Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány millió forint lehet egy...

Hány millió forint lehet egy Lamborghini Aventador fenntartása évi szinten?

Figyelt kérdés

2013. júl. 29. 17:03
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
33%
akinek ilyenje van gondolom nemérdekli..
2013. júl. 29. 17:05
 2/38 anonim ***** válasza:
15%
2 millió forintból kijössz szerintem, persze ebben nincs benne az üzemanyag, hanem az olajcsere, adók, kopó fogyó alkatrészek, és bele kell számolni, hogy ha ennek meghúzod az oldalát (nem szép ilyet csinálni egy ilyen autóval), akkor annak a javitása sem párezer forint, hanem többszázezer. Talán ki sem jössz 2 millából, mert horribilisek az összegek.
2013. júl. 29. 20:40
 3/38 anonim ***** válasza:
21%

Teljesítményadó: 178000

Biztosítás (nekem az Allianznál): évi 11000 + baleseti adó

A fogyasztása állítólag 16 l/100 km, ez még vállalható.

A szervizelése viszont biztos drága, de szerintem ki lehet jönni évi 500000-ből szervizekkel együtt.

2013. júl. 29. 23:33
 4/38 anonim ***** válasza:
65%

500 ezer meg 2 millió?:) Vicces is lenne:)

Csak megsúgom, hogy egy pár első fékbetét ott indul, hogy 400 ezer ft:)

Évi 2 millióból egy komolyabb BMW-t, Audi-t, Mercit nem lehet fenntartani nemhogy egy Lamaborghini-t:)

2013. júl. 30. 08:25
 5/38 anonim ***** válasza:
20%
áruld már el, mi kerül évi 2 millióba mondjuk egy 2-3 éves 740d szervizelésén?
2013. júl. 30. 10:05
 6/38 anonim ***** válasza:
0%
ha az üzemanyagot nem számolod, mert ha sokat megy vele az maga lehet 2M évi 40-50 ezer kmnél. De a szervíz díja max pár száz ezer.
2013. júl. 30. 10:07
 7/38 anonim ***** válasza:
67%

Elárulom én neked, mert látszik, hogy még nem volt ilyen kategóriájú autód! Nekem van. Egy Audi A8.

2013-ban eddig:

- 4 féktárcsa + 4 fékbetét + fékkopás visszajelző + fékolaj + munkadíj = 400 ezer (ha kerámia fékes lenne már súrolnánk a 2 milliót)

- olajcsere + szűrők + munkadíj = 80 ezer

- vezérműszíj + görgök cseréje + munkadíj = 250 ezer

- klímakompresszor csere + munkadíj = 350 ezer

Ez eddig idén majdnem 1,1 millió.

Idén még vennem kell rá nyári gumikat mert szerintem már nem bírják ki a szezont. Az megint lesz 3-400 ezer biztos. Év végére ha esetleg még közbe jön valami simán megvan a 2 millió.

Egy futómű felújítás ami majd lassan benne lesz a képben olyan 1 millió. Légrugók darabja 200 ezer.

Az asszony E90 320D BMW-jében (320D!) most cseréltünk turbót 400 ezerért, előtte főtengely ékszíjtárcsát 180-ért.

2013. júl. 30. 10:53
 8/38 anonim ***** válasza:
75%

De számoljuk ki nagyjából mennyibe kerül egy Aventadoron mondjuk egy fék felújítás.

Aventadorhoz való féktárcsát nem találtam, "csak" Murcielagohoz. Az Aventadorhoz minden bizonnyal drágább, de számoljunk ezzel.

[link]

5500$/db:) Tehát 22 ezer dollárét veszünk tárcsákat.

Kellene betét is.

Íme: [link]

Előre-hátra olyan 3400 dollár értékben vásárolunk.

Eddig tehát 25400 dollárt költöttünk. Szükségünk lesz még pár apróságra mint pl fékolaj. Ebbe nem jó ám az amit a benzinkútról leveszel a polcról 2 ezerét. Na szóval számoljunk az egyéb apróságokra 200 dollárt. Kell szerelő aki ezt megoldja. Mert Sanyi a sarkon nem fog házzo nyulni. Illetve hát elég proli dolog egy Aventadort nem márka szervizbe vinni. Legyen mondjuk a munkadíj 500 dollár. Ezzel nagyon nem mondtam sokat.

Ez így összesen durván 26 ezer dollár. Ami úgy cirka 6 millió forint:) És még csak a féket tettük rendbe. Ami egy 700 lóerős kocsinál azért nem 10 évente esedékes:)

2013. júl. 30. 11:04
 9/38 anonim ***** válasza:
0%
Bár vedd figyelembe, hogy egy aventadorra csak nyári gumi kell, mert télen melyik barom vezetne egy 700 lovas autót aminek már 5 centi hóba lent van az alja, valamint rengeteg kátyus szar útra rá se merném nagyon vinni. Azon kivül ha valaki már ilyen autót vesz valószínüleg menőzésből veszi ( mint ahogy teis az a8adat, ha egyáltalán van olyanod, mert ugye köztudott a gyk-n válaszolok 90%a audi bmw mercivel jár és millió felett keresnek havonta nettóba) tehát többnyire városba használja hogy minden paraszt álla leessen és csak közbe közbe hozza elő,tehát évente pár ezer kilómétert vezeti azt se kökemény használattal. Innentől kezdve nem gyakran kell tárcsákat és egyéb dolgokat cserélnie. Ha már ott tart akkor meg eladja, vesz majd másikat.
2013. júl. 30. 11:16
 10/38 anonim ***** válasza:
66%

Pont letojom, hogy elhiszed-e, hogy Audi A8-am van:)

Meg ez a "menőzésből vesz" dumád is:):) Azt hiszed, hogy mondjuk egy középkorú, jó egzisztenciával rendelkező férfit pont az érdekel, hogy az ilyen hülye gyerekek szerint mi a menő?:) Azért vesznek az emberek ilyen kocsit mert ezek felelnek meg az egyéni preferenciáiknak! Nem azért mert "menő":)

Egyébként pedig nem mindenki garázs dísznek vesz ilyen autókat.

http://www.youtube.com/watch?v=8SbTuwjg0kc

http://www.youtube.com/watch?v=Z-4v4I7Gzk0

2013. júl. 30. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!