Családi auto vásárlása elött állunk! Fontos, hogy költséghatékony legyen. Ezért gondolkodunk elektromoson.. Maga az autot drágák de hosszu távban gondolkodunk az inenes parkolás meg az az áram jelenleg olcsóbb?
Figyelt kérdés
Meg is van a kiszemelt egy 2023-24 es hyundai tucson viszont ebbol csak hibrid van elektromos plusz dízel vagy Benzin viszont a hibridekről azt hallottuk, hogy ha elromlok a gatyánk rámegy.. Mik a tapasztalatok?nov. 22. 21:58
21/38 anonim válasza:
Hagyjuk már azt a mikorra térűl meg.
EGy 8-12 millás benzines autó mikorra térül meg?
Na ezt így tök felesleges nézni , ha tetszik valakinek vegye meg ha meg nem tetszik ne vegye.
Minden autó már szinte luxus kategória.
Én is világ életemben dizel párti voltam , de amióta kipróbáltam az elektromost, hát bizony nagyon megtetszett és ha veszek autót az biztos hogy elektromos lesz.
22/38 mindentudó99 válasza:
Baromság az hogy megéri e vagy mi térül meg. Megtérülni bármi csak akkor tud ha hasznot hajt magyarul dolgozik vele. Új autót mindegy milyen csak akkor vennék ha lenne bőven pénzem. Ha 10 milla kuporgatott pénzem lenne biztos nem verném el új kocsira. 2-3 ért vennék akkor is max. Mert az autó nem érték. Egyik főnököm 85 kilómeterről jár dolgozni. Az napi 170. Most vett 12 ért új akumlátorosat. Neki megéri mert igy biztos elég az üzemanyagtámogatás amit a cég fizet. Sőt plusszban van. Azt mondja hogy egyébként fele az üzemanyag költsége most mint előtte a benzinessel. Otthon tölti. Simán elment vele hosszú távra nyaralni. Szóval aki sokat használja biztos hogy megérheti. Meg napelemben gondolkodik és akkor már ingyen tölt. Na ott már beszélhetünk megtérülésről mert pár év alatt az üzemanyagpénzből megtérül a napelem. Én egy használt Dacsia Dustert vettem 5 éve két milláért. Dízelt. 5 litert fogyaszt. 5 év alatt kettő izzó égett. Nekem ez a költséghatékonyság. Bazi nagy és kényelmes .
23/38 anonim válasza:
Aki így számolgatja a forintocskáit az ne autót vásárol hanem bérletet.
Kár fárasztani az agyadat a költséghatékonyság, ingyenes parkolás, olcsó áram, szervizkiadások és hasonló szavakkal.
Elég a tömegközlekedés és az éves bérlet kifejezéseket megtanulni. 🤣
24/38 anonim válasza:
Kismillió cikk foglalkozik a témával... Egyébként Budapesten pont most merült fel az ingyenes parkolás megszüntetése, halkan jegyzem meg jogosan
25/38 A kérdező kommentje:
Muszály számolgatni a “forintocskákat”..Bocsánat 2 gyerek és lassan a 3. hogy a legkazdaságosabb modot akarom választani és inkabb azt a különbözetet a gyerekeimre költeni.. Meg csak azt tudja számolgatni a forintocskákat akinek van is.. önerőböl akar 3 dizmillas kocsit is megtehetnénk.. itt nem a faszméregetés lett volna a lényeg.. A csecsemőt meg nem szívesen hordoznam a fertő bkvn.. igen sajnos most én is hallottam az inygen parkolás megvonást:/
nov. 23. 20:26
26/38 anonim válasza:
Ha otthon nem tudsz tölteni (és most hagyjuk a napelemet) akkor jelenleg nem megérős
27/38 anonim válasza:
Meg családi autónak gyerekekkel amúgy sem megérős. Alapból korlátozott, mikor tölti, milyen messze tud menni vele. Elektromos autó jelenleg arra jó, hogy ingázik vele a munkába az ember, de pl. nyaralni a dízellel megy. Két autóba meg gondolom nem akar a kérdező befektetni. Ha egy autót akar, három gyerekkel vegyen egy belső égésűt, amibe a család minden cucca és a gyerekülések is beleférnek, és akkor az mindenre jó.
28/38 anonim válasza:
Szerintem elektromos autót csak azoknak érte megvenni, akik kaptak támogatást a napelem és az öntöltő kiépítésére, illetve a kocsi vásárláshoz. Támogatás és otthoni töltés nélkül szerintem nem éri meg. Amúgyis lehetséges, hogy 10-15 év múlva jönnek a hidrogének azt kaputt az elektromos autó iparnak (lehetséges-talán).
29/38 anonim válasza:
A legtöbb elektromosauto 4-5 éven belül ledolgozza a magasabb árát a benzineshez képest....
30/38 anonim válasza:
#29.
Ez csupán nézőpont és számolás kérdése.😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!