Létezik hogy egy autó fenntartása legalább 50 ezer forint havi szinten?
"Egy Suzuki Swift jó eséllyel kijön havi 50 ezerből mindennel együtt, de egy német "prémium" többszöröse is lehet."
Ez biztos, hogy így van nekem a harmadik prémium autóm van az elmúlt 10 évben, és még csak méretosztályban a belépő ligát karcolgatom, bár sport modell, de akkor sem az A8-7-S ligáról beszélek, és már itt látszik, hogy sokszorosa a fenntartása egy hasonló vagy kicsivel nagyobb méretű nem prémium autónak.
Persze nyilván akkor igaz ez, ha tényleg rendben is akarod tartani.
Pont ezt írtam én is mint a #20-as. Havi 13e. Nekem is nagyon max 20-30e-re jön ki havonta, a 12 éve a tulajdonomban lévő autómra, az üzemanyagot nem számítva. Ez pár százezer évente, közel sem milliók, mint ahogy egyesek híresztelik. És közel sem egy elhanyagolt, tőle minden is elspórolt, mindenből a nagyon minimált kapó, a bele is lóg tpusú roncsom van. Idén vizsgázott csont nélkül a helyi közlekedési felügyeletnél. A vizsgadíjon felül SOS-ben csak a vizsga miatt egy fillért nem kellett ráköltenem, mert év közben minden szükséges karbantartást megfelelő minőségben megkap. Gumiból sem a használtakat guberálom az árokparton. A nyári jelenleg 17"-os Goodyear, tavasszal cserélném. Michelint néztem ki. A téli 16"-os Continental, 2022-es gyártás, még bőven jó. És így is beleférek a költségvetésbe.
Mondkjuk ez is elég érdekes: "5 éve használom... ...3 olajcsere." Az olajcsere pont az egyik olyan, amin nem spórolnék. Ha csak 500 kmt mennék egy évben, akkor is lecserélném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!