Ha minimálisan a vonal alatt van a fagyálló az autóban, az oké,ha töltök rá 1-2 deci ioncserelt vizet?
Azt sajnos nem tudom,milyen fagyálló van benne és azt olvastam,nem szabad keverni ezeket a vegyületeket. Nem rég voltam szervizben, ellenőrizték a folyadékokat is,viszont nem töltöttek rá.
Most -45fokig jó,így jól gondolom,hogy pár deci ioncserelt víztől nem lesz baja,max csökken a hatás -43 fokra?
"De ez így hogy?"
A kiegyenlítőtartályokba alul is megy cső. Csak nem látszik, mert ott van fölötte a tartály. :-)
Pl. [link]
21
Na de ez most melyik autóra érvényes? Mert az enyémben nincs ilyen, mert már volt leszerelve a tartály, mert lámpatestet cseréltek és semmi nem volt a kiegyenlítőtartály alatt.
Szerintem az olyan kiegyenlítőtartálynak nincs értelme, amelyiknél csak a vízszint felett van cső. Mert az csak tölteni tudná a tartályt.
Milyen autód van, milyen motorral?
Ha két cső megy bele, mint pl. az alábbiba, akkor előfordulhat, hogy az egyik belül meg van hosszabbítva a tartály aljáig.
25
Sajnos nincs benne hosszabbítás, nincs semmi belül a tartályban.
26
Nem. Ez az i40 típus ez ilyen. A Facebook Hyundai csoportban is ilyen a kiegyenlítőtartály a többieknek, akár dízel vagy benzinesnek és már kivesézték rendesen ezt a dolgot.
27.
És mire jutottak a kivesézéssel, honnan kerül folyadék a hűtőkörbe, ha ott szeretne visszahúzódni vagy ne adj isten, elcsöpögne?
28
Hát azt hiszem olyat is mondtak, ha a kiegyenlítőtartály üres, akkor a hűtőben kevés a viz, de mire észreveszi az ember, addigra megfőhet a motor...bár a display jelezné.
Meg aztán sajna figyelni kell, ha pl. reggel kiállnak a garázsból, ha maradt-e víztócsa.
Még onnan lehet megtudni, hogy mennyi viz van a hűtőben, hogy konkrétan a hűtőn a kupakot, hideg állapotban persze, óvatosan megnyitjuk és ha jön a folyadék, akkor minden ok és visszacsavarjuk a kupakot.
Na de hogy mi a lényege a kiegyenlítőtartálynak, hát azt nem tudni. Talán ha túl sok lenne a viz a hűtőben és ne vigye szét a nyomás a hűtőrendszert, csöveket, hát a tartályba szivárogna bele.
Na de szóval egyértelmű megállapítás nem született, csak annyi, hogy ez Korea. :P
Nem tudom ha a mostani Hyundai modelleket is ilyen hűtővel gyártják.
Az enyém 2014-es évjáratú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!