Változtathat a kereskedő a forintban kötött szerződés árán?
Én is ezzel értek egyet, az én munkahelyemen is kiárulják a régi autókat kb 8-10 éveseket, de a legtöbbet nem venném meg. Még úgy sem, hogy mo-i igazolt km és biztosan rendszeresen karbantartott, mert hiába csak mondjuk 100.000km-t futott igazoltan, tudom, hogy milyen célból és kik használták...
Az új autónál is aki teszt autót megy vezetni, az kb a tanulóautó kategória, szarrá rúgja, meg nem kíméli, és sajnos valószínűleg a szalon dolgozóít sem érdekli, mivel már úgyis el van adva...
Ez az előző kommentből kimaradt, viszont a kérdező ha 2 milliót spórol rajta, akkor nagyjából az első komolyabb javításnál ezt rá is fogja locsolni, a kérdés, hogy megérte e, szerintem nem.
11
Az alatt a 6e km alatt az az autó többet fog kapni, mint egy nem is gondos, hanem tök átlagos gazdánál 50e alatt, csak mondom. MINDEN - értsd és mondd kivtelé nélkül MINDEN tesztpilóta azzal kezdi majd, hogy -3 fokban a második sarkon lepadlózza. És az "értékesítő kolléga" is pont így fogja használni, úgyis el van adva, pont lexarja. Bonusz, hogy mivel éjel nappa mossák majd (géppel) f0ssá lesz karcolva.
Értem a logikádat, de én ilyet kocsit pont, hogy csak akkor vennék meg, ha szigorúan a garancia lejártáig akarnám megtartani és utána biztosan újat vennék. Ha autót akarnék 10 évre egészen biztos nem vennék tesztautót.
ps.: Az egyik legnagyobb autógyártó kereskedelmi részlegén dolgoztam 5 évet, az összes céges autó (kb. 100-110 db-os flotta) az irodában ilyen volt. Max 4-6 hónapot volt nálunk és utána eladták "bemutató autó"-ként. Mindig fel volt ajánlva ugyan azon vagy még nyomottabb áron a cégnél dolgozóknak, hogy megvehetik őket ha akarják amolyan bérne kívüli juttatásként. 5 év alatt egy embert sem tudok mondani aki megvette az általa használt céges autót :D
Te amikor az előző új autódat vetted - ami nem sportautó volt - nem próbáltd ki hogyan megy? Ha nem, akkor elárulok egy rossz hírt - mindenki kipróbálja. Az 1.0 3 hengeres darálót is.
Szerintem mindenki csak figyelmeztetni akart, hogy ez nem akkora üzlet, mint ahogy te hiszed. De mivel te szentül hiszed, hogy az, ráadásul ha jól értem még túl is nyújtózkodsz a takaródon azzal, hogy csak így tudsz megvenni egy autót, mert a teljes árra nem futja.. az annyira no comment, hogy boldog hosszútávú használatot tudok csak kívánni hozzá. Vagy még mindig teljes jóindulattal azt, hogy a gari lejárta előtt add el majd.
17-esnek. "Szerintem mindenki csak figyelmeztetni akart, hogy ez nem akkora üzlet, mint ahogy te hiszed." Értem. És mit szeretnének elérni a figyelmeztetéssel? Hogy mondjam vissza a szerződést, bukjam el a foglalót, és aztán vegyek egy ismeretlentől használtan egyet 30-40e-el több kilométerrel? Akkor elégedettek lennének a kommentelők?
"Te amikor az előző új autódat vetted - ami nem sportautó volt - nem próbáltd ki hogyan megy?" Nem. Mert külföldről költöztem haza hosszú idő után, egyből kellett autó, és még külföldről kiválasztottam és kifizettem az azonnal elvihetők közül.
Nem. Ahogy már 3x írom ne tervezz vele 16 évre, mint az előző autóddal, hanem szabadulj meg tőle majd 5 éves korában ahogy lejára gari.
Meg ha más hasonlóan balga dologra vállalkozna mint te és esetleg olvassa ezt itt remélhetőleg leteszróla :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!