Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Változtathat a kereskedő a...

Változtathat a kereskedő a forintban kötött szerződés árán?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy Skoda Octavián két és fél hónappal ezelőtt az egyik nagy márkakereskedésben, aminek az áráról forintban állapodtunk meg, és a szerződés nem ad lehetőséget (az én olvasatom szertin...) áremelésre lehetőséget, csak akkor, ha időközben eddig nem lévő vámot vezetnek be. Én befizettem a foglalót, és december-januárra várom az autót, ami után egy idegig tesztautó lesz. Időközben azonban - két hónap alatt - kétszer is volt nagyon súlyos áremelkedés, és - bár a szerződésben forint van és nem ad lehetőséget az ár megváltoztatására - az a vélelmem, hogy egyszercsak menyögik, hogy úgy elszállt az EUR, hogy fizessek még X milliót. Megtehetik ezt jogilag? (Az ország egyik legjelentősebb VW márkakereskedőjéről van szó.)

nov. 28. 11:07
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
18-asnak. Szerintem sem. Iszonyatos költségek vannak még vele, kell venni téli gumit, ahhoz használt alufelnit, (nyárival érkezik, a tesztautós téli gumit nem adják, és nem is kell, ) mert egy új autóval nem fogk lemezfelnivel menni, Casco is. Kell venni gyerekülést, emellett a mostani kocsinkat a friss jogsis fiam kapja meg, amin lehet akár félmilliós javítás is - mert mindent megcsináltatok és átnézetek - , vizsga lesz januárban, ott is téli és nyári gumigarnitúra, szóval az a kétmillió különbség nem mindegy. És az sem, hogy ilyen motor nem nagyon van a piacon, és 60-70e km-el, meg 100e felettivel árulnak ugyanennyiért, sőt miliókkal többért nagyobb motorokkal.
dec. 1. 19:17
 22/26 A kérdező kommentje:
Miért ne tervezzek vele 16 éver? Én 13 év automata váltós autópályázás és vidéki vezetés után jöttem haza Amerikából a kéziváltós kocsira a budapesti forgalomban, ahol a budai hegyek másik oldalára jártam dolgozni, hegynek fel és e dugók, tönkrement minden kopóalkatrésu egy év alatt. Szakszerűen szervizelve és még bűven jól megy. Te meg azért fölényekedsz így, és azért érzel kétes örömet egy ilyen ünneprontásban, mert ez egy névtelen fórum és valószínűleg ez adatik meg neked, mint sikerélmény. Meg egy kis gonoszságot is érzek benne, de nem baj, nem lehet mindenki jó ember.
dec. 1. 19:22
 23/26 anonim ***** válasza:

Hogy jön ide az, hogy nem tudsz kéziváltós autót vezetni?

Senki nem fölényeskedik, xar boltot csinálsz és most fáj az igazság. De semmi baj, ahogy a klasszikus mondja mindenkinek joga van h*lyének lenni, csak te bántóan visszaélsz vele. Szerencsére ez rám semmilyen hatással nincs, szóval csináld csak nyugodtan :-)

Az meg régen rossz, hogyha neked egy új autó "ünnep". Új autót az vegyen aki megengedheti magának és nem okoz semmiféle problémát vagy törést a gari lejártakor átülni egy másik újba... Én így csinálom, nincs is problémám autóval jó régen :)

dec. 1. 19:27
 24/26 A kérdező kommentje:
Az is az igazsághoz tartozik, hogy az elmúlt 1-2 évben rettenetesen visszaesett az új autók vásárlása, és a márkakereskedéseknek nem az a célja, hogy az autókat széthajtsák, hanem örülnek, ha mihamarabb nálam lesz, mert a másik vevőnek is jó eséllyel csak tesztautós árral tudnak eladni kocsit. Annyira drága az új, és annyira nem veszik. Ha valaki olvassa, hogy a VW konszern milyen bajban van a Skodát beleértve, akkor az tudja, hogy örülnek, ha így is eladják. Alig érdeklődnek az emberek az új autók iránt. Na most ezek fogják széthajtani a próbakörön:) Tehát ez az egész módszer és eladási stratégia teljesen megváltozott mindössze 1-2 év alatt.
dec. 1. 19:28
 25/26 A kérdező kommentje:
Miért csinálnék xar boltot? Fogalmad nincs róla, hogy mi lesz ebből. Rám sincs semmilyen hatással egyébként, leszámítva azt, hogy mindig annyira naív vagyok, hogy feltételezem, hogy nem fog jönni rosszindulatú kommentelő, de mindig jön. Ez van. Nekem nem ünnep az új autó, hanem nem akörül forog az életem, van benne más is ugyanis. Én is megengedhetném magamnak, tudnék venni még pár ugyanilyet most, de ennyit ér egy autó. Nem irígylem azokat, akiknek ennél többet, mert azoknak valami nagyon hiányzik az életéből. Hogy mi, az a fantáziára van bízva.
dec. 1. 19:32
 26/26 A kérdező kommentje:
Az, hogy nem tudtam jól kéziváltóst vezetni, az úgy jön ide, hogy az új autómat szerintem jobban széthajtottam az első hónapokban és nagyobb kérokat okoztam, mint egy tesztautó, és mégis megvan 16 éve. érted, mostmár? Ha még nem, akkor még magyarázom egy kicsit.
dec. 1. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!