Változtathat a kereskedő a forintban kötött szerződés árán?
Gyönyörű példa arra, hogy az euró önmagát fogja bevezetni nálunk ilyen instabil forint-helyzetben. Leírásod alapján nem tehetik meg, én a helyedben valamilyen jogi fórumban tenném fel első körben a kérdést, ott jobb eséllyel kapsz releváns választ, esetleg Redditen az r/hungaryban.
Közben jelezd a kereskedésnek, hogy krva gyorsan felejtsék el, hogy többet fizetsz, lehet, hogy csak egy gyenge próbálkozás volt és ennyi elég lesz.
Ha erőltetik, akkor érdemes nagyítóval végignézni a szerződést, nincs-e benne valami árfolyammozgásra való kitétel vagy akármi. Ennél a pontnál már ügyvédet is bevonnék, itt érdemes elgondolkozni, hogy mennyit akarsz kiadni a procedúrára, ha el akarnak menni a falig, vagy jöhet a szerződésbontás átgondolása.
Én nem aggódnék feleslegesen akkor.
Ha nem ad rá a szerződés lehetőséget akkor nem fogják.
Anno én is úgy vettem a kocsit, hogy 380 körül volt az euró de mikorra megjött pont akkor volt ilyen brutál 430 körül. Mégsem emelték az árát.
Lehet én vagyok tök homályban új autó ügyben, de ez normális egy rendelt szalon autónál?
"ami után egy idegig tesztautó lesz."
8
Lehet, de biztosan belement, hogy tesztautó legyen.
Ez az amibe én mondjuk soha nem mennék bele, akkor már inkább egy használtat vennek 20e km körül olcsóbban. Kevesebbet kap mint egy tesztautó az alatt az 1-2000 alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!