Hány millió forint lehet egy Lamborghini Aventador fenntartása évi szinten?
Teljesítményadó: 178000
Biztosítás (nekem az Allianznál): évi 11000 + baleseti adó
A fogyasztása állítólag 16 l/100 km, ez még vállalható.
A szervizelése viszont biztos drága, de szerintem ki lehet jönni évi 500000-ből szervizekkel együtt.
500 ezer meg 2 millió?:) Vicces is lenne:)
Csak megsúgom, hogy egy pár első fékbetét ott indul, hogy 400 ezer ft:)
Évi 2 millióból egy komolyabb BMW-t, Audi-t, Mercit nem lehet fenntartani nemhogy egy Lamaborghini-t:)
Elárulom én neked, mert látszik, hogy még nem volt ilyen kategóriájú autód! Nekem van. Egy Audi A8.
2013-ban eddig:
- 4 féktárcsa + 4 fékbetét + fékkopás visszajelző + fékolaj + munkadíj = 400 ezer (ha kerámia fékes lenne már súrolnánk a 2 milliót)
- olajcsere + szűrők + munkadíj = 80 ezer
- vezérműszíj + görgök cseréje + munkadíj = 250 ezer
- klímakompresszor csere + munkadíj = 350 ezer
Ez eddig idén majdnem 1,1 millió.
Idén még vennem kell rá nyári gumikat mert szerintem már nem bírják ki a szezont. Az megint lesz 3-400 ezer biztos. Év végére ha esetleg még közbe jön valami simán megvan a 2 millió.
Egy futómű felújítás ami majd lassan benne lesz a képben olyan 1 millió. Légrugók darabja 200 ezer.
Az asszony E90 320D BMW-jében (320D!) most cseréltünk turbót 400 ezerért, előtte főtengely ékszíjtárcsát 180-ért.
De számoljuk ki nagyjából mennyibe kerül egy Aventadoron mondjuk egy fék felújítás.
Aventadorhoz való féktárcsát nem találtam, "csak" Murcielagohoz. Az Aventadorhoz minden bizonnyal drágább, de számoljunk ezzel.
5500$/db:) Tehát 22 ezer dollárét veszünk tárcsákat.
Kellene betét is.
Íme: [link]
Előre-hátra olyan 3400 dollár értékben vásárolunk.
Eddig tehát 25400 dollárt költöttünk. Szükségünk lesz még pár apróságra mint pl fékolaj. Ebbe nem jó ám az amit a benzinkútról leveszel a polcról 2 ezerét. Na szóval számoljunk az egyéb apróságokra 200 dollárt. Kell szerelő aki ezt megoldja. Mert Sanyi a sarkon nem fog házzo nyulni. Illetve hát elég proli dolog egy Aventadort nem márka szervizbe vinni. Legyen mondjuk a munkadíj 500 dollár. Ezzel nagyon nem mondtam sokat.
Ez így összesen durván 26 ezer dollár. Ami úgy cirka 6 millió forint:) És még csak a féket tettük rendbe. Ami egy 700 lóerős kocsinál azért nem 10 évente esedékes:)
Pont letojom, hogy elhiszed-e, hogy Audi A8-am van:)
Meg ez a "menőzésből vesz" dumád is:):) Azt hiszed, hogy mondjuk egy középkorú, jó egzisztenciával rendelkező férfit pont az érdekel, hogy az ilyen hülye gyerekek szerint mi a menő?:) Azért vesznek az emberek ilyen kocsit mert ezek felelnek meg az egyéni preferenciáiknak! Nem azért mert "menő":)
Egyébként pedig nem mindenki garázs dísznek vesz ilyen autókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!