Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha minimálisan a vonal alatt...

Ha minimálisan a vonal alatt van a fagyálló az autóban, az oké,ha töltök rá 1-2 deci ioncserelt vizet?

Figyelt kérdés

Azt sajnos nem tudom,milyen fagyálló van benne és azt olvastam,nem szabad keverni ezeket a vegyületeket. Nem rég voltam szervizben, ellenőrizték a folyadékokat is,viszont nem töltöttek rá.

Most -45fokig jó,így jól gondolom,hogy pár deci ioncserelt víztől nem lesz baja,max csökken a hatás -43 fokra?

nov. 24. 18:45
1 2 3 4
 21/37 krwkco ***** válasza:

"De ez így hogy?"

A kiegyenlítőtartályokba alul is megy cső. Csak nem látszik, mert ott van fölötte a tartály. :-)

Pl. [link]

nov. 24. 22:18
 22/37 anonim ***** válasza:

21

Na de ez most melyik autóra érvényes? Mert az enyémben nincs ilyen, mert már volt leszerelve a tartály, mert lámpatestet cseréltek és semmi nem volt a kiegyenlítőtartály alatt.

nov. 24. 22:28
 23/37 krwkco ***** válasza:
100%

Szerintem az olyan kiegyenlítőtartálynak nincs értelme, amelyiknél csak a vízszint felett van cső. Mert az csak tölteni tudná a tartályt.

Milyen autód van, milyen motorral?

nov. 24. 22:34
 24/37 anonim ***** válasza:

23

Hyundai i40 2.0 GDI benzines

nov. 24. 23:28
 25/37 krwkco ***** válasza:

Ha két cső megy bele, mint pl. az alábbiba, akkor előfordulhat, hogy az egyik belül meg van hosszabbítva a tartály aljáig.

[link]

nov. 25. 01:11
 26/37 anonim ***** válasza:
tegnap 21:06 Akkor te valamit benéztél, vagy buherálva van a kiegyenlítő tartályod.
nov. 25. 11:27
 27/37 anonim ***** válasza:

25

Sajnos nincs benne hosszabbítás, nincs semmi belül a tartályban.

26

Nem. Ez az i40 típus ez ilyen. A Facebook Hyundai csoportban is ilyen a kiegyenlítőtartály a többieknek, akár dízel vagy benzinesnek és már kivesézték rendesen ezt a dolgot.

nov. 25. 12:51
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

27.

És mire jutottak a kivesézéssel, honnan kerül folyadék a hűtőkörbe, ha ott szeretne visszahúzódni vagy ne adj isten, elcsöpögne?

nov. 25. 14:09
 29/37 anonim ***** válasza:

28

Hát azt hiszem olyat is mondtak, ha a kiegyenlítőtartály üres, akkor a hűtőben kevés a viz, de mire észreveszi az ember, addigra megfőhet a motor...bár a display jelezné.

Meg aztán sajna figyelni kell, ha pl. reggel kiállnak a garázsból, ha maradt-e víztócsa.

Még onnan lehet megtudni, hogy mennyi viz van a hűtőben, hogy konkrétan a hűtőn a kupakot, hideg állapotban persze, óvatosan megnyitjuk és ha jön a folyadék, akkor minden ok és visszacsavarjuk a kupakot.

Na de hogy mi a lényege a kiegyenlítőtartálynak, hát azt nem tudni. Talán ha túl sok lenne a viz a hűtőben és ne vigye szét a nyomás a hűtőrendszert, csöveket, hát a tartályba szivárogna bele.

Na de szóval egyértelmű megállapítás nem született, csak annyi, hogy ez Korea. :P

Nem tudom ha a mostani Hyundai modelleket is ilyen hűtővel gyártják.

Az enyém 2014-es évjáratú.

nov. 25. 15:45
 30/37 anonim ***** válasza:
2014-ben sem gyártottak olyan autót de gondolom mindegy. Kár volt kiírni a kérdést ha nem hiszel senkinek. Senki nem mondta hogy nem ilyen a többi Hyundai kiegyenlítő tartálya, de hogy belül nem az van (vagyis nincs) amit te állítasz az teljesen biztos.
nov. 27. 10:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!