem nagyon károsítja a motort. Ebben a 0 körüli időben viszont... halál. Minél előbb olajcsere, de valami normális szervizet keress. És hozzá való olajat rakjanak bele, azaz 5W30 Dexos2.

dec. 9. 22:54
 4/14 anonim ***** válasza:

5/30 abba a motorba, de ha megnézed a használt z12xep motorok árait, el fogsz keseredni. :(

Elmennek 300 ezret, de onnantól menthetetlenül kuka a legtöbb. Addig meg borzalmasan sokat fogsz szívni vele.

dec. 10. 06:37
 5/14 anonim ***** válasza:
Öreg 1.2-es Ecotec-nél szoktak váltani 10w40-re, amikor már az 5w30-cal nyáron üzem melegen kelepel a motor. Ha ilyet nem csinál, jobb a gyári. Én is lecserélném ,mert hidegben jobb a vékony olaj.
dec. 10. 06:46
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez a 75 lovas láncos motor, ha nem tévedek. Az összes EcoTec motor igényli a (gyári)! Minőségű 5W30 olajat, ez pedig végképp! Azt a 10 ezres olajcserét nagyon gyorsan lerövidíteném 8 ezerre, tökmindegy, hol és milyen körülmények között használod!

Az felettem válaszoló véleményét én is osztom. Sajnos tök mindegy, mikor cseréled le a gyári minőségű olajára, nagyjából 200 ezer felett jelentősen meg fog nőni az olajfogyasztása ennek a motornak. Nem ritkán már ezalatt is képes zabálni az olajat és a tiéd is fogja, amint nem cseréled le 5W30-ra. Menj még vele 50 ezret, tartsd meg a viszonylag füstmentes állapotát, aztán add el és fuss olyan messzire az opel EcoTec-től, amilyen messzire csak tudsz!

Az EcoTec egy belépő a problémák világába:)

dec. 10. 12:56
 7/14 A kérdező kommentje:
Total quartz 7000 5w30 jó lehet bele?
dec. 10. 19:51
 8/14 A kérdező kommentje:
Vagy legyen total quartz 9000 5w30 szintetikus acea 3 ?
dec. 10. 19:55
 9/14 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy milyen ismert márkát teszel bele, csak feleljen meg az előírásoknak! Úgy látom mások azt írják 5w30 Dexos2, ezt láttad valahol a leírásában ennek az olajnak? Dexos2 is legyen!
dec. 10. 20:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Na maradt az opel GM dexos 2 long life 5w-30. Szerencsère mióta megvettem max nálam 400km ment,de hát az eloző tulajnál meg 4000 ezret kb de azt nyáron. Akkor nem csinált ilyet hogy hidegen kelepel,most a hidegekben jött elő. Úgy hogy a hétvégén olajcsere mindenképp. Ez az autó úgy is ritkán van csak használva,van mellette egy f astra az van nyúzva. Erre meg amúgy is vigyázni szeretnèk mert egy pár esztètikai hibán kívűl gyakorlatilag mint az új. Köszönöm mindenkinek a tanácsot ès a segítsèget.
dec. 10. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!